Platnost certifikátu - angličtina
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Záleží na typu zkoušky, třeba zkoušky Cambridge english mají platnost neomezenou, toeic 2 roky.
Jak jsou děti staré? Jakou úroveň zkoušky by dělali? Třeba na univerzitě by se jim už hodil certifikát úrovně B2 (a vyšší).
Nižší úrovně obvykle moc smysl nemají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Pokud se jedná o CAE, tak platí nafurt. I k maturitě. 🤭
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, konkrétně certifikát na C1 od CAE nemá žádné omezení. Takže je doživotní.
Mám dojem ten, že IELTS a TOEFL mají platnost cca ty 2 roky.
Já mám C2 a už se se mnou potáhne všude ![]()
Ale co vím, tak po známé chtěli v práci, aby ten certifikát neměla déle jak 2 roky. Záleží na instituci.
Za mě to smysl má ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za komentáře. Pokud tedy C1 a výš platí celoživotně, tak to zvážíme.
Co se maturity týče, tak předpokládám, že budou muset dělat tu státní část. A certifikát nahradí jen školní část. Je to tak?
- Citovat
- Upravit
Rozhodně to zvažte, ono se to neztratí, naopak to má mnohdy dost benefitů.
Ano, pokud budou mít uznaný certifikát, tak školní část vykonávat nemusí - tu by jim měl nahradit právě certifikát. Tudíž budou absolvovat pouze didaktický test, který je tedy primitivní.
Pokud jsou děti chytré na jazyky, didaktický test bude pro ně to nejmenší ![]()
Ale záleží…vím, že na některých sš to nepovolují. To byste si potom museli zjistit dopředu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano. Píší se jen didakťáky, musí se ale dát oficiální žádost, není to automatické. Didakťáky jsou tak B1.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro moje děti je tedy maturita z angličtiny odrb. Certifikáty mají, nejstarší dítě si ho i uplatnilo, takže maturovalo jen ze tří předmětů. Čj, F, Ch. Dítěti ale na ČVUT chyběla matika, takže dohánělo (a díkybohu dohnalo). Prostřední dítě jde na práva, maturuje za pár dní a angličtinu vyhodnotilo tak jednoduchou, že certifikát neuplatňuje, státně maturovalo z M, ústně Čj, Aj a ZSV. Nejmladší dítě je přírodovědně založené, maturuje za dva roky, plánuje certifikát taky neuplatnit - matura státně M, ústně pak Čj, Aj a F.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na práva maturita z matiky? To za nás nebylo. Čj, Aj, Dějepis a ZSV. Tohle měli právníci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše: Více
Maturitu si můžeš zvolit jakou chceš s VS to nijak nesouvisí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše: Více
Jj, dějepis má dítě rádo, chodilo na maturitní semináře, ale nechce z něho maturovat - ne všechno z maturitních otázek je k následujícímu studiu potřeba. Matika se hodí, pokud si bude chtít přibrat další obor (zatím to neplánuje), umí ji, test dopadl výborně - 90%.
Anglicky umí výborně, je to jednodušší volba než dějepis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží kde a kdy by ho uplatňovali. Dítko má CAE od 15 a využívalo ho pro přihláškách, hlavně stáže a zahraniční střední. Pro zahraniční VŠ už by byl moc „starý“ a muselo by ho opakovat, ale nahradí to IB maturitou z angličtiny, studiem v angličtině a SAT, podle požadavků konkrétní školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ píše: Více
U nás je zatím maturita daleko, ale zatím se volí mezi D, Z, F a Inf. Plus tedy ta Aj. A kdyby šlo vyměnit češtinu za cokoliv (snad krom tělocviku), tak to potomek bere všemi deseti ![]()
- Citovat
- Upravit
Cambridge expiraci nema, v praci v pripade nutnosti si stejne tu anglictinu overi na pohovoru, bude-li potreba. Na VS se pak muze stat, ze v pripade potreby absolvovani seminare jazyka na urcite urovni (ma napr. MU na FF a pravdepodobne i na dalsich fakultach), si muze skola dat jako podminku urcite stari daneho certifikatu. Seminare ale byvaji vetsinou uroven B2, takze by to pro ne byl predmet nejspis celkem “zadarmo”.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Má certifikát o zkoušce z angličtiny datum expirace?
Potomstvo teď dělalo mock test z aj a přišlo s tím, že by rádo zkusilo zkoušku na ostro a získalo certifikát. Vzhledem k věku mi to zatím přijde předčasné, protože teď ho nijak nevyužijí a sloužil by jen jako „dekorace“ na nástěnce. A přeci jen to není úplně za hubičku.
Otázka tedy zní - platil by certifikát i za cca 4-6 let, kdy už by měl nějaký význam anebo v té době už to bude jen cár papíru a zkouška by se tedy musela opakovat?