Plavání batolete ve "standardně" ošetřené vodě

107
9.3.11 19:03

Plavání batolete ve "standardně" ošetřené vodě

Ahoj, potřebovala bych poradit. Hledám pro nás se synem (16 měsíců) kurz plavání. Co vím, hodně se doporučuje slaná voda. Já mám ale vyhlídnutý kurz, který nám vyhovuje po mnoha stránkách, akorát nemají vodu slanou, ale standardně ošetřenou. Vím, že ji mají přísně kontrolovanou (2× denně hygienická kontrola), bazén je malý, má 30°, určený k plavání miminek od 6 měsíců. Je to Lavoda ve Vysočanech, pokud někdo máte zkušenost…Ale k dotazu, v čem vlastně vadí neslaná voda? Obsahuje chlor, který je škodlivý pro kůži? Zase si říkám, že syn už je velký a vlastně spousta dětí v jeho věku se koupe v normálním bazénu, příp. v létě venku.
Moc díky za vaše postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9909
9.3.11 19:48

Slaná voda se hlavně doporučuje pro děti co mají atopický ekzém.Jinak si myslím,že klidně můžete do normální vody,která je ošetřená,pokud nemáte problémy s pokožkou.A hlavně těch bazénu co mají slanou vodu je docela málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
9.3.11 20:51

já někde četla že malé děti které absolvovaly tyhle kurzy v chlorované vodě mají větší výskyt alergií, posílala mi tchýně článek ale teď už ho asi nevylovím. My chodíme do slané :nevim:

Jinak do normálního bazénu s malou chodím jen v létě a to jen tak do brouzdálka, v zimě ani náhodou, je to na ní všude moc studené. My máme ale teplotu 34 stupňů. Když jsme v létě při špatném počasí zkusili klasický bazén 28 stupňů tak hned klepala zubama. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
9.3.11 20:58

V 16 měsících bych to neřešila :-) a klidně chodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
9.3.11 21:29
Je pravda,že jsem četla,že děti dýchají ty výpary z chlóru,a můžou se vyskytnot alergie.Ale pokud tam nejsi každý den,tak bych se nebála.V ovzduší toho lítá taky hodně. :-D
Panuška píše:
já někde četla že malé děti které absolvovaly tyhle kurzy v chlorované vodě mají větší výskyt alergií, posílala mi tchýně článek ale teď už ho asi nevylovím. My chodíme do slané :nevim:Jinak do normálního bazénu s malou chodím jen v létě a to jen tak do brouzdálka, v zimě ani náhodou, je to na ní všude moc studené. My máme ale teplotu 34 stupňů. Když jsme v létě při špatném počasí zkusili klasický bazén 28 stupňů tak hned klepala zubama. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
9.3.11 21:31
petra79 píše:
Je pravda,že jsem četla,že děti dýchají ty výpary z chlóru,a můžou se vyskytnot alergie.Ale pokud tam nejsi každý den,tak bych se nebála.V ovzduší toho lítá taky hodně. :-D
Panuška píše:
já někde četla že malé děti které absolvovaly tyhle kurzy v chlorované vodě mají větší výskyt alergií, posílala mi tchýně článek ale teď už ho asi nevylovím. My chodíme do slané :nevim:Jinak do normálního bazénu s malou chodím jen v létě a to jen tak do brouzdálka, v zimě ani náhodou, je to na ní všude moc studené. My máme ale teplotu 34 stupňů. Když jsme v létě při špatném počasí zkusili klasický bazén 28 stupňů tak hned klepala zubama. :nevim:

jojo já to taky beru s rezervou, jen že to byl nějaký článek a studie doktorů z fakultní nemocnice tuším v HK. A tam psaly, že děti které od mala chodí na plavání do chlorované vody mají častěji alergie. Toť vše. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
9.3.11 22:40

Holky díky, radši to ještě zvážím. Přeci jenom máme zvýšený riziko výskytu všemožných alergií. Nemáte nějaký tip na bazén se slanou vodou na Praze 9, 10 a okolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
9.3.11 23:07

Bazén v hloubětíně a Studio Kytka v Kyjích ta chodila moje kamarádka a že prý v pohodě,ale mají tam pořád nějak hodně narváno.V Hloubětíně to nemám vyzkoušené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
10.3.11 09:27

U nás ve městě mám na výběr městský bazén, sportovní bazén v jedném fitku, dětský bazén (spešl plavání pro batolata) a pak polosoukromý bazén v dětském centru pro handicapované. Do městskýho s dětma ani náhodou - nejde o vodu, ale o to, že to prostě není pro menší děti. Chodli jsme i do toho fitka, páč to tam měla (a snad i má ) pronajmutý kamarádka, co pořádá plavání pro těhule i batolata. Ale zase blbý, že tam není zázemí (prostě pro dospělý). Do dětskýho nechodím, mám to dost z ruky, je to tam narvaný, na můj vkus drahý a přehnaný s hygienou (ale dejme tomu, furt lepší přehnat než nedodržet). Jde o to, že k bazénu třeba nemůže doprovod, jen někam do vstupní haly - a na co mi tam pak je … potřebuju pomoct právě z vody, když se sama převlíkám, atd. Nejlepší to bylo v tom centru, měli jsme to od babi tři minuty, takže sváča až doma, paráda … bohužel o to zase nebyl zájem, takže se kurzy zde nekonají …

Ale abych odpověděla na dotaz, u nás slaná voda prostě není ani smykem, chodila jsem s ročním dítětem do „normální vody“ (čištěné, jistě, ale ne určené výhradně pro kojence) … a to má citlivější kůži a nemám pocit, že by to bylo horší než doma z vany … a to dodávám, že můj synek je teda extra třída, kdyby mohl, tak se koupe po celý rok v ledové vodě (zásadně končí mytí ledovou sprchou!!!) a v létě se normálně chodí koupat s tátou do řeky …

Holky, jako opatrnost je na místě, ale pokud dítě nemá vysloveně dermatologické problémy, není třeba to přehánět …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
10.3.11 13:35

Holky díky. Petro super tipy, vypadá to, že do Kytky nás vezmou, vůbec jsme o ní nevěděla a přitom to máme nejblíž. Fakt kousek.
No a nakonec jsem dospěla k závěru, že bych šla i do neslaný vody celkem v klidu. Zatím problémy nemáme, až budou, tak je teprv budeme řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
10.3.11 14:21

Tak supr.Jsem ráda že jsem poradila.Ještě mě napadnul hotel Step.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
19.3.11 23:43

Studio Kytka mohu vřele doporučit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie