Plávání s miminkem, když já neumím plavat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Záleží na tom, jak vypadá ten bazén, ale obecně mi přijde, že to není úplně vhodná situace.
Jak tady sama vidíš i v tom, co se dá na kurzu dělat jsou velké rozdíly a na těch činnostmi bohatších kurzech je to pro ty děti poněkud barvitější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zavolej tam, zeptej se jestli se budete muset potápět/plavat. Chodila jsem s dcerou na nekolik kurzu a nikdy jsem neplavala-bazen po prsa, ani jsem se nepotapela-jen dite. Opravdu by to zvladl i neplavec. V tech dalsich kurzech bychom se mozna potapeli za detmi, ale v tech pocatecnich opravdu ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, musí maminka umět plavat, když chodí s miminkem na plavání?? Nejsem v plavání vůbec zdatná, můžu tam i tak chodit, nebo tam dělají něco i rodiče? Jak to probíhá prosím? Prosím anonym, zdůvodu urážek a ostatního.
Domluv se s lektorkou tebou vybrané školy. Ale za mě v tom absolutně nevidím problém. Chodila jsem plavat se 3 dětmi do 4 různých bazénů a přesto, že jsem plavec, plavat jsem nikdy nepotřebovala. Ano, sem tam jsem udělala nějaké tempo, ale to spíš pro vlastní potěšení nebo pro rychlejší pohyb, nebylo to nezbytné. Je teda sice dobré, když se rodič potápí s dítětem nebo před dítětem, dítě se pak méně bojí, ale to taky není úplně nutné. Nebylo výjimečné, že jsme na plavání měli maminku, která se nepotápěla, ať už z důvodu strachu, silných dioptrických brýlí apod.,nebyl v tom problém. Já jsem se nepotápěla tehdy, když jsem šla po plavání do práce. Mám husté dlouhé vlasy a schnou mi doslova půl dne, většinou mě zastoupila lektorka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lil Kitkatt píše:
A že jsi si tak jistá. U nás na plavání neplatí ani jedno z toho, co píšeš.
A u nás nic z toho co píšeš ty. A dle příspěvků to na většině kurzů vypadá spíš tak jak výše popisuju já. Tedy malý mělký bazén, kde dítěti děláš oporu a prakticky celou dobu ho držíš v rukou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lil Kitkatt píše:
A že jsi si tak jistá. U nás na plavání neplatí ani jedno z toho, co píšeš.
V Brně a okolí jsou všechny plavání s dětmi v mělkých malých bazencich. Ono je to spojené s tím, že je potřeba tu vodu ohřívat na vyšší teplotu a to u velkého bazénu nemá ekonomický smysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V začátku určitě s dítětem plavat a potápět se nebudeš. To jsme lili miminu vodu na hlavu a honili míčky po hladině. Až později dítě sbírá předměty ze dna a je potřeba se tam s dítětem potopit, aby na dno dosáhlo. Pak jsme ještě plavali s dítětem na zádech pod hladinou přes šířku, ale to taky nevyžaduje plavecký talent, to se stačí odrazit a pak si zase v bazénu stoupnout. Přeplavat bazén není třeba umět.
Když něco rodič nezvládá, instruktorka ho zastoupí, u nás třeba ulevovala mamince s už velkým těhotenským břichem, když byl potřeba nějaký rychlý pohyb.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vystřídala jsem s dcerou 3 plavecké školy, vzhledem ke stěhování. Já sama vodu nemam rada a musela jsem se prekousavat, ale dá se to. Hlavu jsem nikdy nepotapela, nesnasim to, všude jsem dosáhla. Nedovedu si ani představit jak by se s tím prckem ty tanecky a blbosti dělali, kdybych nedosáhla na dno. Dcera už je velká a chodí na plavání sama a miluje to. Být Tebou zeptám se jestli bych mohla vidět nějakou ukazkovou hodinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak samozřejmě, že je to jiné u prvního kurzu s 6 měsíčním miminem a jiné u dítěte dva roky. My s těmi většími proplaváváme obruče, potápíme se ke dnu, plaveme dítěti naproti, když skočí apod.
Každopádně každý kurz je evidentně jiný a zakladatelce nezbývá než se na zkušební hodinu jít podívat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem si tak jistá. Chodím na plavání od 6m věku dcery. Aktuálně jí je 14 měsíců a já si nezaplavala nikdy, ubezpečuju, že ne. To by mi ji musela lektorka podržet a všechny děti uhnout, abych si já mohla zaplavat.
A to se fakt neděje, koneckonců nechodíš tam kvůli sobě, ale kvůli dětem. Já ji mám v náručí celou dobu, krom do/z vody, kdy ji podrží lektorka. Bazének je zahřátý na 33°, hloubka 1+-. Jestli máš míň než metr, tak nevystačíš…
Pochybuju, že lezeš s miminem do hloubky, kde nevystačíš…
Jestli se teda bavíme o plavání jakože kurz…