Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, dotaz kterej už tu možná zazněl…jak jste na tom vy s plaváním v těhotensví? Doporučujete, nebo ne a proč? Přestaly vás pak bolet záda? Kam jste chodily plavat? Používaly jste tampony určené do vody? A co v případě výtoků v těhu, vzdaly jste plavání? Díky ![]()
Ahoj, já chodila asi 3 měsíce. Skvělý relax, pohoda, úleva zádům a kyčlím, přijdeš na jiné myšlenky. Jen se nesmíš v plavkách moc prohlížet!
Tampóny jsem nepoužívala, proč taky.
Kvůli jistým zdrav. problémům jsem měla nařízený klid na lůžku, jinak hospitalizace. Takže jsem na čas přestala a pak už jsem se nedonutila,
ale určo doporučuji. ![]()
výtoky jsem neměla, tampony nepoužívala a celé léto se ráchala v bazénu. Naprostá pohoda, byla jsem jak černoch ze sluníčka, záda mě nebolela, voda nadnášela - fakt doporučuju
já tedy chodím taky do bazénu, do slaného, a taky jen doporučuju, člověk se cítí lehčí a záda přestala bolet, chodím jak to finance dovolí, tampony nepoužívám.. ![]()
gabi.design píše:Gabrielaaa píše:Já se teda lehčí vůbec necítila, nevím jak je to možné, ale ten pupek mě táhnul prostě dolů.
já tedy chodím taky do bazénu, do slaného, a taky jen doporučuju, člověk se cítí lehčí a záda přestala bolet, chodím jak to finance dovolí, tampony nepoužívám..Takže jsem se tam ráchala jak kačka a o nějakým plavání jsem si mohla nechat jen zdát.
Tak já chodila celý těhotenství - 3-4× týdně a plavala jsem 2 km kraulem. Ke konci už hlavně ruce s destičkou mezi stehny. Kvasinkovou infekci jsem měla a doktor pravil, že to neva. Díky pravidelnýmu plavání jsem přežila i mých děsných 22 kg navíc. Když jsem dva dny nebyla, už mě braly záda a i prckovi se to líbilo. Ke konci (plavala jsem až do deseti dnů před termínem) už jsem sotva funěla na souši, ale v bazénu jsem to udýchala v pohodě
Myslím, že jsem díky tomu měla jednak docela pohodový porod, ale i díky svalový hmotě jsem po porodu snadno zhubla, bez nějakýho úsilí ![]()
Za sebe doporučuju. Nikdy jsem neplavala závodně, upozorňuju… Jo a ke konci na mě ale už docela blbě koukali chlapi, co plavali kraula, když jsem jim lezla do dráhy. Když pak zjistili, že docela valím, tak zas koukali blbě, když jsem je předplavávala - jako velryba ![]()
Tak jo, já teda začnu, díky za tipy, i když přemýšlím, zda se vejdu do plavek
jsme teprve začátek 4. měsíce a už 8 kg nahoře ![]()
Skoč do sekáče
Já měla ke konci takový strašný babkovský - měly zřasené břicho, že se do nich vešel i hroch
Moje plavecké mi byly malé přes prsa, pak jsem vlastně vytáhla plavecké dvojdílné, ty mi byly taky a byly pohodlný, ale prsa se tam vešla jen tak tak ![]()
holky, ještě jeden dotaz, chodily jste normálně do výřivky, páry atd??? nebo jen čistě plavat??
ahojky ![]()
já byla dneska v krytým bazénu jen tak si zaplavat a je to fajn, člověk se nijak extra nenamáhá, do páry občas taky zajdu prostě na co se člověk cítí.. i ta výřivka ale aby to nedávalo do bříška velký rány se musí pohlídat. no zrovna dneska se mi stalo, jen tak si plavu a najdenou nečekaně pustili nějakej silnej proud a já byla u něj a dalo mi to do bříška takovou pecku tak se chci optat jestli mám jít na nějaký zkontrolování nebo se to taky už někomu stalo a bylo vše v pořádku? bojim se páč to docela dost bolelo, chudák mimčo, fakt si bříško ve vodě hlídám ale prostě uplně nečekaný, jsem 32tt, a tampon si do vody beru ten normální aby sem nechytla ještě něco navíc ,co kdyby. ![]()
nulu86 píše:
holky, ještě jeden dotaz, chodily jste normálně do výřivky, páry atd??? nebo jen čistě plavat??
Já jen plavat - ty 2 km za 45-50 minut a ven
Ono se moc nedoporučuje přehřívání - do páry/sauny bych tedy případně šla jen na chvíli. Ohřát a ven, ale žádné dlouhé pocení. Vířivku bych dala klidně, ale nějakou pohodovou a aby tam nebylo moc lidí, co se tam hrabou jeden přes druhýho…
holcina20 píše:
ahojkyjá byla dneska v krytým bazénu jen tak si zaplavat a je to fajn, člověk se nijak extra nenamáhá, do páry občas taky zajdu prostě na co se člověk cítí.. i ta výřivka ale aby to nedávalo do bříška velký rány se musí pohlídat. no zrovna dneska se mi stalo, jen tak si plavu a najdenou nečekaně pustili nějakej silnej proud a já byla u něj a dalo mi to do bříška takovou pecku tak se chci optat jestli mám jít na nějaký zkontrolování nebo se to taky už někomu stalo a bylo vše v pořádku? bojim se páč to docela dost bolelo, chudák mimčo, fakt si bříško ve vodě hlídám ale prostě uplně nečekaný, jsem 32tt, a tampon si do vody beru ten normální aby sem nechytla ještě něco navíc ,co kdyby.
Na ty tampony bacha - je to spíš horší, protože kdyby v té vodě něco bylo, nasákne se to do tamponu a je vyšší riziko přenosu. Doktor říkal, že lepší je nic, že skrz čípek se zátkou se nic nedostane. Pro tvůj pocit už bych radši teda radila menstruační kalíšek, pokud ho máš…
A když nebudeš mít žádný potíže, tak bych nikam nechodila, on je prcek v bříšku pěkně chráněnej ![]()