Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím všechny maminky!
Uvažuju o používání těchto plenek, tak bych ráda věděla od maminek, které je také používají, zda jsou spokojené nebo je tyto plenky třeba zklamaly. Taky bych chtěla vědět jak je to s praním, jestli se musí používat jenom ten jejich prášek nebo se dají prát i v jiném prášku pro miminka.
Moc děkuju za všechny příspěvky a přeju pěkný den!
Mirulan a Cvrček 33 tt
Ahoj,
doporučuji hlavně plenkové kalhotky Bambinomio. Ty jsou super. Plenky nevím, to si nejsem tak jistá, jestli se vyplatí. Jsou sice lepší, savější než normální látkovky, ale jsou dost drahé a časem taky zdrsní, jako normální. Možná bych zkusila ušít nějaké froté plenky.
Eva
Přečti si debatu Bavlněné plínky, tam je toho dost:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
A ještě je jedna na Rodině:
Ahoj,
my jsme BM zacali pouzivat az od velikosti 7-9kg a plenky velikosti II, jsem maximalne spokojena. Mala ma ted ve 3mesicich 5,5kg a uz ji jsou. Mame 13ks plinek a 3ks kalhotek (2× kalhotky, 2× pliny a 1 testovaci
a kvuli obrazkum na kalhotkach
a je to tak akorat. Peru to v Lovele a nemam s tim problem, do kybliku s pouzityma kapu, jak mi holky poradily teatree oil, stejne tak par kapek do machani misto avivaze. Kalhotky jen propiram v ruce, a obcas je dam do pracky. Zatim mi prave ty BM pleny pripadaji mekkci nez obycejne latkovky. Casem dokoupime gatky 9-12kg a tak doufam vydrzime do cca 1 roku aspon. Nakladama na ty prvni 3 mesice mi to vyslo stejne drahe a pro zacatek s papirovkama pohodlnejsi.
Používáme BM od 2m a jsme oba s Aleškem spokojení. Máme 3 kaťata 5-7kg a 28 plen vel.1 (pleny jsou šikovné na skládání a krásně savé, zdrsnutí jsem si nějak nevšimla). Za chvíli budem na kaťatech 7-9kg ale pleny budu asi používat ještě 1, ale máme i 2 (těch máme 18ks). Aleš má 7,2 kg a pořád mu jsou i ty kaťata do 7kg
.
Jo plínky se nežehlí (snížila by se tím prý jejich savost), peru v Lovele, místo aviváže dávám pár kapek levandulového oleje. Skladuji je vlhké a do piksly dávám kapku tea tree oil proti smradu. Kalhotky peru v ruce a jen občas v pračce. Střídám je při každém přebalování, aby vyschly.
Máme kalhotky bílé i barevné a oboje jsou skvělé..
Jinak ale používáme i papírovky - první 2m, na cesty, na noc. Jo a diskuse bavlněné plínky tady je fakt super, jen dost náročná na čas
.
Ahoj,
plenky BM jsem používala od 1 měsíce (měla jsem 3 x kalhotky - { S - 5 -9 kg} 1 bal. plenek vel.I, 50 plenek {80×80} z www.pleny.cz)
zkušenosti:
perfektní, jen bych koupila ještě alespoň jedny kalhotky, plenky byly v pohodě s těma 80×80 to bylo akorát.
Jestli je budeš objednávat na netu tak NEJLEVNĚJŠÍ jsou na www.mamina.cz maj tam ty původní ceny na www.bambimomio.cz ZDRAŽILY
kup si ale ty kalhotky určitě větší než píšou mi jsme do těch kalhotek S (5-9 kg) v 5 kg už nevešli.
Teď musíme bohužel
používat jednorázovky než přijdou popolini.
Zatím mám jen 1× froté a 1× biobavlnu (ta je lepší a na noc)+ 1× kalhotky+2 ks vložek navíc
Určitě si KUP SEPARAČKY – já mám ty od popolin a to jak VIZKOZOVÉ (v krabičce) tak CELULOZOVÉ (v roli) a používám je oboje ty celulozové dolu (zachytí kakání) a na ně ty vizkozové (jsou takové tenké a dobře odvádí vlhkost od zadečku).
Prala jsem je pokud byli jen počůrané asi 3-4×
Taky pokud bys kupovala na mamině tak už mají jak popolini tak BM
Nebo se dají taky koupit na www.latkovepleny.cz - mají taky popo i BM a nově teď mají od popolin i froté plenky, ale pokud vím tak některá děvčata používají froté ručníky z IKEA (Ručník NÄCKTEN 19,– Kč, 60×40)
Ahojte holky!
Já teda používám Popolinky Easy Fix a víckrát bych je nekoupila, lituji, že jsem nešla do Bambinek. Jen chci napsat, že opravdu separační vložky od Popolinek jsou super. Koupila jsem 1× obyč Aničky a hodila jsem je do koše, protože strašně „kloužou“ na plence a skoro nic nezachytí. I při hustém bobku jsem měla plenku špinavou, což se mi se separačkama od Popolinek nestalo! Jsou sice dražší, ale opravdu se vyplatí. Jak píšou na jejich stránkách, je možné je i párkrát vyprat a ačkoli mi to zezačátku přišel dost úlet, praktikuju to dodnes! Prostě je hodím do kýble spolu s plínkama a pak normálka vyvařím a usuším. Samozřejmě jen ty počůrané ![]()
Mějte se
Prosímvás holky a s těm moderníma separačkama nejsou problémy, že separačka se „shrne mezi půlky“? já mám zkušenost pouze se staršíma obyč. separačkama a byly uplně nanic, protože stejně všechno šlo mimo ně
Goody
Ja si zase myslim, ze akakolvek separacka je dobra, pretoze odizoluje zadocek od pocuranej plienky. Ja pouzivam take obycajne, volaju sa „mimina“ a v pohode. Tie pocurane periem spolu s plienkami na 60°C a su stale funkcne. Bez separacky by som latkove plienky hadam ani nedavala, ale to je len moja skusenost. Papa!
Goody ty separačky (popo i BM) se fakt neshrmou. Ty viskózový jsou docela široký, takže se dají trochu zahnout přes okraj plíny (u 4covek) nebo vložky (u popolín) a ty celulózový jsou zas takový silnější, takžse se nehnou a taky mají jednu stranu drsnější a o plínu trošku drhnou.
Ty z celulózy navíc používám i místo vlhčenejch ubrousků (nadoma máme samozřejmě žínky).
A taky počůraný peru a pokaděný splachuju. Přijde mi že ty popo vydržej víc praní než BM (a jsou i širší)
ahojky,
teď jsem malému ušila pár flanelových kalhotkových plínek (na zpusob popolin) a brzy budu šít i froté
pak jsem ušila i froté vložky do plenek (střih jsem si obkreslila z vložek z popolin) kalhotky jsou podle střihu na www.latkovepleny.cz
nedoporučuju kupovat svrchní kalhotky o číslo větší, jak tady nějaká maminka radí. Já třeba nemám tlusté miminko, takže kalhotky do 6 kg jsme používali do 9 kg, takže jedna velikost vydržela rok.
Svrchní kalhotky Popolini se pěkně přizpůsobí plence, mají lem kolem nožiček, takže pěkně těsní a nikdy se vám nestane, že by protekly. Kalhotky BM mají sice pěknější obrázek, ale netěsní a dokonce propustí moč i skrz kalhotky, takže nikdy nemáte jistotu. Taky se mi stává, že okraj na bříšku se ohne na bříško a pak škrábe.
Marca píše:
Kalhotky BM mají sice pěknější obrázek, ale netěsní a dokonce propustí moč i skrz kalhotky, takže nikdy nemáte jistotu. Taky se mi stává, že okraj na bříšku se ohne na bříško a pak škrábe.
Používám BM kalhotky asi od Daliho deseti dnů, a můžu říct, že 100% těsní a NIKDY mi neprotekly, ani nepropustily moč přes kalhotky. Pravidelně mi protékají jednorázovky, ale ty používám jen na dlouhé cesty, takže nemám cvik a problém bude asi v rukou. ![]()
nemyslím si, že problém bude v rukou. Látkové plenky používám už dost dlouho, různé typy i materiály, mám hodně zkušeností… Svrchní kalhotky BM protekly do hodiny a půl. Přebaluju každé dvě až tři hodiny. Asi po druhém použití jsou kalhotky kolem nožiček počůrané, takže je musím často prát. Taky se mi stává, že malého škrábou, na nožičce má odřený flíček, takže kalhotky BM používám jen jako nouzovku