Kosmetika Weleda nebo Penaten

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23
14.7.05 13:01

Kosmetika Weleda nebo Penaten

Chtěla bych se zeptat, jak vaše miminka snáší kosmetiku Weleda nebo Penaten. Já jsem měla na kosatcovou řadu od Weledy alergii, ale jejich měsíčková řada mi vyhovuje a líbí se mi, že je zcela přírodní. Tak doufám, že by mohla vyhovovat i moji zatim nenarozené holčičce. Ještě jsem slyšela, že dobrá kosmetika je Penaten. Ale jako vyrobce je u ní napsaný Johnson, kterého skoro nikdo nedoporučuje. Tak nevím, budu se těšit na vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
853
14.7.05 13:12

Ahooj…k tvému dotazu Penaten máme koupelovou pěnu a je super.Weleda se mi zdá dost nadražená a jak je kvalitní netuším moc tomu nevěřím.Dále mám osvědčenou kosmetiku Buubchen a mýdlo od Nely.Malý má citlivější pokožku,ale toto snáší Johhnson je šíleně přeparfumetizován a nedoporučují ho jen snad někde v porodnicích.Tot vše můj názor Nikkol a 5nedělní Filípek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
14.7.05 13:13

Joo a Buubchen je také prý přírodní a ještě promazávám slunečnicovým olejem z lékárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
14.7.05 13:19

Díky moc za rychlou odpověď. Tak říkáš, že Penaten snáší Tůj Filípek dobře, ikdyž je vyrobený od Johnsonu. Asi má Johnson jiné složení pro kosmetiku Penaten a jinou pro čistě Johnson výrobky. Ikdyž je mi trošku divný, když by věděli, jak vyrábět dobrou kosmetiku, že by dělali schválně i horší variantu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
14.7.05 13:28

No já bych tomu moc nevěřila. Už je tady na toto téma víc povídání, podívej se třeba do Vyrob si sám - přírodní kosmetika.
Weleda je opravdu moc dobrá kosmetika a za to, že je zcela přírodní je třeba něco zaplatit. Ovšem nelze srovnávat ceny přírodních kosmetik s cenami kosmetik z drogérie. Obojí je o něčem jiném. Weleda mě ani prvnímu dítěti problémy nedělala žádné, ale druhému dítěti se moc nelíbila. Jinak neznám nikoho, kdo by měl problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
14.7.05 14:18

Taky si raději připlatím, a kosmetice vyrobené z minerálních olejů a jiných syntetických pří:,–( a spol. se vyhnu. Je spousta značek, které mají své přípravky postavené na rostlinném základě, ještě jsem neslyšela, že by třeba Hadek dětská :,-(a dělala někomu problémy. Já osobně používám pro děti kojenecký měsíčkový krém weleda, weleda mýdlo a opalovací krém s nechemickým filtrem 20 s protěží (edelweiss) také od Weledy. Na mytí také Baby intimku od Hadka. V Jonsonsu mi umyli malou v porodnici a byl to děs, chudinka smrděla a byla neprodyšně umatlaná, tak jsem si zase uvědomila, jaké je to přirozené používat tu rostlinnou kosmetiku (a nepřirozené tu drogérijně lékárenskou neboli prostě řečeno laboratorní chemickou). Je to jen reklamní tahák na lidi, aby si zkazili pleť a potřebovali „další a další“ lékárensko drogérijní „vylepšováky“. Já jim dám vylepšováky, jsou to všechno chemické srajdy, a to nemá s přirozenou péčí o pleť nic společného. Tím myslím, že ona doporučovaná údajně antialergická dermatologická šetrná pro dítě kosmetika Sebamed, Bubchen, Johnsons - všechno jsou to sajrajty a přírodního to má pouze název a jedno % svého obsahu. Zbylých 99 % jsou chemické složky.

Kdo je chudý, lépe poslouží svému dítěti obyčejným zastudena lisovaným jedlým olejem než kosmetikou, kterou „doporučí odborník“. Rostlinný olej je prodyšný a vstřebá se, pleť skutečně zvláční. Kdežto minerální kosmetika kromě umělých pří:,–(, parfémů a konzervace (jak by to také vydrželo tři roky v pokojové teplotě až do expirace?) pouze pleť nepřirozeně zacpe, že nedýchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
14.7.05 14:38

Ahojky,

mám taky moc dobrou zkušenost s kosmetikou Weleda.Moje málá/10,5m/ měla dost vysušenou pokožku na tělíčku a právě to bylo po Bubchenu :x ,Kamarádka mi doporučila od Weledy kojeneckou měsíčkouvou koupel,dává se 1-2 kapky do vaničky a krásně se promastí.Pak mažeme jen záhyby/kolínka,lokty,kotníky,pod krčkem…/
Na zadeček mažu na noc od Weledy taky měsíčkový kojenecký krém a ani památka po nějakých opruzeninách.Přes den při časté výměně plenek mažu jen Rybilkou.
Musím říct,že přírodní kosmetice věřím a dávám jí tedy přednost i když je dražší. Ahoj Naďa a Niki 10,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.7.05 16:09

a kde sa ta kozmetika od Weledy prosim da kupit ?

dakujem,

Baboo

• Citovat
  • Upravit
150
14.7.05 17:30

My tiez pouzivame Weledu ( kojenecku mesickovu kupel, ktoru spominala Nikoleta, mesickovy kojenecky olej, mesickovu krem, krem na opruzeniny) Sme velmi spokojni. Je sice drahsia, no ked pozries na zlozenie tak vidis za co platis. A zatial sme dokupovali iba kojenecky olej, vyzera ze tie ostatne vyrobky vydrzia dlhsie :wink:
mam za sebou rekvalifikacny kozmeticky kurz a od vtedy vzdy pozeram na zlozenie.
A plne suhlasim z Goody. Slnecnicovy, ale aj mandlovy olej a ine lisovane za studena pouzivame tiez. Nikdy by som mojmu dietatu nenaplacala na pokozku kozmetiku na ktoru je sice kopec reklamy, no stoji za prd (pardon za vyraz :lol: )
Baboo - pozri na www.weleda.cz je tam vypisana siet predajni. Vacsinou su to lekarne, Bio predajne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2107
14.7.05 18:46

aha !
no ja som „sikulka“, hlavne ze do dotazu napisem „weleda“ a skusam stranky „welleda“ :oops:
vidno ze tie moje blee tehotenske stavy si uz na mne beru svoju dan :lol:

dakujem Ayrinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
14.7.05 19:23

Baboo,

já nakupuji Weledu v DM drogerii nebo v lékárně.V DM mě potěšili,že prodávají i menší vzorečky na vyzkoušení a pokud to sedne,koupím si normální balení.
Jsem spokojená.Ahoj Naďa.

Joo a veškerý seznam kosmetiky je na již zmiňovaných stránkách na netu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
14.7.05 20:41

Ahoj,
taky mám velmi dobrou zkušenost s Weledou. Naprosto úžasný je jejich krém na opruzeniny - působí velice rychle. Celá měsíčková řada stojí za vyzkoušení.
Myslím si, že cena odpovídá kvalitě. Naopak např. kosmetika Hadek (http://www.hadek.cz/) je mnohem dražší (řekla bych předražená), ale kvalita se nedá srovnat - alespoň podle mých zkušeností. I naše kožní doktorka mě před ní varovala.

Baboo, v kolonce „prodejny“ na jejich stránkách najdeš možná i nějakou ve Tvém městě - každopádně i v lékárnách by Ti to měli objednat (pokud nechceš přes internet). Ty jako těhotná bys už u nich mohla mít slevu až do 1 roku věku dítěte, pokud se zapíšeš do baby klubu weleda. Jsou rychlí a spolehliví… Konec reklamy......... :D
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
14.7.05 21:43

Přidávám se ke chvále kosmetiky Weleda! Používáme ji pro syna (necelé 3m) a je naprosto v pohodě. Ale ani s užíváním té to nepřeháníme. Krémovou koupel dáváme tak 1× týdně, olejem mažeme záhyby a po plavání v chlorované vodě, mastičku na zadek používáme také jen občas, hlavně na noc.
Určitě se vyplatí za kosmetiku pro dítě nešetřit nebo raději šetřit a nepoužívat raději nic nebo ten obyč. olej. Myslím, že co se zkazí v dětství, to se pak už jen těžko napravuje..

Jo a já jsem si nechala tu kosmetiku nadělit od kolegů v práci jako dárek :lol:
Zuzka a Aleš -----------------------------------------------
""http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10400;28/st/20050421/n/Alda/dt/7/k/95e1/age.png:http://tickers.TickerFactory.com/…95e1/age.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.7.05 08:05

Weleda je urcite perfektni, tim neprohloupis. Jeste k otazce PenatenXJohnson´s baby, Penaten je take velmi kvalitni (i kdyz ne prirodni) kosmetika. Je sice pravda ze ji vyrabi Johnson&Johnson, ale je jineho slozeni a mela by se prodavat pouze v lekarne. Samotny J&J si je patrne vedom sve spatne reputace a proto se na zadne reklamne Penaten nesmi objevovat logo J&J (pouze ze zakona vzadu na vyrobku udaj o vyrobci).

• Citovat
  • Upravit
mia
15.7.05 10:46

Také máme Welledu a nemůžu si stěžovat, Hodně lidí chválí Bubchen ale Max má suchou kůži a přestože je olejová, tak nám jejich koupel nevihovuje dostali jsme mycí oLej od Sebamedu a nemůžu si ho vynacválit až dojde tak se chystám na Weledu.
Ad Hadek, mám mýdlo a mastičku pro intimní místa olej na plísně a olej na obličej a jsem moc moc spokojená, Max nicv¨nezkoušel.

Mia a Max 5měs.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí