Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, napadlo me zalozit tohle tema, ze by mi tu mohl nekdo poradit z vlastni zkusenosti. Mame v rodine leziciho cloveka, ktery musi mit ted pleny. Zajimaji me zkusenosti, jake vyhovovaly vam, aby dobre saly a drzely? Nejaky rozumny pomer cena vs kvalita treba. Dekuji.
@Lucinatko teď marně vzpomínám, co to bylo za značku
si vzpomenu. Ale tedy nevim, jak u Vás, nám je psal dr, takže jsme nic neplatili
vždycky 4 balíky na měsíc, v balíku bylo 50 ks ![]()
Děda měl na pojišťovnu od Teny a jinak mamka dokupovala v DM a byla s nima taky spokojená.
Aha.. už jsem kápla na značku - ambri
přesné označení už fakt nevím, jsou to 2 roky, co jsem je vyzvedávala naposledy
ale jedny byly klasické natahovací, druhé normálně na zapínání na pásky. dobré byly oboje - neprosakovaly, nesjížděly atd..
jen tu cenu tedy fakt netušim.
@Lucinatko No ono tak ani nejde o značku jako spíš o to, které ti napíše doktorka. Jsou plně hrazené zdravotní pojišťovnou. Myslím, že je to jen jedna značka, ale různé velikosti. Předepíše ti je praktický lékař, ale je to nějak 5 balíků na měsíc…
@Lucinatko Tak já Ti doporučím pleny Molicare. Normálně Vám je napíše Dr., takže určité množství budete mít zdarma.
Aha, tak to asi taky ma proplacene
ale ted je cerstve doma a kvalita je pry nic moc, tak proto se tu ptam, nebo pripadne, ze bychom nejake prikoupili, at se ma dobre v ramci moznosti
@AngelLilly píše:
@Lucinatko Tak já Ti doporučím pleny Molicare. Normálně Vám je napíše Dr., takže určité množství budete mít zdarma.
jéé, na ty jsem zapoměla. Ano, i Molicare jsme brali ![]()
@Lucinatko Jde o to, co má ted za značku
Ty pleny Molicare jsou dobré.
Dekuji, tech par znacek mi bude stacit, at vime ceho se chytnout. Neco urcite vyzkousime ![]()
Pojišťovna hradí různé značky, spíš je to podle toho, kterou firmu lékařka preferuje…k inkontinenci 3.stupně máte také nárok na jednorázové podložky, které též hradí pojišťovna
@Lucinatko píše:
Dekuji, tech par znacek mi bude stacit, at vime ceho se chytnout. Neco urcite vyzkousime
Hele ted mě napadlo. Když si zavoláš na toto číslo: 800 100 150, měli by tě přepojit na call centrum a tam by sis mohla říct o poslání vzorků zdarma. ![]()
My pro prababičku brali taky Teny a jak už bylo řečeno, tak pojišťovna proplácela 4 nebo 5 balíků. Ale stejně jsme jich museli hodně dokupovat. Ale i ty Teny byly dobré.
Taky máme pro babičku na předpis Teny a jsou dobrý. Má takové ty kalhotky, ale jednu chvíli byla ležák a to měla takové na suché zipy po stranách jako jsou pro miminka. Má dost nadváhu a zvednout stokilovou babču bylo složité, takže jsem ji musela překulovat a na to jsou ty se suchým zipem lepší. Jinak podložka (takový ten savý čtverec) jsme měli taky, ale děsně se hrnul, takže jsme používali takovou tu gumovou podložku a pruh prostěradla napříč přes postel jako bývá v nemocnici.
Abena, předepíše obvodní lékař(jestli se něco nezměnilo od ledna) a celá jejich hygienická řada je asi nejlevnější.