Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nic, zesvětlá to samo. A bylo by fajn, kdybys dcerám přestala nasazovat do hlavy, že jakákoliv odchylka na kůži je špatně. Jen jim zaděláváš na mindráky.
@Janli nevím kde mám napsáno že jsem dceři něco takového tvrdila, píšu to tady a neříkám to ji doma.
To že ji mažu obličej vnímá úplně normálně mažu ji běžné od narození ![]()
Zajdi ke kosmetičce, která už má nějaké ty zkušenosti. Ale hlavně nedělej, že je to něco špatného. Ta holka si to bude brát osobně a abys potom neměla věští problém stím, že holka má na obličeji 3 vrstvy make-up.
@Terouš99 děkuji, určitě dávám pozor aby to nevnímala že je to něco špatně ☺️
Každá jizva trvá, než se zhojí. Bez ohledu na odstín pleti. Někdy se zhojí za dva měsíce, jindy to trvá třeba i rok, dva. V závislosti na hloubce a velikosti poranění. Dala bych tomu čas a hlavně bych to moc neřešila. Na jizvy můžeš zkusit contractubex, ale hlavně ji nedostaň do hlavy žádné komplexy.
@Siv13
Ja mam opačný problem. Mam tak světlou pokožku a citlivou že každá změna jde vidět. Ale kosmetička mi hodně pomohla, abych věděla jak s tím pracovat. Držím palce.
Musí používat 50 faktor. Nějaký lehký na obličej. Jinak se ty pigmentové skvrny budou dělat po každém škrábnutí.
@Siv13 píše: Více
to zmizí, ale trvá to dlouho, já jednou měla po odřenině fleky 5 let.
Na to pomůže jen dlouhodobě krém s faktorem 50 na opalování a čas.
@Siv13 Nivea není kvalitní, mazadla bych přírodním krémem alverde, Weleda, kii-baa apod.
Ahoj, už si nevím rady s pletí mé dcery.

Moje 7 letá dcera má tmavší pleť po otci, vždy ji měla krásnou lesklou používali jsme vždy jen Niveu.
Stalo se ale pár nehod a nini nevím co s nimi..
Když chodila do školky zakopla a upadla na nos který měla celý odřený. Mazala jsem poctivě hemagelem a přesto po zmizení strupů měla na místě strašně tmavou kůži jako pigmentové zbarvení nebo podobně
Matala jsem potom kůži šípkovým olejem ale to také nepomohlo.
Mladší dcera ji nedávno do obličeje škrábla a skrabsnec dopadl úplně stejně takže na obličeji máme nini tmavě hnědé skvrny (jizvy)
Moc prosím co na to koupit aby to alespoň trošku zesvetlilo.
Děkuji předem