Pletení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
59
8.12.06 14:41

ahojky, hodně návodů na pletení je už i na dříve zmiňovaném webu http://www.schoeller-stahl.texnetis.com/modely.htm, jsou tam modely pro ženy, děti a doplňky, určitě chci z toho něco zkusit, :D
 sam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
16.12.06 21:37

Ahojky,
já mám oblíbenou stránku www.chytrepleteni.cz :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.8.07 21:13

stránky o pletení

• Citovat
  • Upravit
182
21.12.07 20:48

Nema nekdo z Brna zajem objednat si prizi z SDS abychom si rozdelili postovne? Ja mam zalusk na bambusovou protoze je certifikovana pro deti
 http://www.pleteni.cz/…9_bambus.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.10 22:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
30.8.10 08:33

pletací steh

Dobrý den,
svetr upletu hladce a pak vyšiji obrázek pletacím stehem. Jen mi došly nápady. Nevíte o nějaké dobré stránce, kde by byly nápady na výšivku pro děti?
moc děkuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iwana
20.11.10 09:49

Popleteníčko

Ahoj§
Jsem náruživou pletařkou a háčkovačkou a vzhledem k tomu, že nejsem úplně dokonalý profík :lol: ,potřebuji někdy poradit. Nejevíce rad nacházím na stránkách www.chytrepleteni.cz.Je to super, doporučuji. Pletení od Á do Zet.
Iwana Tábor

• Citovat
  • Upravit
2929
17.9.12 19:21

Ahoj holky.. chci se zeptat, neleží někomu doma zbytečně pletací jehlice zbytky vlny apod? Chtěla bych to zkusit a nechce se mi za to utrácet peníze, když ještě nevím jestli mi to vůbec půjde… děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pedz
25.11.13 19:17

Ahoj, taky se sháním po něčem pletenem pro mimi, ale na netu nic moc. Já jsem základy pletení uměla z dětství, ale po letech jsem si koupila ve švadlence za stovku škola pletení a naučila jsem se i prstové rukavice. Pak jsem si ještě pořídila hackovani, ale s tím jsem se ještě nepoprala :-) planuji taky koupit pletení pro mimina pro babičku. Já zásadně improvizuji.

• Citovat
  • Upravit
2716
10.1.14 10:09

Oživuji diskuzi.. nějaká pletařka na výměnu zkušeností a odkazů na návody? Aktuálně se vrhám na svetry - teď konkrétně tento http://www.topkonicek.cz/…rovaci-vlny/ jen z trošku jiné samovzorovací příze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
19.7.14 23:12

Ahoj,
jsem totální začátečník..měla bych takový dotaz - jak je možné uplést třeba svetr, kde potřebujeme dejme tomu 80 ok, když se jich na jehlici přeci vejde asi mnohem míň nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
19.7.14 23:41

@Evulina
Varianta 1: použijeme delší jehlici. Existují tzv. kruhové jehlice , které mají delší kabel (třeba 100 cm) a tam se toho vejde… klidně i dvoumetrová šířka úpletu, pletla jsem tak šálu naštorc :)

Varianta 2: upleteme několik pásů a sešijeme (to se ale asi moc nepoužívá, ale nevím, nedělám svetry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
19.7.14 23:44

Ty chceš plést jako první věc svetr pro dospělého?
Jinak 80 ok není moc (záleží na tloušťce příze, samozřejmě). Třeba nahození na dámské rukavice (tj. to kolem zápěstí) pletené na jehlicích 4 mm je zhruba na 40 ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
20.7.14 00:04

Ahoj, děkuji moc. No jó - kruhové jehlice!! Nene, rozhodně nebudu plést jako první hned svetr, jen mě to tak napadlo, tak se ptám. Zatím se učím hladce obrace a pletu hadřík na nádobí, čili čtverec :mrgreen:. Pak asi zkusím šálu, pak nějakou čepici a tak..
Prý se dají koupit též kruhové jehlice s vyměnitelným tím kabelem? Nevíš kde sehnat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
20.7.14 00:06

@Evulina Svetry na dospělého jsem pletla několikrát a nikdy jsem žádné speciální delší jehlice neměla. Prostě jsou na té jehlici ta oka trochu namačkanější. A celková šířka je pak dobře vidět, když se doplete do půlky řady a ty oka se zas rozvolní. Nevím, jestli to píšu dost srozumitelně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat