Pletení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
507
20.7.14 09:49

@Knihomyš Mě právě taky všechno dlouho trvá. Deku do kočárku jsem pletla snad měsíc. Si vždycky říkám, když různě po internetu vidím, jak jsou jiné ženské výkonné, že snad ani nemůžou spát. Já vůbec nevím, kde brát čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
20.7.14 10:56

Já pletla svetr vcelku od levého rukávu (jakoby z boku), ale je to už dááávno, ani ho nemám.

Příspěvek upraven 27.08.14 v 21:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
20.7.14 12:32
@andrea.sb píše:
Ja jen doporučím koupit kovové ty jehlice. Mám knitpro kovové a nemuzu si je vynachválit. Kupovala jsem na igatex taky. Pro ty co se pletení věnuji ta investice ma smysl.

Kovové jsou prý „rychlejší“ - víc kloužou. Vlastní zkušenost nemám, ale zní to logicky. Sama jsem celkově pomalejší, tak jsem zvolila dřevo. Každý dle svého vkusu :)
V KnitPro mě fascinují ty hranaté, ty vyzkouším v příštím životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
20.7.14 12:36

@Pipet vím o návodu na triko vcelku - http://www.ravelry.com/…non-stop-top , ale moc jsem ho nestudovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
20.7.14 13:31

@Knihomyš ja mam doma i ty drevene knit pro, ale prostě mi nevyhovuji, malo klouzou. Ale zase mi nedelaji tak mozoly. Kdyz me chytne a mam cas, pletla jsem treba i 5-8hod denně. Ale to bylo na rodičovské, kdyz bylo ditko na prázdninách. Ted na to nemám moc naladu, mám tu od zimy svetr rozdelany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
20.7.14 18:11
@Knihomyš píše:
@MillaJ jo, po babičce jsem taky ledasco zdědila :) Nejlepší byly dva sety ponožkových jehlic (používám na copánky), jinak troje kruhovky s poměrně tuhými kabely (halt posun ve vývoji plastů je znát), vlnité rovné jehlice a neuvěřitelné zbytky přízí. Většinu jsem odmítla, ale je tam patrně válečná zásoba příze - kombinace bavlny a celulózy 8o
Vypadá to šíleně, je to velmi tmavě modré, takže se z toho bude blbě plést, ale jak je to přírodní, tak mi je to líto vyhodit :lol:

Tak to já zdědila po babičce celou igelitku přízí dost umělých, ty používat rozhodně nebudu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
20.7.14 18:13
@andrea.sb píše:
@Knihomyš ja mam doma i ty drevene knit pro, ale prostě mi nevyhovuji, malo klouzou. Ale zase mi nedelaji tak mozoly. Kdyz me chytne a mam cas, pletla jsem treba i 5-8hod denně. Ale to bylo na rodičovské, kdyz bylo ditko na prázdninách. Ted na to nemám moc naladu, mám tu od zimy svetr rozdelany.

No já taky nemám moc času a přitom mě to všechno tááák moc baví..ale vždycky jsem nucená udělat kousek, třeba 10 minut a pak už zase od toho běžet dělat něco jiného :roll:. A to ještě taky „jedu“ v šití waldorfských panenek, to mě hóooodně baví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
20.7.14 18:15
@Knihomyš píše:
@MillaJ Nejseš, mně všechno šíleně trvá - daleko dýl vymejšlím coby a čtu si o tom, případně o tom kecám - takové orální pletení :lol:

Tak to mám teď zatím podobně - včera jsem čuměla na návody pletení na You Tube do 2 hodin do rána a dneska se plahočím jak schlíplej pes :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
20.7.14 18:17
@hankamisa píše:
@Evulina - pletení na čtyřech jehlicích taky nedávám, takže vše pletu na dvouch. svetry pletu také na díly a pak sešívám. velké svetryppletu taky a neumím si přectavit, že bych to pak tahala až bych toho měla více na pleteno. malé na miminko jsem pletla 2 vcelku tak to ještě šlo, jen to rozpočítávání bylo děsný.
taky používám kruhové jehlice. čepice i bačkůrky pro mimi pletu na dvou jehlicích a pak je sešiju. ono když se to dobře sešije tak to není ani vidět. :) ty na profilové fotce jsem také pletla.

Moc pěkné :palec: :potlesk:
Apropo nevíte - někde včera jsem někde na tom You Tube zahlédla, že se díly nemusí sešívat, ale spoj udělat háčkováním..dělá to tu tak některá z vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
20.7.14 18:33

@Evulina - díky. no já to háčkováním zkoušela ale bylo to takový divný a bylo to hodně vidět. já to sešívám tak, že jehlou prvlíknu na střídačku levá pravá strana a ono to vidět není. když o tom nevíš tak ani nevíš kde to je spojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.7.14 08:14

@Evulina Je to moc silné a nepoddajné, sháčkovaný šev. Taky šiju matracovým stehem, asi jako @hankamisa .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
13.8.14 07:29

Nazdar pletařky, není tu některá z Prahy?
Já můžu doporučit tyhle stránky, modely tam stále přibývají amiluju jejich adventní kalendář:-)
 http://garnstudio.com/…patterns.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.8.14 12:31

Sháčkovávání jde dobře u slabšího úpletu a nebo u silnějšíhu si tu přízi rozpůlit. Nesháčkovává se za krajová oka, ale přiloží se díly pleteniny lícem k sobě a půl oka od kraje ( tedy ne za krajová oka) se háčkuje v podstatě řetízek podélně. Z líce to vypadá stejně jako sešití zadním stehem, z rubu je na jedné straně řetízek a na druhé obloučky jako u sešívání. Má to 2 výhody, jednak sháčkováváte podle řad a u vzorů potom dokonale navazují a pak, pokud to zkazíte, tak to jde snadno vypárat a opravit. Párání sešívání jde daleko hůř. Ve výsledku je sháčkovávání úhledné, pružné ( pokud to příliš neutahujete) ale je to šev. Pokud se sešívá matracovým stehem, tak to sešití u hladké pleteniny není vůbec vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
14.11.15 12:08

A co příze ze zahraničí, nakupujete někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
28.11.15 17:10

Ano mam doma příze z Německa. Ted je maji dokonce predvanocni slevy tak si udelam zase na nejaky cas zasoby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat