Pletení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
507
20.7.14 00:09

@Evulina A můžu se zeptat z čeho hadřík pleteš? Chtěla bych zkusit žínku, ale nějak jsem zatím nenašla ideální přízi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
20.7.14 00:14

Já našla návod na ty hadříky v Pravém domácím časopise, kde radí bavlněnou přízi. Tak jsem vešla do nedaleké galanterky a koupila 100% bavlněnou, takovou krásně duhovou přízi „Schachenmayr original Multicolor“, hrozně moc se mi líbila barevně.
Prosím tě Millo a tak ty když pleteš svetr mačkáš oka k sobě a vejde se jich tam hodně, ale tak to pleteš jednotlivé díly a pak sešíváš? Mě právě láká nesešívat víš.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
20.7.14 00:20

@Evulina Ano, pletu jednotlivé díly. A sešívám, což mě vůbec nebaví :) Ale plést svetr najednou celý, no nevím. Vezmi si, že z takové silnější příze potřebuješ i 700-800g, někdy i víc. A to už je docela tíha, držet to a plést. Navíc všechny díly takhle pohromadě by asi byly i dost objemné a úplně dobře by se s tím nepracovalo. Ale nevím, zkušenost nemám, je to jen můj dojem. A Pravý domácí časopis jsem objevila minulý měsíc a zrovna dneska doobjenala starší čísla. To je mi náhodička :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
20.7.14 00:24

@Evulina A ten Schachenmayr je pevnější příze? Já mám doma Cotton Light od Drop Design a přijde mi, že to nebude moc držet tvar, obzvlášť, když se namočí. A já bych to chtěla mít „takové úhledné“, i když jde jen o žínku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
20.7.14 00:29
@MillaJ píše:
@Evulina Ano, pletu jednotlivé díly. A sešívám, což mě vůbec nebaví :) Ale plést svetr najednou celý, no nevím. Vezmi si, že z takové silnější příze potřebuješ i 700-800g, někdy i víc. A to už je docela tíha, držet to a plést. Navíc všechny díly takhle pohromadě by asi byly i dost objemné a úplně dobře by se s tím nepracovalo. Ale nevím, zkušenost nemám, je to jen můj dojem. A Pravý domácí časopis jsem objevila minulý měsíc a zrovna dneska doobjenala starší čísla. To je mi náhodička :)

Jojo PDČ (neboli Pravý domácí časopis) je hrozně fajn :palec:
S tím sešíváním - já právě teď někde četla, že se to už moc nedělá, že se využívá těch kruhových jehlic..možná na ten svetr je ale sešívání lepší, jak píšeš..ale třeba čepice se mi zdá zase možná lepší na těch kruhových? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
20.7.14 00:31
@MillaJ píše:
@Evulina A ten Schachenmayr je pevnější příze? Já mám doma Cotton Light od Drop Design a přijde mi, že to nebude moc držet tvar, obzvlášť, když se namočí. A já bych to chtěla mít „takové úhledné“, i když jde jen o žínku :)

No to já ještě nevím, jak se to bude chovat po namočení..možná taky blbě, protože na omak je ta příze krásně jemná..což možná na hadřík na nádobí nebude to pravé ořechové, kdyžtak budu mít také žínku :mrgreen: :mrgreen: Já v tom obchodě vybrala tu bavlněnou, která byla nejsilnější. Tamty (a už nevím značku) se mi zdály moc tenoučké..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
20.7.14 00:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
20.7.14 00:35

@Evulina No tak čepice, hlavně dětské jsem pletla na čtyřech krátkých „ponožkových“ jehlicích. Na to mi zas ta kruhová přijde moc dlouhá, to pak člověk musí ten kabel všelijak vytahovat, protože obvod hlavy je přeci jen o dost menší :) No vidíš, tak sešívání už je out, já jsem holt stará škola co štrykovala ještě na základce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
20.7.14 00:36

@Evulina Tak ta vypadá pěkně, zkusím se po ní podívat. Díky za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
20.7.14 00:37
@MillaJ píše:
@Evulina No tak čepice, hlavně dětské jsem pletla na čtyřech krátkých „ponožkových“ jehlicích. Na to mi zas ta kruhová přijde moc dlouhá, to pak člověk musí ten kabel všelijak vytahovat, protože obvod hlavy je přeci jen o dost menší :) No vidíš, tak sešívání už je out, já jsem holt stará škola co štrykovala ještě na základce :)

No mě je taky putna, jak to vyrobím, hlavně aby to k něčemu vypadalo a je mi úplně fuk, jestli budu „out“ v pletacích postupech :mrgreen:
Tý jo, pletení se 4 jehlicemi je pro mě zatím nedosažitelné science-fiction 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
20.7.14 00:41

@Evulina Důležitý je, se toho nebát :mrgreen: Já z toho taky byla na začátku taková rozvrkočená, ale nakonec se to poddalo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
20.7.14 00:50

Ehm, tak ony jsou i kruhovky s krátkým kabelem, třeba 60 cm (možná i kratší) :)
Já teda nejsem objektivní, kruhovky miluju, hlavně svůj vyměnitelný set - ovšem řekněme si upřímně, kdybych zakoupila všechny kruhovky ve třech délkách kabelu (60/80/100 cm - tuším, že je to délka vč. jehlic, neměřila jsem to) třeba od Pony, co mají ve všech galanterkách, tak mě to vyjde asi levněji :lol:

Brala jsem ho na igatex.cz. Levnější akrylové jsem si nechala rozmluvit - prý se snadno poškodí.
Nevím, jestli by nevyšlo levněji to sehnat v zahraničí, záleží, jaké tam máš kontakty a jak moc se vyznáš v zasílání (já teda moc ne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
20.7.14 00:59

@Evulina přiznám se, že pletení na 4 jehlicích nedávám doteď - mám tendenci práci různě nešetrně odkládat a strkat do tašky a z těch čtyř mi furt zdrhala oka. Přesněji řečeno mi zdrhaly celé jehlice. Někdy i během pletení - na dvou jsem pletla a třetí mi vypadla… I proto chovám hluboký cit ke kruhovkám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
20.7.14 01:01

@Knihomyš Tak to je parádní souprava. :palec: No jak říkám, jsem ze staré školy a náčiní mám v některých případech i víc než patnáct let staré, taky něco po babičce by se našlo. Já teprve nedávno začala vyměňovat za bambus :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
20.7.14 01:06

@MillaJ jo, po babičce jsem taky ledasco zdědila :) Nejlepší byly dva sety ponožkových jehlic (používám na copánky), jinak troje kruhovky s poměrně tuhými kabely (halt posun ve vývoji plastů je znát), vlnité rovné jehlice a neuvěřitelné zbytky přízí. Většinu jsem odmítla, ale je tam patrně válečná zásoba příze - kombinace bavlny a celulózy 8o
Vypadá to šíleně, je to velmi tmavě modré, takže se z toho bude blbě plést, ale jak je to přírodní, tak mi je to líto vyhodit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat