Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem ve 22+2tt. Včera jsem měla snad kontrakci..vypadalo to tak. Ale říkala jsem si, že s jedním "pichnutim " nebudu platit a nepojedu hned do nemocnice (samozřejmě, kdyby se to stalo víckrát, tak jedu). Ale od včerejška jsem z toho nějaká špatná, nevím, jestli zbytečně nebo ne. Malou cítím kopat normálně, ale i jako dost dole. Když si oblikam třeba kalhoty, tak mě to dole trochu picha. A všimla jsem si, že mám teď- nevím jestli od včerejška, může to být i od drivejska-takove mokré kalhotky. Myslíte, že tohle všechno je normální? Já nechci zbytečně plasit, je to první těhotenství, takže vůbec nevím, co a jak chodí, co a jak bolí apod. Taky mám panickou hrůzu z toho, že si mě v nemocnici nechají. Zároveň bych nerada něco podcenila. Jestli to bude přetrvávat, tak budu muset do nemocnice jet. Ale i přesto mě zajímá ráda a názor vás, zkušenějších.
Hele, já měla mokré kalhotky ve 24tt (bez bolestí, bez ničeho), byla to plodovka a zůstala jsem pak kvůli tomu v nemocnici další tři měsíce. Takže za sebe - já bych se nechala zkontrolovat, v nejlepším případě bude vše v pořádku a jen zbytečně budeš chvíli u doktora. Pokud to opravdu je plodovka, taky se ti může rozjet porod… A v nemocnici by ho mohli dokázat zastavit, pokud tam budeš včas. Tak asi tak.
Pokus se vám něco nezdá určitě cinknete ráno svému gynekologovi který vás zkoukne ať máte klid. Určitě si, ale hlidejte ty kalhotky -pokud se nejedná o výtok tak aby se případně vyloučil odtok plodové vody. Drzim palce ať je vše v pořádku.
Taky bych cinka k doktorovi. Mě hodně tvdrne břicho cca od 24tt, to může být i u tebe tvrdnutí. Ale plodovku od výtoku nepoznáš. Mě se asi v 31tt změnil výtok z hustého na úplně vodový, ze dne na den. Teklo mi to ráno cestou na WC i po noze, neváhala jsem a jela k doktorovi s porodnickou vložkou (kup v lékárně kdyžtak, aby to nebyly always a ty různé navoněné, plastové napůl) oni udělají test roztokem a vyšetří tě. Ukázalo se, že to plodovka není. Když jsem se omlouvala, že zdržuju a plašim, doktor mi řekl, že ženská to prostě sama nemůže poznat. že je dobře, že jsem jela. U tebe je na plodovku ještě hodně brzy, ale to neznamená, že se nic neděje, stačí blbý zánět a je problém. Raději to řeš s doktorem. ![]()
V těhotenství mě břicho bolelo hodně, různé „kontrakce“ a i píchání jakoby ve spod. Myslela jsem si že na čípku ale podle doktora vždy vše ok. Mokro jsem ale neměla nikdy. Vem si vložku a stou klidně jet i na pohotovost tam ti řeknou jestli ti voda uniká.
@Mutlice Bohuzel ten jejich test roztokem neni 100%, my jeli v 5 rano, ze tece plodovka, oni ze ten roztok rika, ze to plodovka neni a chteli me poslat domu a za hodinu byl maly na svete a plodovka to byla
zakladatelko urcite jedte k doktorovi anebo alespon cinknete, ja rodila tri dny pred terminem, takze nam to prislo spis vtipne nez alarmujici, ze ten jejich test nerikal pravdu, ale je-li to plodovka ve 22tt, tak jedte, mohli by vam zachranit tehotenstvi
Jinak muze to byt i tvrdnuti bricha, ja to mela od 23tt a pichalo me v rozkroku od druheho trimestru az do porodu a nic to pry nebylo, ale vzdy jsem radsi konzultovala ![]()
@Brevnovanka88 píše:
@Mutlice Bohuzel ten jejich test roztokem neni 100%, my jeli v 5 rano, ze tece plodovka, oni ze ten roztok rika, ze to plodovka neni a chteli me poslat domu a za hodinu byl maly na svete a plodovka to bylazakladatelko urcite jedte k doktorovi anebo alespon cinknete, ja rodila tri dny pred terminem, takze nam to prislo spis vtipne nez alarmujici, ze ten jejich test nerikal pravdu, ale je-li to plodovka ve 22tt, tak jedte, mohli by vam zachranit tehotenstvi
Jinak muze to byt i tvrdnuti bricha, ja to mela od 23tt a pichalo me v rozkroku od druheho trimestru az do porodu a nic to pry nebylo, ale vzdy jsem radsi konzultovala
Me nedelali jen roztok, ale i dalsi vysetreni. Az pak to uzavreli, ze to neni plodovka. Tak snad by ji zkontrolovali take pecliveji. Clovek bohuzel nevi, co jsou dobre postupy, ale urcite lepsi nez sedet doma a doufat, ze to plodovka neni ![]()
Tak vám všem moc děkuji za vaše odpovědi, rady a hlavně ochotu. Jeli jsme do nemocnice, na plodovku to nevypadá. Dělali vyter, ráno jdu na krev a moc cevkou, znovu ultrazvuk. Dali mi nějakou kapacku. Nic akutního teda snad nehrozí. DIKY BOHU!!! ![]()
@Jana84667 dobře jsi udělala. Tak ať je hlavně všechno v pořádku až do konce a žádné komplikace ![]()