Plynové topení Gamat
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Možná nehaze jiskru, zanesené trysky takže tam nejde plyn
asi bych majiteli zavolala ať mě zkusí navést po telefonu, případně kdy naposledy byl v provozu a pak teda zvolit nějakýho servisaka co to zkoukne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty brďo, to vypadá dost staře, ještě to funguje?
S gamatkama zkušenost nemám, ale šla bych systémem pokus - omyl.
1. pustit plyn do topení, t. j. na trubkách před topidlem otevřít kohout
2. to prostřední kolečko mi přijde, že by tak mohlo vyhovovat
3. mačkala bych kolečko s červenou jiskrou a sledovala, jestli se v topení jiskra objevuje. Jestli tedy je někudy dovnitř vidět k ohýnku.
4. pokud se dá zmáčknout i ten prostřední čudlík, držela bych ho taky zmáčknutý. jestli ne, tak ne.
5. když mi ve vafkách naskočí plamínek, bývá to slyšet (u mne tedy i vidět), potom musím otočit s knoflíkem na regulaci topení, tedy s tím číselníkem.
Mám jiné topení a u prvního spuštění musím mít zmáčknuté najednou oba čudlíky - tedy ten na regulaci výkonu (držím trvale a po naskočení plamínku musím opatrně otočit a zmáčkutí pusit) a zároveň mačkat jiskru. U tebe mi přijde, že tu moji funkci trvalého zmáčknutí by právě mohlo plnit otočení tím prostředním kolečkem do polohy, ve které je teď. Ale asi bych to vyzkoušela, pokud některé z těch koleček kromě otáčení jde i zmáčknout, tak bych ho zmáčknuté držela zároveň s mačkáním jiskry.
Ale jinak topení mám nové a málokdy se mi podaří zatopit okamžitě, většinou si u toho chvíli zanadávám, než jiskra začne hořet. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Normální vawky, nic hnusného na nich není. Nastavím na vyšší teplotu, zmáčknu ten prostřední čudl, držím zmáčknutý, a mačkám ten s jiskrou. Pokud se povede, je slyšet zapálení a prostřední čudl se sám otočí. určitě je to někde na YT.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musíš zapnout přívod plynu k topení a potom držet ten prostřední čudlík zmáčknutý pár minut (tím se prý dostane ten plyn do trubek topení) a pak zkusit jiskru. Zkontroluj si, jestli to háže jiskru. A až to chytne, tak otočíš kolečko na nejvyšší stupeň. Bude to nejdřív smrdět, jak se bude pálit prach v topení, tak se nelekni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnastazieB Tak bohužel vůbec nic. Nezaplo se stejně. @šklíbakočka @sysi @JTom
- Citovat
- Upravit
A tu jiskru to háže? Čudlík se musí pár minut držet a pak myslím pořád držet a zkusit škrtnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani na několikátý pokus? Opravdu se to musí držet někdy dlouho. A škrtat a škrtat stále dokola. Mnohokrát. Pokud nic, pak opravář. A teplotu nastavit na nějakou vyšší hodnotu pro začátek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka bohužel, zkoušela jsem to :/ zavolám prvně majitele, protože třeba to špatně dělám. A náklady snad teda pak za opravu uhradí taky on. Zmrzneme ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, prosím. Nemáte někdo tohle starý hnusný plynový topení? Nastěhovala jsem se sem v létě a zatim nebyla potřeba topit, ale dnes už tu zima docela je. A ani za boha mi to nejde zapnout. Majitel bydlí daleko a nechci ho sem tahat jen kvuli tomu. Nevěděly byste?
Stydím se, proto anonym