Plynové topení Gamat

Anonymní
11.11.24 11:28

Plynové topení gamat

Ahoj, prosím. Nemáte někdo tohle starý hnusný plynový topení? Nastěhovala jsem se sem v létě a zatim nebyla potřeba topit, ale dnes už tu zima docela je. A ani za boha mi to nejde zapnout. Majitel bydlí daleko a nechci ho sem tahat jen kvuli tomu. Nevěděly byste?

Stydím se, proto anonym :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1014
11.11.24 11:55

Možná nehaze jiskru, zanesené trysky takže tam nejde plyn :nevim: asi bych majiteli zavolala ať mě zkusí navést po telefonu, případně kdy naposledy byl v provozu a pak teda zvolit nějakýho servisaka co to zkoukne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1795
11.11.24 12:01

Ty brďo, to vypadá dost staře, ještě to funguje? :think: S gamatkama zkušenost nemám, ale šla bych systémem pokus - omyl.

1. pustit plyn do topení, t. j. na trubkách před topidlem otevřít kohout
2. to prostřední kolečko mi přijde, že by tak mohlo vyhovovat
3. mačkala bych kolečko s červenou jiskrou a sledovala, jestli se v topení jiskra objevuje. Jestli tedy je někudy dovnitř vidět k ohýnku.
4. pokud se dá zmáčknout i ten prostřední čudlík, držela bych ho taky zmáčknutý. jestli ne, tak ne.
5. když mi ve vafkách naskočí plamínek, bývá to slyšet (u mne tedy i vidět), potom musím otočit s knoflíkem na regulaci topení, tedy s tím číselníkem.

Mám jiné topení a u prvního spuštění musím mít zmáčknuté najednou oba čudlíky - tedy ten na regulaci výkonu (držím trvale a po naskočení plamínku musím opatrně otočit a zmáčkutí pusit) a zároveň mačkat jiskru. U tebe mi přijde, že tu moji funkci trvalého zmáčknutí by právě mohlo plnit otočení tím prostředním kolečkem do polohy, ve které je teď. Ale asi bych to vyzkoušela, pokud některé z těch koleček kromě otáčení jde i zmáčknout, tak bych ho zmáčknuté držela zároveň s mačkáním jiskry.

Ale jinak topení mám nové a málokdy se mi podaří zatopit okamžitě, většinou si u toho chvíli zanadávám, než jiskra začne hořet. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
11.11.24 12:02
@Anonymní píše: Více

Normální vawky, nic hnusného na nich není. Nastavím na vyšší teplotu, zmáčknu ten prostřední čudl, držím zmáčknutý, a mačkám ten s jiskrou. Pokud se povede, je slyšet zapálení a prostřední čudl se sám otočí. určitě je to někde na YT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13782
11.11.24 13:07

Musíš zapnout přívod plynu k topení a potom držet ten prostřední čudlík zmáčknutý pár minut (tím se prý dostane ten plyn do trubek topení) a pak zkusit jiskru. Zkontroluj si, jestli to háže jiskru. A až to chytne, tak otočíš kolečko na nejvyšší stupeň. Bude to nejdřív smrdět, jak se bude pálit prach v topení, tak se nelekni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.24 13:14

Děkuju! Vyzkouším :hug:

• Citovat
  • Upravit
2361
12.11.24 04:00

Tady máš návod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.24 11:07

@AnastazieB Tak bohužel vůbec nic. Nezaplo se stejně. @šklíbakočka @sysi @JTom

• Citovat
  • Upravit
13782
12.11.24 11:10

A tu jiskru to háže? Čudlík se musí pár minut držet a pak myslím pořád držet a zkusit škrtnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.24 11:15

@AnastazieB ne ani jiskru

• Citovat
  • Upravit
9085
12.11.24 11:32

Ani na několikátý pokus? Opravdu se to musí držet někdy dlouho. A škrtat a škrtat stále dokola. Mnohokrát. Pokud nic, pak opravář. A teplotu nastavit na nějakou vyšší hodnotu pro začátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.11.24 11:48

@šklíbakočka bohužel, zkoušela jsem to :/ zavolám prvně majitele, protože třeba to špatně dělám. A náklady snad teda pak za opravu uhradí taky on. Zmrzneme :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max