Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ernais píše:
Hele holky a vy mate pms vsechny? Ja vubec nevim, jaky to je, prijde mi, ze se mnou hormony nikdy nic nedelaly. A kdyz si chlapi utahuji z pms svych zen, tak ja na ne jen nechapave koukam, protoze tohle vubec neznam. Dlouhe roky jsem sice brala HA, ale ted uz jsem 3 roky bez, tak nevim
Po strance psychiky taky nevim, co to je PMS. Ale verim, ze s nekym to mava.
Kup jí pupalku dvouletou a kontryhelový čaj, od té doby, co to užívám, nevím co PMS je.
@Ernais píše:
Hele holky a vy mate pms vsechny? Ja vubec nevim, jaky to je, prijde mi, ze se mnou hormony nikdy nic nedelaly. A kdyz si chlapi utahuji z pms svych zen, tak ja na ne jen nechapave koukam, protoze tohle vubec neznam. Dlouhe roky jsem sice brala HA, ale ted uz jsem 3 roky bez, tak nevim
Já mám úplně extrémní PMS den předem.
Jsem jak čertík z krabičky, fakt se nedokážu emočně ovládat. Minule jsem po příteli startovala proč se sakra voní deošem když má voňavky a normálně mě tím úplně do ruda vytočil.
Ale on je naštěstí chytrá hlava, už mě roky zná a tak se mi většinou klidí z cesty. On si benefity hormonů zas užije při ovulaci, to jsem zase extrémně přítulná. ![]()
Chápu tě, trochu jsem to taky zažil. Myslím, že s nadhledem se s tím vypořádaly některé africké kmeny. Používají tzv. „menstruační chyši“. Tam se žena uchýlí na 4-5 dní, údajně proto, že je „nečistá“. Myslím si ale, že to je velmi zástupný důvod. Pravý důvod je ten, aby se muž nemusel potkávat se vzteklým a naštvaným stvořením, které je protivné a dokáže se kvůli každé pitomosti vytočit. ![]()
@Ernais píše:
Úplně stejně, přes 30 let žádné komplikace, výkyvy nálad, nic. I muž si to pochvaluje.
Ale je to hodně indivindi a rozhodně zakladatelovu partnerku nesoudím.
@Kockazvysocan píše: Úplně stejně, přes 30 let žádné komplikace, výkyvy nálad, nic. I muž si to pochvaluje.
Ale je to hodně indivindi a rozhodně zakladatelovu partnerku nesoudím.
Muj muz si prave obcas ani nevšimne, ze ms uz probehla. Ja samozrejme taky nikoho nechtela soudit, ani se nad nikym usklibat, protoze verim, ze i pro zenu samotnou musi byt pms peklo. Jen jsem si pripadala takova divna, ze tohle znam jen z vypraveni.
Taky mívám PMS, jsem buď vzteklá, nebo litostiva
. Partner si zvykl, už ví, co čekat
.
Ježíšmarjá, nic intenzivně nedebatuj, prostě to akceptuj.
Chceš aby ona tě brala takového, jaký jsi? aby tě nepředělávala podle svých představ?
No tak jaksi to samé musíš dát ty jí.
@tomy888 píše:
Ahoj všem, moje přítelkyně vždy cca týden před menstruací začne být ke mě dost odtažitá, chladná, nechce mě pomalu ani vidět, sex nepřichází nikdy v úvahu.. sem rád když si dáme pusu. Za normálního stavu je extrémně kontaktní, tulivá a denně mi dává najevo svoji lásku a opravdu mi přijde jako bych chodil s dvěma různými ženami. Není to rozhodně můj první vztah a vím, jak to občas ženy mohou mít se svými hormony těžké a opravdu jsem tolerantní.. nicméně tohle je diematrálně odlišné a mnohem intenzivnější. Otevřeně o tom mluvíme a je si vědoma toho problému a že nás to ovlivnuje.. Nicméně to nic nemění na tom, že se to děje a mě to dost trápí. Máte někdo podobnou zkušenost? Případně co s tím dělat? Moc díky
Za prvé, buď rád, že víš přesně, o co jde a že si to nemáš brát osobně.
Za druhé, pečlivě sleduj kalendář, abys věděl, když držet odstup a kdy si to (v dobrém
) vybereš i s úroky.
Za třetí, problém je to tehdy, pokud to za problém považuješ Ty sám. Jinak je to jen vlastnost, nic víc.
@pocestny píše:
Chápu tě, trochu jsem to taky zažil. Myslím, že s nadhledem se s tím vypořádaly některé africké kmeny. Používají tzv. „menstruační chyši“. Tam se žena uchýlí na 4-5 dní, údajně proto, že je „nečistá“. Myslím si ale, že to je velmi zástupný důvod. Pravý důvod je ten, aby se muž nemusel potkávat se vzteklým a naštvaným stvořením, které je protivné a dokáže se kvůli každé pitomosti vytočit.
Až na to, že období PMS se časově neshoduje s pobytem v „menstruační chýši“. Něco si o tom nastuduj.
Zakladateli, chápu tě, PMS dokáže být pěkný prevít. Pokud i přítelkyně v tom vidí problém, zkusila bych bylinky.
@Ernais píše:
Mám výkyvy nálad. Od nepříjeného řevu po pocity naprosté beznaděje a zmaru. Strpět to musí děti, ovládnout se do nedá. Mám vyšší level, PMS mě přepadá bez ohledu na fázi cyklu. Takže nikdy nevím, kdy to na mě vleze. ![]()
@milami píše:
Zakladateli, chápu tě, PMS dokáže být pěkný prevít. Pokud i přítelkyně v tom vidí problém, zkusila bych bylinky.
zakladateli, akorát až budeš přítelkyni ty bylinky nabízet, prosím tě, vyber si na to jiný čas, než týden před menstruací. to jenom tak pro jistotu, protože v opačném případě by ses té menstruace už třeba ani nemusel dožít ![]()
anebo můžeš zkusit nějaké bylinky na zklidnění pro sebe, třeba se ti uleví ![]()
@Ernais píše:
Hele holky a vy mate pms vsechny? Ja vubec nevim, jaky to je, prijde mi, ze se mnou hormony nikdy nic nedelaly.
chválabohu, pro mne je to otázka jen jednoho dne před menses. což oceňuji zejména teď, když už jsem starší a termíny mi začínají trochu haprovat a přestávají se držet zaběhaného rytmu. stačí, abych jeden den kvůli naprosto všemu bulela jak želva a je mi jasné, že mám ze skříně vytáhnout vložky, protože zítra budou potřeba ![]()
@K2 8611 píše:
Mám výkyvy nálad. Od nepříjeného řevu po pocity naprosté beznaděje a zmaru. Strpět to musí děti, ovládnout se do nedá. Mám vyšší level, PMS mě přepadá bez ohledu na fázi cyklu. Takže nikdy nevím, kdy to na mě vleze.
Ale PMS je právě o nerovnováze hormonů v určité fázi cyklu, ne kdykoliv.