Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pocestny píše:
Chápu tě, trochu jsem to taky zažil. Myslím, že s nadhledem se s tím vypořádaly některé africké kmeny. Používají tzv. „menstruační chyši“. Tam se žena uchýlí na 4-5 dní, údajně proto, že je „nečistá“. Myslím si ale, že to je velmi zástupný důvod. Pravý důvod je ten, aby se muž nemusel potkávat se vzteklým a naštvaným stvořením, které je protivné a dokáže se kvůli každé pitomosti vytočit.
Je vidět, že nejsi žena. ![]()
FYI premenstruační syndrom (PMS) a menstruace jsou dvě naprosto různé věci.
@holkazprahy1 píše:
Je vidět, že nejsi žena.FYI premenstruační syndrom (PMS) a menstruace jsou dvě naprosto různé věci.
jj, pocestny píše blbosti. Je jedno, že není žena, tohle by vědět měl.
@milami píše:
Až na to, že období PMS se časově neshoduje s pobytem v „menstruační chýši“. Něco si o tom nastuduj.
Máte samozřejmě pravdu, já vlastně nevím, jak dlouho tam ten pobyt trvá, jenom podle toho, co jsem viděl a slyšel, by některé zasloužily pobývat i 14 dní. ![]()
@milami píše:
Ale PMS je právě o nerovnováze hormonů v určité fázi cyklu, ne kdykoliv.
Jenže já to mám vypozorované a z týden před se stalo kdykoliv a nahodile
. Já už mám ale věk na to, aby mi to dělalo psí kusy. Dřív jsem na to netrpěla vůbec.
Taky je ta silnice jiná v létě a jiná v zimě. A vždycky je jízda po ni skvělá. Jenom musíš jinak řídit auto, plyn. Spojka brzdy, všechno je jinak. A stejně tak s ženou.
S moji segrou jakémsi vedl její M. kalendář už v 15letech. Mých. Hluboké poznání. Za týden tatáž věc naprosto v klidu a předtím jak bych potkal rozdrazdeneho
býka.. kobru bych raději chytal než potkal segru v čekání na to…
Je to normální a nic s tím neuděláš
Ten týden to snad není tak hrozné, aby tě to tak trápilo. Prostě to jsou hormony a má to podobně hodně žen. Pár dní z měsíce to snad vydržíš. ![]()
Půjdu asi proti mainstreamu, ale mě to teda připadá dost na prd. Týden z měsíce (tedy jedna čtvrtina) v nenáladě je i na můj ženský vkus trochu dost, nehledě na to, že jestli v této době odmítá sex a předpokládám, že ho nechce ani při menstruaci, tak se v tomto ohledu jedná o polovinu měsíce.
Pro mě jsou tady ty „nálady“ a PMS dost nepochopitelné, uznávám, že částečně proto, že na tohle netrpím. Nemůžu proto uvěřit, že to nejde rozumem ovládnout do společensky přijatelné podoby.
No tak je týden protivná co už. Máš možnosti co s tím. Buď protivný ještě víc ať si to užije, nebo se někam na týden vypař, užívej si nějaký koníček. Taky zabírá ji pořádně vyšukat, dvakrát třikrát a bude jak přítulné kotě.
Najdi si zakladateli na ten týden náhradníci…to přítelkyni napraví hormony líp, než Mariánky, pokud jí na tobě záleží…hlavně jí neomlouvej, to se tady v partnerských vztazích nenosí, partner musí vždy vyšlapovat na 100%, jak píšou místní rozumprdky.
@zoidberg píše:
No tak je týden protivná co už. Máš možnosti co s tím. Buď protivný ještě víc ať si to užije, nebo se někam na týden vypař, užívej si nějaký koníček. Taky zabírá ji pořádně vyšukat, dvakrát třikrát a bude jak přítulné kotě.
Vypařit se nebo koníček souhlasím, ale to vyšukání? ![]()
Buď jsi krotitel dívoké zvěře na odpočinku, nebo se ještě máš co učit. ![]()
Já nevím, mně tyhle projevy pms teda úplně v pořádku nepřijdou. Je to hodně dlouhé a intenzivní, možná nějaká hormonální nerovnováha? Zkusila bych nějaké bylinky, přípravky na srovnání cyklu, hormonální hladiny.
@aquarian píše:
Vypařit se nebo koníček souhlasím, ale to vyšukání?Buď jsi krotitel dívoké zvěře na odpočinku, nebo se ještě máš co učit.
No já ti nevím, ale to zabírá naprosto spolehlivě. Jen je třeba překonat předstíraný počáteční odpor. Hysterie se tak léčila odjakživa.