Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V ruznych diskuzich jsem se tu docetla, ze casne priznaky tehotenstvi jsou stejne jako premenstruacni syndrom. Chtela bych se zeptat vas, ktere trpite opravdu silnym PMS (jako ja) a uz mate deti jestli u vas PMS probihal stejne, kdyz jste otehotnely? Meli jste i ten pocit napeti? Ja jsem u prvnich deti jeste PMS nemela, ted ale trpim jak pes. Chtela bych vedet, jestli muzu jeste doufat, ze se tento mesic zadarilo.
Můžu se tě prosím zeptat jaké máš příznaky PMS? Nevím právě co mám já, ale myslím, že to bude ono - bolest hlavy, ztuhnutí krční páteře, bolest kloubů, únava, nechuť k čemukoli - zvládám pouze ležet v posteli…a to prosím cca 10 dní před MS a přes celou MS. Pak mám 14 dní pokoj a znova…je to ono?
14 dni, tak to je sila. Ja mam za prve dost velke ovulacni bolesti, ktere trvaji nekolik dni. Jak mi byla minuly mesic vysvetleno doktorkou trvaji tak dlouho, dokud se nevstreba tekutina z praskleho folikulu. (doufam, ze to pisu spravne).
No, pak mam par dni klid a asi 7 az 8 dni pred nastupem menstruace doslova chcipam. Boli me bricho, hlava a mam nesnesitelny pocit napeti a do mdla. Mela by to srovnat hormonalni antikoncepce, takze do ni urcite po tretim mimi pujdu, protoze tohle neni k zivotu.
já nějak nevím, na co se ptáš - jestli pms probíhal stejně, když jste otěhotněly ![]()
Mas pravdu, neumim se jasne vyjadrit. Kdyz procitam ruzne diskuze, tak se dozvidam, ze v mesici, kdy devcata otehotnely, tak se citily jakoby mely dostat mesicky tyden pred. Pise se o bolesti bricha, hlavy. U me do toho klasicky patri i velky pocit napeti. To ale zadna nezminovala. Tak jsem si rikala, jestli by to nemohlo znamenat, ze se jsem tento mesic neotehotnela. V tom pripade bych se okamzite narvala praskama proti bolesti, protoze je mi mizerne. Co myslis? (neukamenujte me!)
jo takhle! tyy jo, na to bych vůbec nespoléhala - já před menstruací plačtivost, vztekání, bolest prsou, píchání v břiše, pobolívání zad…když jsem otěhotněla tak bolela prsa, ale jinak jsem byla úplně v pohodě.
Tak PMS během jednoho dne vymizela, zůstala jen bolestivá prsa a dnes ráno 10DPO mám slabě pozitivní těhotenský test.
@Kiara77 píše:
Tak PMS během jednoho dne vymizela, zůstala jen bolestivá prsa a dnes ráno 10DPO mám slabě pozitivní těhotenský test.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s PMS vy. Já osobně cca 14 dní před MS, hlavně bolest prsou, křeče v podbřišku, normálně mám pocit, že to mám dostat, pocit na zvracení, náladovost, plačtivá nálada, únava. Tohle všechno během 14 dní. Nikdy jsem to před tím nezažila a nechci zažít znovu. Nejradši bych si zalezla do postele a nevylezla. Těhotenství by byl zázrak, nemáme téměř žádné šance. Zkouším to zmírňovat hořčíkem a vitaminem B6. Nebo znáte něco lepšího?
Ahoj holky, nejak tapu, ms 17.10.-20.10. nesmely styk probehl 26.10, ovu nejspis dorazila 27.10 tj. 11dc (podle posledni folikulometrie byla prokazana ovu 10dc, coz je drive, ale mudr. nic nerikal), cykly mam mezi 25-28dny, takze do ms jeste spooooustu casu cca tyden, ale uz od tehle ovu me NESKUTECNE boli prsa spise z vnitrni strany, sou obrovsky, dokonce se mi udelaly strie kolem dvorcu, vecer je mivam i horky. Na pms trpivam, ale nikdy takhle brzy po ovu, vetsinou az v tydnu kdy to mam dostat. Bricho ani nic, ale cca 15dc celej den takovy ty menstruacni krece, nijak velky, ale bylo to citit.Dnes bych tedy mohla byt 12 dpo, ma smysl delat test, kdyz ms ma brat az pristi stredu?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nejak tapu, ms 17.10.-20.10. nesmely styk probehl 26.10, ovu nejspis dorazila 27.10 tj. 11dc (podle posledni folikulometrie byla prokazana ovu 10dc, coz je drive, ale mudr. nic nerikal), cykly mam mezi 25-28dny, takze do ms jeste spooooustu casu cca tyden, ale uz od tehle ovu me NESKUTECNE boli prsa spise z vnitrni strany, sou obrovsky, dokonce se mi udelaly strie kolem dvorcu, vecer je mivam i horky. Na pms trpivam, ale nikdy takhle brzy po ovu, vetsinou az v tydnu kdy to mam dostat. Bricho ani nic, ale cca 15dc celej den takovy ty menstruacni krece, nijak velky, ale bylo to citit.Dnes bych tedy mohla byt 12 dpo, ma smysl delat test, kdyz ms ma brat az pristi stredu?
Počkala bych do termínů MS.
@kerrankin neni to preklep:-):-) proste jsme si rekli, ze teda asi uz zacnem pracovat na mimcu, ale byli jsme z toho takovi nesvi:-):-)
Ahoj holky Ma nekdo navaly horka pred MS???
Stale se mi strida teplo a zima…
diky A. ![]()