Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, potřebovala bych vysvětlit za co se vrací peníze při dlouhodobé PN. Moje situace byla, že jsem od 1.1.-30.4.byla na PN, 1.5.- někdy půlka listopadu MD, pak jsem si vybrala dovolenou v listopadu a prosinci a zároveň nastoupila na rodičák. Zajímá mě, zda mohu něco dostat za PN a co je to za peníze, když jsem vlastně žádné daně neodvedla. Nebo se pletu?
@papricka33 Ne za pn nic dostat nemůžeš a taky nedostaneš, můžeš max dostat vrácenou zálohu na daň, kterou si odvedla z té dovolené.
@j.a.n.i1 píše:
@papricka33 Ne za pn nic dostat nemůžeš a taky nedostaneš, můžeš max dostat vrácenou zálohu na daň, kterou si odvedla z té dovolené.
ale až v ročním zúčtování, nebo si podá přiznání, stejně nic neodvedla. tak nic nedostane
@j.a.n.i1
ty děláš jen mzdy,, nebo celé účetnictví?
Co KH, jak to zvládáš? Pěkná ptákovina ![]()
@kouřící králík z té dovolené něco odvést mohla… a jinak nedělám ani ty mzdy ![]()
@j.a.n.i1
píše, že ne.. já jsem úspěšně letos tuto činnost ukončila ![]()
@kouřící králík Někdo, kdo položí takhle dotaz povětšinou ani netuší jestli nějaké zálohy odvedl nebo ne. Já naštěstí nemám s dph nic společného…
Vyrovnání daně za pracovní neschopnost bys měla dostat tento měsíc, asponˇ já to tak mám.
@sedmikráska70 za pracovní neschopnost se žádné daně nevracejí! Už to tady bylo v diskuzích vysvětleno asi tisíckrát!
@kouřící králík proč jsi skončila? K tomu kontrolnímu hlášení - když si dám lahvinku dobrého červeného, tak mě to i baví ![]()
@Hanula1212 Já v lednu podepisovala u mzdové papír na vyrovnání a tento měsíc mi na účet dorazily koruny. Cˇlověče jak je to možný? Zˇe by mi zaměstnavatel poslal prachy jen tak z dobré vůle aby mi přilepšil?
@sedmikráska70 ale to není za nemocenskou! To je tím, že jsi díky nemoci „nevyčerpala“ celou slevu na poplatníka, takže po jejím uplatnění za celý rok Ti vrátí zálohy na daň, které jsi zaplatila navíc. Ale pokud žádné zálohy odvedené nejsou, je jedno, jestli jsi byla na pracáku, nemocná, nebo se jen tak flákala, nic vrátit nelze.