Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dovolená lze proplatit pouze při konci pracovního poměru, jinak se musí vyčerpat. Takže buď ji můžeš čerpat mezi PN a PPM nebo mezi PPM a RD nebo si ji nechat až po návratu do práce po RD.
@j.a.n.i1 děkuji to jsem právě nevěděla, že to nejde proplatit… mám smlouvu na neurčito ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, řeším jestli si vybrat dovolenou nebo nechat proplatit, moc se v tom nevyznám, v práci mi ani nenabidli, že bych rd při pn mohla nechat proplatit, počítají s tím, že ukončím pn nastoupí na rd a pak na materskou.. Jak jste to měly vy? Předem díky za tipy
Bacha. Ukončíš PN, pak budeš pobírat peněžitou pomoc v mateřství (PPM). A v práci máš mateřskou dovolenou a potom rodičovskou.
@j.a.n.i1 píše:
Dovolená lze proplatit pouze při konci pracovního poměru, jinak se musí vyčerpat. Takže buď ji můžeš čerpat mezi PN a PPM nebo mezi PPM a RD nebo si ji nechat až po návratu do práce po RD.
to se ted někdy měnilo nebo už to platí dýl?
@j.a.n.i1 píše:
V práci žádnou PPM neznají To je dávka, kterou vyplácí sociálka. Znají mateřskou do volenou. A potom rodičovskou.
@ka2ka píše:
to se ted někdy měnilo nebo už to platí dýl?
Platí to už minimálně několik let.
Máš dvě možnosti.
Já jsem teď zrovna na dovolené, sečetla se mi nevybraná dovolené před MD a ta, která mi vznikla během MD, takže mám celkem 30 dní, za které mi chodí od zaměstnavatele peníze.
@Anonymní píše:
Ahoj, řeším jestli si vybrat dovolenou nebo nechat proplatit, moc se v tom nevyznám, v práci mi ani nenabidli, že bych rd při pn mohla nechat proplatit, počítají s tím, že ukončím pn nastoupí na rd a pak na materskou.. Jak jste to měly vy? Předem díky za tipy
Já šla z PN na mateřskou dovolenou a mezi mateřskou a rodičovskou jsem čerpala řádnou dovolenou. Měla jsem štěstí, že jsem na ŘD nastoupila na konci prosince, takže jsem vybírala starou dovolenou, dovolenou za MD a ještě mně vznikl nárok na novou dovolenou v dalším kalendářním roce.
Takže to nejde v pořadí, že bych měla pn, pak rd, pak mateřskou a rodicak???
@Anonymní píše:
Takže to nejde v pořadí, že bych měla pn, pak rd, pak mateřskou a rodicak???
Už to čtu, že jde, jsem popleta
@Anonymní píše:
Už to čtu, že jde, jsem popleta
Jde, ale musí ti to schválit zaměstnavatel a připravíš se o peníze za neschopenku. Ale zase nebudeš omezená vycházkami.