Po mateřské do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20385
31.5.13 10:14
@MamuškaLuci píše:
@kattkka to je každého názor já si myslím, že je to i o známostech a ty já nějaké mám

samozrejme, ze v dnesni dobe to je o znamostech. Holky akorat vyjadruji svuj nazor (nekdy drsne, ale takova je proste realita dneska)… :nevim:

Jestli mas zname, tak at Ti nekdo k mistu pomuze (k tomu prvnimu aspon) a az budes mit nejakou praxi (alespon rok), tak potom se hleda lepe… ;)

Ono da se najit slusna prace (prace snu je mimo realitu, nekdo ji nenajde nikdy, nekdo az ve stari a kdo ma OBR stesti, tak okolo 30-ti, pokud tedy nejsi treba kadernice a nevis, ze je to Tvoje prace snu)… ;)

Ale rikam, jestli mas nejake zname, tak rozhodne do toho jdi bez studu nebo falesne pychy a preji hodne stesti… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
31.5.13 10:15

Ncc1701 já uvažuju o operátorce a podobných zaměstnáních…vím že někde, kde se buduje kariéra asi šanci mít nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aneta Opl
31.5.13 10:16

Já mám VŠ, praxi 2 roky v bance, hlídací babičku taky. Přemýšlela jsem že půjdu „mezi dětma“ do práce kvůli mateřské, ale po 3 měsících jsme to vzdala. Práce, která by mi vyhovovala není a naštěstí nás manžel uživí. Kdybychom peníze potřebovali nutně, beru všechno, ale takhle se nechci ochudit o ty nejkrásnější roky. Jediné co totiž bylo volné, byly práce přes víkend, celodenní a nejčastěji právě v těch tebou opovrhovaných obchodech… tak hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
24320
31.5.13 10:16

@pelikan21 : ono uz ani po zanmostech v dnesni dobe se na to spatne hraje. Ten rekne privedu tu jenomze ten rekne ja bezdenou a mas to takze i na ty znamosti uz nevsazet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
31.5.13 10:17
@ncc1701 píše:
V mem okoli holky s detma a maturitou hledaly opravdu dlouho a skoncily presne tak, jak si, stejne jako ty, myslely, ze neskonci. V obchodech, restauracich… Ja mam vysokou a ani necekam, ze si ze me kazdy kecne na zadek. Deti jsou za kredity dolu, a muzes mit papiru o hlidani, kolik chces. Matka od deti nepojede na sluzebni cestu na tri noci napriklad. Nebude v praci prescas trikrat do tydne. Ony se tim na pohovorech dusuji vsechny, ale pak s tim maji velky problem.

tak ja musim rict, ze mam maturitu a nehledala jsem zase tak dlouho… ;) A protoze mam super manzela, perfektni maminku a tchyni (kteri by se postarali naprosto uzasne), tak na sluzebku na 3 noci bych jela klidne… ;) Klidne i na tyden, protoze vim, ze by to zvladli… ;) Ale muj zamestnavatel vi, ze bych jela jenom kdyby to bylo vylozene nutne a nenuti me… ;) Takze ja mam velkou vyhodu… ;)

Ale je pravda, ze nemam tesne po skole, mam nejakou praxi a mam jiste postaveni v dane firme… ;)

Ale je taky pravda, ze holek s maturitou z obchodky bez praxe jsou plne pracaky a nedari se je umistit a nakonec jsou rady i za pas v tovarne nebo za pult v obchode… (smutne, lec pravdive)… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
31.5.13 10:19
@kattkka píše:
@pelikan21 : ono uz ani po zanmostech v dnesni dobe se na to spatne hraje. Ten rekne privedu tu jenomze ten rekne ja bezdenou a mas to takze i na ty znamosti uz nevsazet…

jj, ono znamosti nejsou ruzove… spis jsem myslela nekoho s vlastni firmou, kdo zamestnava lidi apod. Nekoho, kdo pracuje jako zamestnanec, na toho bych taky nesazela moc vysoko… :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927

@MamuškaLuci Teď je to blbé… mám VŠ a před RD asi 7 let praxe, hledala jsem intenzivně 3 měsíce, teď teprve mě na jedno místo chtějí.. a to jsem hledala v Praze. Je blbá doba, hodně nezaměstnaných a navíc zaměstnavatelé šetří. Takže radím začít s hledáním brzy. Znám i paní co hledala 9 měsíců v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532

@MamuškaLuci : Tak skutečně je vidět, že nemáš praxi a to ani v oblasti pracovního trhu. Rozčilovat se můžeš, jak chceš, ale to ti nepomůže. Maturitu má dnes, kde kdo. I po škole bez dítěte se hledá práce těžko.

Třeba ti pomůže ta protekce, kolegině budou určitě nadšený :palec:

Ale jo, třeba ti to vyjde. Hodně zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
31.5.13 10:21

@MamuškaLuci tak to držím palce.
Mám dvě školy, dítě již pubertální, praxi taky a stejně jsem hledala práci 3 měsíce, než jsem sehnala.

Na mnoho nabídek, na které odpovíš, ti personalisté ani inzerenti neodpoví, všude chtějí praxi, na místa v kancelářích je „dlouhá fronta“, takže pokud nemáš vyloženě známosti, které tě někam dotlačí, bude to běh na dlouhou trať.

Pokud známosti máš, tak je urguj, nicméně v Ostravě je situace špatná již delší dobu (kamarádka taky hledala při mateřské 4 měsíce, má hlídání, malá chodí do MŠ i když nemá ještě 3 roky).

Dnes to bohužel není tak jednoduché :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
31.5.13 10:22

Švagrová hledá práci po RD už více než půl roku, taky Ov, maturita a praxe cca 5 let. A taky chce do kanclu :).

Jako operátorka bys asi měla větší šanci, tam jsou konkurzy pořád a stačí být výřečná, praxi nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
31.5.13 10:24

No holka nevím nevím - já mám VŠ, 15 let praxe a před mateřskou jsem byla ráda, že pracuju v obchodě :nevim: Po mateřské bych taky radši něco lepšího (už kvůli pracovní době), ale bez sebevzdělávání už teď a jazykových kurzů to asi nepůjde a navíc je asi taky podstatné, kde bydlíš - u nás v pohraničí budu možná vděčná i když se vrátím zpátky do Lidlu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
31.5.13 10:26

@kattkka práci nemám, to bych to tu jinak nepsala a neříkám, že těch známostí chci hned využivat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.13 10:27

Jsem ještě na mateřské, bude mi za pár dnů končit a už chodím do práce, hledala jsem ji cca půl roku.

• Citovat
  • Upravit
243
31.5.13 10:28

@pelikan21 ano to mám…strejda mám vlastní firmu, ale v Praze takže to je poslední moje možnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
31.5.13 10:29

Děkuji všem za odpovědi…tak vidím, že to bude ještě běh na dlouhou trat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie