Po mateřské do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1035
31.5.13 11:02

@MamuškaLuci Já dělala ve fast foodu po prvním dítku. Pak jsem se přes kamarádku dostala do dalšího, kde jsem už byla „vedoucí směny“. Poté opět přes známou do kanceláře na DPČ(zařazování faktur, atd. - prostě totálně poslední pomocník, ale už jsem měla praxi v administrativě). Nakonec jsem opět přes známou dostala echo na místo, kde jsem teď (pozice vedoucí kanceláře, ale prakticky vedu celou pobočku a agendu pro ČR). Takže dle mě je potřeba využít všech kontaktů a ze začátku vzít cokoli, co se ti bude hodit do životopisu směrem k té kanceláři. Každý životopis přibarvuje (myslím tím nelhat, ale na dotaz co jsi v poslední práci jako recepční dělala není dobrá odpověď, že jsi zvedala telefon a doplňovala mýdlo na WC). A hledat hned, pokud máš hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
31.5.13 11:05

Existují rekvalifikační kurzy pro matky na RD, které jsou zadarmo. Je docela dost organizací, které toto poskytují. Tak být tebou ještě bych se někam přihlásila a vybrala si kurz z tvého oboru, abys byla v obraze, co se za tu dobu změnilo a trošku se nastartovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
31.5.13 11:14

Necetla jsem celou diskuzi, ale tak trochu joo… No, preju zakladatelce hodne stesti… Je fakt trochu naivni…
Za prve bez praxe s maturitou a s malym ditetem opravdu na Tebe nikdo neceka… Za druhe - Ty si vubec nedovedes predstavit co to je pracovat jako recepcni… :mrgreen: Ja to delala pri vejsce na plnej uvazek a muzu rict, s ditetem si to vubec predstavit nedokazu!!!
Fakt holka, jsi naivni… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
31.5.13 11:16

Já si dodělávám VOŠ, jsem na RD a nemaluju si že bych s dítětem nějakou extra pozici sehnala (sice obor zdravotní sestra, ale momentálně se všude propouští), mám spolužačky ze střední, které měly dítě hned po SŠ, letos jim končí rodičák a práci nemá jistou ani jedna, nevím jakou máte v regionu nezaměstnanost, ale na vysočině to není taky žádná sláva a bez praxe se shání práce hodně špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
31.5.13 11:17

Já tě chci jen podpořit. Otěhotněla jsem na vysoký, když jsem si ji dodělávala, otěhotněla jsem podruhé :-D Takže po druhém rodičáku budu hledat práci bez praxe, dvě děti a ani ve snu by mě nenapadlo myslet na místo za pokladnou :-) Někdo to dělat musí, tak ať to dělá ten, kdo chce :-) Mysli si na své teplé místo v kanclu a máš ho mít :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
31.5.13 11:20

Luci, mně se líbí, jak jsi naivní, jak věříš, že to dobré místo budeš mít. Toho se drž, nepřestávej tomu věřit a sni si :-) Ostatní jsou hnusně realističtí, asi mluví ze své zkušenosti. Ale to nutně neznamená, že to musí být i tvá zkušenost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
31.5.13 11:27

Ja nikdy nemela problem najit praci, ale mam VS a jeste jsem byla bezdetna. kazdopadne jsem si vzpomnela na kamaradku, ktera hned po mature hledala praci, sice pracuje v kanclu, ale za 10.000,– takze ono kancl neni opravdu vzdy prace snu :-D to uz by se v tvem pripade vic hodilo zustat s prckem nez za takovy peniz chodit do prace a nechat si ujit dny s ditetem. mimochodem u nas ve firme je prisny zakaz bavit se o platech, presto jsme se o tom s kolegyni na stejne pozici, ale ona v Ostrave, samozrejme ve stejne firme, bere za stejny cas 40% myho platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
31.5.13 11:32

Je správné, že máš představu, kde chceš pracovat. Ještě by sis měla vyprofilovat v jakém oboru a za tím si systematicky jít. Mezitím můžeš přijímout i práci, kterou bys dlouhodobě dělat nechtěla, ale potřebuješ ji jen jako překlenovací období k přežití, popř. k získání té nejtriviálnější praxe a zkušenosti.
Máš-li hlídací babičku, začni hledat práci okamžitě. Bude to opravdu chvíli trvat, než něco najdeš. Než si zvykneš, jak to chodí u pohovorů, co kde říct, jak se chovat… Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
31.5.13 11:34

Tak jsem z okolí Otravy mám dvě děti a hledala jsem už práci když měla 2 roky trvalo rok aby mě někdo vzal vubec na pohovor. Mám za sebou už 7let praxe v oboru umím jazyky na pc…aaaa? Mám práci ale jako trvalo rok než jsem něco našla…Ale držím ti palce ale pokuď nemáš opravdu velkéééé známosti bude se ti práce hledat opravdu těžko a tady v ove 3× hůř něž kdekoliv jinde i když dneska mít práci neznámená ještě výhra a s malým dítětem opravdu se budeš muset ohlížet po pracovní době která ti bude vyhovovat. Ja pracovala u jedné super firmy za dobré prachy ale kariera musela jít bokem protože pracovní doba do 16:30 kdy školky jsou do 16-16:30??? hrůza a ještě když dítě má kroužky..no jako byla jsme ulítaná jak koště..a domu jsme chodili s dětma v 18h pak se najedli okoupali a šli spát…a děti jsem viděla často jenom spíci..moc to bolelo a tohle opravdu nechci. Někdy práce za pokladnou za rozumnu pracovnu dobu jelepší než v kanclu a v teplíčku a nevidět svoje děti..Sebík bude teď nastupovat do první třídy a raději budu dělat za menší prachy a lepší klídek jenom ať dám to nejlepší dětem..ale to potom pochopíš…ono to přijde holky mají pravdu…nemáš zkušenosti a nevíš co tě čeká ale určitě ti přeji tu nejlepší práci z nejlepší pracovní dobou a za super peníze :) Ale tohle je asi tak realné jak výhra v sportce :) ale když se štěstí unaví spadne i na vola :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
31.5.13 11:56

@Karleon @MamuškaLuci Holky, pokud jste nezažily ALESPOŇ 2-3 měsíční brigádu, tak opravdu nevíte o čem mluvíte. Navíc jsem docela blízko bydliště zakladatelky, taky mám obchodku + pětiletou výšku. Kor Ostrava je město studentů, takže víš koho vemou jako první - bezdětné, čerstvě po škole apod. Vidím to na sobě, 5 let po obchodce se skoro všechno změnilo. Takže spoléhat na školu fakt nejde. No, nechci ti brát iluze, ale bez praxe je nějaký kancl naprosté tabu. A naprostý souhlas s @rea.sk v když děláš v malé až střední firmě, tak mááálo kdy můžeš odejít přesně v 15:00. Nevykládej si to špatně, ale chtěla jsi slyšet zkušenosti, tak tady jsou. Pokud máš ale známosti, tak nemáš co řešit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
31.5.13 12:04
@Karleon píše:
Já tě chci jen podpořit. Otěhotněla jsem na vysoký, když jsem si ji dodělávala, otěhotněla jsem podruhé :-D Takže po druhém rodičáku budu hledat práci bez praxe, dvě děti a ani ve snu by mě nenapadlo myslet na místo za pokladnou :-) Někdo to dělat musí, tak ať to dělá ten, kdo chce :-) Mysli si na své teplé místo v kanclu a máš ho mít :-)

Tak ono vždycky záleží na oboru, v některých není problém najít místo, v jiných ano. Já mám VŠ, problém s prací jsem nikdy neměla, pracuji i během obou RD. Ale s maturitou bez praxe to myslím bez známostí nebude tak jednoduché… Co si do toho životopisu napíše? Kamarádka teď byla na pohovoru na úřadě, zájemců přes 300, takže moc velké šance, že vyberou zrovna člověka bez praxe, nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
31.5.13 12:12
@dani24687 píše:
Ja nikdy nemela problem najit praci, ale mam VS a jeste jsem byla bezdetna. kazdopadne jsem si vzpomnela na kamaradku, ktera hned po mature hledala praci, sice pracuje v kanclu, ale za 10.000,– takze ono kancl neni opravdu vzdy prace snu :-D to uz by se v tvem pripade vic hodilo zustat s prckem nez za takovy peniz chodit do prace a nechat si ujit dny s ditetem.mimochodem u nas ve firme je prisny zakaz bavit se o platech, presto jsme se o tom s kolegyni na stejne pozici, ale ona v Ostrave, samozrejme ve stejne firme, bere za stejny cas 40% myho platu.

No ještě napiš, že pracuješ v Praze a jsme doma :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
31.5.13 12:18

@Vermion ne, nepracuju v Praze :nevim: tam jsou platy jeste uplne jiny jak tady u nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
31.5.13 12:21
@MamuškaLuci píše:
já mám obchodní akademii, no vím že to bude náročné a vím, že moje první zaměstnání nebude zaměstnání snů, jen mě zajímalo jak to většinou bývá…děkuji za odpověd :)

No u těch úspěšných to bývá tak, že po ukončení školy (a většinou už při ní) pracují, shánějí praxi, zjišťují jak to funguje v reálu, cestují a užívají života a plánují kdy bude rozumné pořídit si rodinu. A pak se podle toho zařídí, s dobrým zaměstnavatelem se domluví na dlouhodobé spolupráci…a někdy jim to vyjde.
Maturita z obchodky bez praxe, malé dítě a dobrozdání vlastní matky, že se dopracovala do invalidníhio důchodu a může kdykoli hlídat podle mého nejsou nijak oslňující doklady tvé profesní jedinečnosti. Ti známí, to zní nadějněji, začni tam.

Příspěvek upraven 31.05.13 v 12:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
31.5.13 12:22

Jako to je fakt děs…tohle zneužívání lidí…kdyby v těch chudších oblastech byly o tolik levnější potraviny atd. o kolik tam jsou nižší mzdy…pak se není čemu divit, že krachuje jedna služba za druhou, když lidem fakt nezbývá peněz… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí