Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MamuškaLuci píše:
@kattkka práci nemám, to bych to tu jinak nepsala a neříkám, že těch známostí chci hned využivat
ja bych tech znamosti bez studu vyuzila klidne hned, nemit praci, mit prcka a nemit praxi… uplne beze studu… at se na me kolegyne koukaji jak chteji… V dnesni dobe Ti nikdo jen tak nepomuze, neudrzis se na tom miste, pokud nebudes aspon trochu schopna a ony Ti ucty apod. nezaplati…
takze jestli znamosti mas a muzes jich vyuzit, tak za me smele do toho… ![]()
Pokud máš hlídání, klidně začni s hledáním práce už teď
Myslím si, že na nějaký papír o tom, že máš hlídání Ti každý z vysoka prdí (pardon
).
Taky mám dítě, rodičovskou na tři roky, ale do práce jsem se chtěla vrátit už po dvou letech. Jesle mám zaplacené, praxi v oboru docela dlouhou, ale prostě to nejde tak jednoduše a jsem s prckem pořád doma.
Taky jsem z Ostravy, takže si myslím, že vím, o čem to je. Lidi bez praxe berou hlavně do hypermarketů za pokladny, na call-centra k telefonu a nebo do Hrabové k pásu
Ale je to v drtivé většině práce na směny ![]()
Já si myslím, že práce je, ale hodně lidí si představuje málo práce za hodně peněz a tak to holt nefunguje. Takže možná spíš snížit ze svých nároků a práce bude ![]()
@Anonymní píše:
Jsem ještě na mateřské, bude mi za pár dnů končit a už chodím do práce, hledala jsem ji cca půl roku.
no taky plánuju, že hned koncem tohoto roku začnu hledat - a to se má prcek narodit v říjnu
Je mi jasný, že to chvilku trvá, než na něco narazíš
A taky už teď hledám kurzy, na který bych mohla chodit ![]()
Dneska všechno jedině přes známosti…s tim kanclem fakt nepočítej, takhle si to malujeme každá, ale ono těch kanceláří tolik není a lidi si dneska místa držej zuby nehty
když už něco vyhrabeš, zjistíš že chtěj jen na pár hodin a ještě zdravotně postižený, protože za ně maj prachy…takže všichni z mýho okolí, s maturitou (gympl, zdrávka atd.) skončili v hospodách nebo ve fabrice u pásu. Ale prachy slušný, takže si ani moc nestěžujou
taky se děsím co budu dělat za tři roky po mateřské, mám gympl, dělala jsem jen rok na hotelové recepci, předtím jen brigády…nemám řidičák a netuším, jestli ho do tří let budu schopná udělat
ale chtěj ho dnes fakt všude…plánuju si při rodičáku dodělat vejšku, ale víš jak, člověk míní…snad bude za tu dobu zase líp a víc práce, teď v krizi je to fakt hrůza ![]()
Mě by zajímalo, o jaký známosti jde. Manžel sehnal místo přes náměstka státního podniku. Manželovi kamarádi se tam snaží dostat taky, ale samozřejmě manžel tam nikoho dostat nemůže, i kdyby se na hlavu stavěl.
No mit maminku na hlidani taky neni kredit vzhledem k tomu co vidim v okoli jak maminky naslibovaly, ze budouit hlidani a nakonec byly skoro celou zkusebni s nemocnym ditetem doma. Vidis to neskutecne ruzove, ja se vracim do puvodni prace, ale jak rikam nikde necekaji s otevrenou naruci kdyz venku cekaji dalsi. Musis mit neco navic, aby jsi se vyplatila a to asi krome hlidani nemas.
A pokud vyuzijes znamy tak nevim proc se ptas kdyz nebudes hledat sama ![]()
Myslím, že nejlepší ukázka pro zaměstnavatele, že hlídání máš, bude začít hledat hned a odpovídat, že můžeš nastoupit ihned. To si myslím, že bude daleko lepší vizitka, než ukazovat podepsaný papír, že máš hlídání. Ten opravdu nikde neukazuj, nejsi na střední, kde by toto mělo váhu omluvenky podepsané mamkou.
@pelikan21 Nejde o to, ze by nechtely jet, ale ze opravdu nemohly. Treba se jim kryla cesta s manzelovo nepritomnosti, rodice odjeli na dovolenou atd. a najednou nebyl, kdo by hlidal. Mela jsem takhle kolegyni, nase prace vyzadovala jednou za uherak vyjet na par dni pryc. Byla to shoda blbych nahod, kdyz zrovna nemohla. Nastesti jsme byli na urade, kde je to jedno, kdyz se jednani presune, ale kdyby mela delat v soukromem sektoru a jet jako kompetentni osoba uzavrit smlouvu na lukrativni obchod a ona najednou nemuze, to by sef asi nejasal. ![]()
@Acinore já bych brala tu recepční to je taky fajn práce…řidičák taky plánuju auto máme sice přítel ho používá při své práci, ale v budoucnu plánuje druhé auto…tak snad mi i tohle nějak pomůže…no tak jak to tak čtu tak už se připravuju na plno neúspěchů:D
@MamuškaLuci píše:
@Acinore já bych brala tu recepční to je taky fajn práce…řidičák taky plánuju auto máme sice přítel ho používá při své práci, ale v budoucnu plánuje druhé auto…tak snad mi i tohle nějak pomůže…no tak jak to tak čtu tak už se připravuju na plno neúspěchů:D
Nepřipravuj se na plno neúspěchů. Spíš se připrav na to, že vyjde třeba jedna z 10-30 pozic, na kterou se přihlásíš, ať pak nejsi zdeptaná prvním neúspěchem.
Nemáš ani ŘP? Co tedy vlastně umíš, krom toho papíru s maturitou? Domluvíš se dobře cizím jazykem? Umíš jednat s lidmi?
@ana11 píše:
Nepřipravuj se na plno neúspěchů. Spíš se připrav na to, že vyjde třeba jedna z 10-30 pozic, na kterou se přihlásíš, ať pak nejsi zdeptaná prvním neúspěchem.Nemáš ani ŘP? Co tedy vlastně umíš, krom toho papíru s maturitou? Domluvíš se dobře cizím jazykem? Umíš jednat s lidmi?
Ma preci maturitu a to ji staci.Vic nepotrebuje. ![]()
@MamuškaLuci jo, recepce je fajn, ale ne v tom podniku kde jsem dělala já, to bylo…něco
ale jako praxe dobrý, výhoda v tom, že umím anglicky i německy a jak se píše výše, jednat s lidma (už nikdy nechci potkat naštvanýho Němce nebo Rusáka
) ale to není všechno, dneska chtěj školy, roky praxe, řidičák a pak taky vzhled a dobrej věk ![]()
Přesně tak: napsat, že snad pořízení ŘP zvýší mé šance může opravdu člověk neznalý trhu práce. Řidičák je tak samozřejmá věc, že Tě možná trošku posune blíž k těm, co šanci mají. Na druhou stranu cením, že to řešíš s předstihem a připravuješ se dopředu.
Co by Ti nabídl za pozici „strejda s firmou z Prahy“?
@ncc1701 píše:
@pelikan21 Nejde o to, ze by nechtely jet, ale ze opravdu nemohly. Treba se jim kryla cesta s manzelovo nepritomnosti, rodice odjeli na dovolenou atd. a najednou nebyl, kdo by hlidal. Mela jsem takhle kolegyni, nase prace vyzadovala jednou za uherak vyjet na par dni pryc. Byla to shoda blbych nahod, kdyz zrovna nemohla. Nastesti jsme byli na urade, kde je to jedno, kdyz se jednani presune, ale kdyby mela delat v soukromem sektoru a jet jako kompetentni osoba uzavrit smlouvu na lukrativni obchod a ona najednou nemuze, to by sef asi nejasal.
jj, to mas pravdu…
Ja mam vyhodu v tom, ze manzel byva doma ( po praci) a muze si praci upravit podle potreby a mamka s tchyni jsou k dispozici skoro porad, takze to neni problem… ![]()
@MamuškaLuci Já dělala ve fast foodu po prvním dítku. Pak jsem se přes kamarádku dostala do dalšího, kde jsem už byla „vedoucí směny“. Poté opět přes známou do kanceláře na DPČ(zařazování faktur, atd. - prostě totálně poslední pomocník, ale už jsem měla praxi v administrativě). Nakonec jsem opět přes známou dostala echo na místo, kde jsem teď (pozice vedoucí kanceláře, ale prakticky vedu celou pobočku a agendu pro ČR). Takže dle mě je potřeba využít všech kontaktů a ze začátku vzít cokoli, co se ti bude hodit do životopisu směrem k té kanceláři. Každý životopis přibarvuje (myslím tím nelhat, ale na dotaz co jsi v poslední práci jako recepční dělala není dobrá odpověď, že jsi zvedala telefon a doplňovala mýdlo na WC). A hledat hned, pokud máš hlídání.