Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Holky jaké cviky na posílení dna jsou nejlepší? Zakladatelka.
jestli chceš, napiš SZ, napíšu víc ![]()
Já teda musím říct, že naopak po prvním porodu jsem si dole připadala taková zcela odhalená, předtím jsem měla vchod „překrytý“ takovým pružným „masíčkem“, prakticky nebylo vidět dovnitř, a po porodu najednou bylo všechno pryč, viděla jsem si poševní stěny (kam to šlo) i močovou trubici (byla dost citlivá na otěr
), samozřejmě šití z jedné strany, které dr. nedotáhla do konce, takže tam mám výkus…
ted 14 měsíců po porodu už je to jaksi znovu „zarostlé“, trubice vidět není, dr. jsem se ptala, jestli to tak může vypadat
, prý že jo, a kontrolovala i, jestli to není asi nějaký ten polyp, a dobrý
a na to pánevní dno taky cvičím, mám z Podolí jen brožuru, nikam na rehabilitace nechodím, má to mám povolený vevnitř, přední stěnu pochvy, čípek nemám jakoby kolmo na pochvu, ale trochu leží ![]()
Ahoj dámy, jenom to tu čtu a už zatahuju pánevní dno o sto šest. Inspirace třeba tady http://www.cvicime.cz/…serie_a.html, ale úplně stačí, když kdykoliv a kdekoliv (stojím u kočárku a povídám s maminkama, žehlím, čekám na bus, vařím, sedím u PC…atd.) budete prostě zatahovat spodek dovnitř. Není to výrazný pohyb (navenek), spíš vnitřní uvědomění si toho stažení. Ideální je stáhnout, vydržet vteřinku, jednu, dve…pět a povolit. Série deseti opakování několikrát za den. Nedá se „přecvičit“. Hodně zdaru! ![]()
@Janule81 hm tak ten výkus tam mam taky trochu vidět
-taky jsem rodila v Podolí
Holky a vážně se ta sliznice vtáhla některé po posilování pan. svalů do přijatelné podoby?
@Evullka Mě fakt jo
, ale fakt jsem cvičila poctivě každej den. Ale trvalo to…asi těch půl roku i víc si myslim-ale já začala právě cvičit až později-asi 4 měsíce jsem to nechala být ![]()
@Evullka chce to ale vědět, kde ty svaly jsou a jak se stáhnout
jinak posílíš vše okolo krom jich…
@deny7 píše:
@Evullka chce to ale vědět, kde ty svaly jsou a jak se stáhnoutjinak posílíš vše okolo krom jich…
Holky tak jsem dnes byla u Dr. a neviděl „tam dole“ nic neobvyklého. Řekl mi, že je to normální stav po porodu, děloha nesestupuje, cviky nejsou potřeba… Tak já fakt nevím…
Mě to dole stejné nepřijde, ale asi s tím nic nenadělám.
Holky - mám po prvním porodu to co popisujete, povolenou tu stěnu přes celý otvor, vadí mi to při chůzi, jakoby se to celé dřelo, měla jste to nějaká a zlepšilo se časem a cvičením? Doufám, že ty správné svaly, jak píšete fakt poznám :/ ![]()