Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Po revizi bys měla dodržet šestinedělí…já bych koupání osobně asi neriskovala
Ale je to samozřejmě na tobě.
@Anonymní píše:
Ahoj mam dotaz..prer tydnem sem byla na revizi delohy a mame odletet do egypta..je mi jasny.ze hygiena hodne pecliva..ale jak to udelat..urcite se nudu chtit vykouoat v mori..nekrvacim ani nemam zadne potize..a morska voda je leciva..myslite se kdyz si venu tampon a hned po bykoupani odstranim tak by se nemelo nic stat ze? Spise resim jak se sprchovat kdyz jejich voda obsahuje bakterie? Diky za odpoved
Ahoj, jsem taky po revizi(14.7.),mě řekli. že klasika šestinedělí bez koupání a hlavně nedávat tampony
Ahoj, vim, že to je těžké, ale k moři bych po revizi nejela. Maximálně se zkus zeptat doktora co si o tom myslí. Ale také mi bylo řečeno, že v sestinedelí po revizi se nemám koupat a nesmím používat tampony…
Na co tampon? Aby se mohl nacucat vsim špatným? Odkud vsichni cerpaji info, ze tampon chrani proti spatne vodě? Menstruacni kalíšek ano, ale tampón nee. Volila bych asi zmenu terminu dovolene ze zdravotních duvodu by to melo jit.
@Anonymní píše:
Ahoj mam dotaz..prer tydnem sem byla na revizi delohy a mame odletet do egypta..je mi jasny.ze hygiena hodne pecliva..ale jak to udelat..urcite se nudu chtit vykouoat v mori..nekrvacim ani nemam zadne potize..a morska voda je leciva..myslite se kdyz si venu tampon a hned po bykoupani odstranim tak by se nemelo nic stat ze? Spise resim jak se sprchovat kdyz jejich voda obsahuje bakterie? Diky za odpoved
Pokud nekrvacis jela bych a uzila bych si to. V cechach strasi sestinedelim me rekli po 14 dnech uz muzu vse. A to jsem mela revizi velmi pozde a komplikovanou a vanu i bazen jsem normalne sla po 14 dnech
No, já bych taky doporučovala změnu termínu a jela až po šestinedělí. náhoda je „blbec“ a za případnou infekci by mi to osobně nestálo.
Tak dneska je trendem do mořské vody rodit.
Heled´. Plno žen už během týdne - 14 dnů po zákroku normálně souloží, proč se teda nekoupat v léčivé mořské vodě?
Určitě bych nešla do bazénu, tam chytneš nemoc raz dva, moře bych se nebála, raději bych si teda pro „jistotu“ pořídila menstruační kalíšek a hotovo.
Egypt bych taky neriskovala…jak pise @nozu nahoda je blbec, a jit se zanetem delohy k tamnim lekarum?
nedovedu si predstavit ![]()
Týden po revizi bych do Egypta nejela, tak 3-4 týdny by ses neměla koupat a dodržovat šestinedělí. Navíc se často po tomto zákroku dělají v děloze záněty a jsou nutná ATB.
Po revizi jsem jela k moři 2. den. A moře bylo tak nádherné (Kalábrie), že jsem nevydržela a asi po 5 dnech jsem se koupala. Nestalo se nic, do 2 měsíců jsem byla znova těhotná.
Před odjezdem jsem to probírala s gynekologem svým i pak v nemocnici, názory byly tak půl na půl, jeden se kopání v moři nebránil, druhý doporučoval dodržet šestinedělí.
Osobně na čistém moři nevidím nic špatného, tampon bych si nebrala. Rozhodně bych ale nešla do bazénu
Příspěvek upraven 02.08.15 v 11:19
@MUFICE píše:
Týden po revizi bych do Egypta nejela, tak 3-4 týdny by ses neměla koupat a dodržovat šestinedělí. Navíc se často po tomto zákroku dělají v děloze záněty a jsou nutná ATB.
často bych tedy netvrdila. Řekla bych, že zánětlivé komplikace jsou spíše výjimkou ![]()
Pozor na žraloky. A v Egyptě bych spíš řešila tu jejich vodu, asi bych si spodek omývala vodou z lahve. ![]()
Jsem zitra presne 2tydny po revizi - po propusteni mi rekli: 14 dnu - zadny tampony, zadne koupani nebo sauny, zadny sex…revize probehla v zahranici, bez komplikaci, tyden jsem krvacela/spinila…tady jsem se pak na emiminu dozvedela, ze spousta holek dodrzuje i cele sestinedeli
, coz teda asi taky dodrzim
,uz kvuli mozne infekci
!
Do Egypta bych tudiz opravdu nejela, hlavne nedavala zadne tampony nebo kalisky, nekoupala se ani v mori ani v bazenu!!!Bohuzel…ale zdravi mi je opravdu prednejsi a chci jeste jedno ditko, takze radsi ozelim par dnu nez pak resit mozne komplikace…