Po rodičáku práce 50/50

48
3.5.23 08:38

Po rodičáku práce 50/50

Dobrý den prosím chtěla bych se zeptat na radu zkušených.( Jsem zaměstnaná v automobilovém průmyslu na dobu neurčitou). V roce 2018 se nám narodil první syn a v roce 2020 druhý který má narozeniny 3.8 takže 4.8 bych měla nastoupit zpět do práce po rodičáku.
Dnes jsem volala do svého zaměstnání, že mi nemůžou nic slíbit. Že je to zatím 50/50.
Mám si zavolat v červenci. Prosím kdyby byla výpověď z jejich strany nebo z mé. Kdy mám jít na úřad práce? Měla bych na nějaké finance nárok? ( Pracuji hned od doby kdy jsem dodělala střední ) nemám zkušenosti jak to chodí. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36080
3.5.23 08:54
@MisJar píše:
Dobrý den prosím chtěla bych se zeptat na radu zkušených.( Jsem zaměstnaná v automobilovém průmyslu na dobu neurčitou). V roce 2018 se nám narodil první syn a v roce 2020 druhý který má narozeniny 3.8 takže 4.8 bych měla nastoupit zpět do práce po rodičáku.
Dnes jsem volala do svého zaměstnání, že mi nemůžou nic slíbit. Že je to zatím 50/50.
Mám si zavolat v červenci. Prosím kdyby byla výpověď z jejich strany nebo z mé. Kdy mám jít na úřad práce? Měla bych na nějaké finance nárok? ( Pracuji hned od doby kdy jsem dodělala střední ) nemám zkušenosti jak to chodí. Děkuji

Ty výpověď nedávej za žádnou cenu. Pokud pro tebe nebudou mít už místo tak máš nárok na odstupné. Ano, můžeš jít pak na úřad práce pokud nenajdeš práci, pak budeš mít podporu ale jestli budeš mít odstupné tak až po těch třech měsících. Ale pojištění budeš mít pokryto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
3.5.23 09:56
@MisJar píše:
Mám si zavolat v červenci.

Oznam zaměstnavateli písemně s doručenkou, že dne 4. srpna nastupuješ znovu do práce po mateřské dovolené. Oni Ti nemusí vůbc nic „slíbit“, protože Ty od nich přece žádný slib nepotřebuješ!!!

Prostě nastoupíš do práce. Oni Ti budou vyplácet mzdu, i kdyby pro Tebe momentálně neměli žádnou volnou pracovní pozici (překážka v práci na straně zaměstnavatele). To Ti je přece úplně jedno, jak si to zaměstnavatel zařídí.

• Citovat
  • Upravit
7355
3.5.23 10:13

Nenech se do ničeho vmanévrovat, pokud pro Tebe nemají místo (žádné 50/50), musí Ti ze zákona vyplatit 3měsíční odstupné. Samozřejmě to vědí a samozřejmě se budou kroutit a snažit se Tě přimět, že podáš výpověď - to určitě nedělej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
3.5.23 10:23

Jseš zaměstnaná. Hlavně nepodepisuj nějakou dohodu!!"! NIKDY: oni pro tebe mají mít místo. Pokud mít nebudou, mohou tě vyhodit pro nadbytečnost, ale to dostaneš 3 - měsíční odstupné a taky je tam 2 měsíční výpovědní doba!!! která běží od 1. NÁSLEDUJÍCÍHO MĚSÍCE.

Takže když 4.8. buď nastoupíš do práce. pokud pro tebe zaměstnavatel nebude mít práci bude ti muset dát výpověď pro nadbytečnost. Co zde nebylo zmíněno, že ti poběží výpovědní doba, která je účinná od 1. následujícího měsíce. takže za měsíc srpen dostaneš plat v září (bez těch 3 dnů). Pak budeš 2 měsíce ve výpovědce září, říjen, poslední mzdu za to dostaneš v listopadu. A pak bys měla dostat ještě 3 měsíční odstupné. Od toho listopadu by ses (pokud si nenajdeš mezi tím jinou práci) měla nechat zapsat na UP.

• Citovat
  • Upravit
48
3.5.23 10:24

No volala mi ještě jednou a říkala, že jen na ranní to nejspíš nepůjde, že maximálně třísměnny provoz ale to nedám s dětma. Chlap má taky třísměnný provoz a nemáme nikoho kdo by nam pomohl.

Musí mi nějak vyjít vstříc nebo ne?
Myslím tím buď zkrácený uvázek nebo jen ty ranní směny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36080
3.5.23 11:34
@MisJar píše:
No volala mi ještě jednou a říkala, že jen na ranní to nejspíš nepůjde, že maximálně třísměnny provoz ale to nedám s dětma. Chlap má taky třísměnný provoz a nemáme nikoho kdo by nam pomohl.Musí mi nějak vyjít vstříc nebo ne?
Myslím tím buď zkrácený uvázek nebo jen ty ranní směny?

Pokud tomu brání vážně provozní důvody tak nemusí. Písemně si požádej a musí ti dát písemně vyjádření.
Ale zas pokud má manžel taky trismenny tak můžete jet protismeny a u dětí se prostridat.
Nebo začni hledat už teď něco na zkrácený úvazek jinde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat