Po soudu o děti - střídavá péče

234
21.12.10 13:57

Po soudu o děti

Ahoj holky,
dnes jsem byla u soudu ohledně svěření dětí do péče a stanovení výživného… dohodly jsme se nakonec s otcem dětí na střídavce po týdnu od ledna… přistoupila jsem na to z toho důvodu, že si taky potřebuju fakt odpočinout a otce svým dětem brát nechci.. takže tak jak výše píšu. Ale teď to na mě nějak dolehlo, že se mi bude hodně stýskat ten týden po dětech, jsou maličké a nevím jestli to bez matky vydrží ten týden. (Dětem je 2,5 a 3,5). Naštěstí to máme nařízené jen na zkoušku do konce února, ale dělat si pokusné králíky z dětí… ?? To jsme asi moc dobře nevymysleli, že ? Máte některá zkušenosti, jak to v tom prvopočátku bylo u vás ? a co na to děti ? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hodaka
21.12.10 14:09

Kláro, promiň, ale střídavá péče u takhle malých dětí? A ještě po týdnu? Vždyť malým dětem trvá dlouho než si na něco zvyknou, u tebe budou týden, a pak u menžela, podle mě to pro ně nebude dobré.
Je vidět, že manžel o děti zájem má když chtěl střídavou péči, nešlo by to udělat jinak? Že by děti byli u tebe a on si je bral co nejčastěji, třeba každé odpoledne, nebo každý víkend?
Opravdu mi přijdou malé.

• Citovat
  • Upravit
5778
21.12.10 14:11

.

Příspěvek upraven 20.09.14 v 17:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
21.12.10 14:11

sociální pracovnice říkala, že jsou ve střídavé péči i menší děti, záleží na jedinci, každé dítě to snáší jinak… ale vše se dá domluvit…takže asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
21.12.10 14:16

Mám skoro 3letého syna ve své péči a nedokážu si představit, že bysme si ho po týdnu s otcem střídali. A to není žadný mamánek, ale tohle by asi nezvládl. Otec ho má 1× za 14 dnů na víkend a to pak je na mně malý dva dny jak klíště. Mezi tím si ho otec bere i na odpoledne (nepravidelně) a podotýkám, že ho má rád, těší se na něj, ale velmi brzy pochopil, že doma je u maminky. Doporučuji promluvit s otcem a navrhnout jiné řešení. Pokud si se u soudu nevzdala odvolání, tak se do 1 měs. odvolat můžeš a kolotoč začne na novo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
21.12.10 14:17

Já nevím, jsem toho názoru, že děti, a zvlášť takhle malé, mají mít stabilní domov. Navrhuji to, co Hodaka, abys děti měla ve své péči a jejich táta za nimi chodil co nejčastěji, bral si je na víkendy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
21.12.10 14:22
Kathuschka píše:
neboj, můj manžel měl střídavou péči týden po týdnu od 3let, malá to zvládla.

To dítě to možná zvládne, mu nic jiného nezbývá, otázka je, zda mu to tak vyhovuje a je šťastné. Si jako dospělá nedovedu představit neustále pendlovat sem a tam. Týden bydlet tam, týden zase jinde. Ale to je věc názoru a já prostě se střídavou péči jako takovou nesouhlasím. Ovšem to, že se otec po rozvodu zapojuje do výchovy, hlídání, starání považuji samozřejmě za prospěšné pro děti. Ale ve svém okolí spíš vidím to, že tatínci velmi rychle na svá dítka zapomínají nebo předpokládají, že se budou věnovat, jen když se jim to hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778
21.12.10 14:26

.

Příspěvek upraven 20.09.14 v 17:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778
21.12.10 14:27

.

Příspěvek upraven 20.09.14 v 17:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
21.12.10 14:30
KláraNem píše:
sociální pracovnice říkala, že jsou ve střídavé péči i menší děti, záleží na jedinci, každé dítě to snáší jinak… ale vše se dá domluvit…takže asi tak…

To určitě jsou, ale mě to přijde brzo, samozřjmě že záleží na vás jak vy dva se dohodnete.
Hlavně píšeš, že to máte do konce února, tak pak uvidíš, jak to budou zvládat a i ty jak to zvládneš.
Hodně štěstí

• Citovat
  • Upravit
218
21.12.10 15:26

Nás čeká střídavka od 2 let, budeme se rozvádět. Zatím předpokládáme, že to budeme praktikovat po cca 3-4 dnech, ne po týdnech. Byli jste u dětského psychologa??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
21.12.10 15:36

Klárko,

my se rozváděli, když synovi bylo 9, dnes je mu 13,5 a i přes dobrý vztah syna k otci bych na střídavou péči nepřistoupila. Nedoporučovala mi to ani psycholožka, když jsem se s ní o tom bavila. Ale 100 lidí má 100 názorů.

Nicméně takhle maličké dítko bych asi z rukou a péče nedala na celý týden, přece jen potřebuje asi maminku více. :think: Ale pokud tatínek funguje na 100%,t ak je to zase pro tebe dobré.

Spíš ale co to udělá s duší dětí - dvě domácnosti, dva pokojíčky, dvoje věci… děti rozběhané mezi dvěma bytama. Spíš bych na toto přistoupila až budou mít děti kolem 8-9 let, kdy se jim to dá vysvětlit, popovídat si s nimi rozumně.

Ale držím palce, at vám to klapne, at už se pak rozhodneš po zkoušce pro jakoukoliv formu péče o dětičky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
21.12.10 15:58
Raduš.ka44 píše:
Já nevím, jsem toho názoru, že děti, a zvlášť takhle malé, mají mít stabilní domov. Navrhuji to, co Hodaka, abys děti měla ve své péči a jejich táta za nimi chodil co nejčastěji, bral si je na víkendy.

souhlasím.Osobně kdybych byla v takové situaci byhc u takhle malých děti na střídavku nikdy nepřistoupila jsou ještě maličké a týden tady týden tam .....nevím já bych do toho teda nešla ani za cokoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.10 16:15

Střídavou péči nezvládají ani větší děti, i puberťáci jsou z toho na prášky, dokud si nenajdou jednu hezkou věc na tom všem. a to, že začnou využívat oba dva rodiče. a kde je morálka, že?
co teprve tvoreček dvouletý, který si teprve buduje základní důvěru ke světu, kterou přináší jedna pečující osoba. nemusí to být nutně matka. ale matka je nejčastější.
oba své děti připravujete o jistotu života o stálost a řád. na to se váže další vnímání světa kolem a postoje k němu, chování, zpracovávání zážitků. jsou moderní psychologové, kteří ji doporučují, ale děti svoje nemají. jsou sociání pracovice, které ji navrhují jak na běžícím pásu. moje např. také velmi prosazuje střídavou péči a velice široký styk dětí s otcem tak, že jsou u otce pořád. sama je rozvedená (léta) a své děti do střídavé péče odmítla dát! a když maminka nesouhlasí, u soudu jí dají co proto.

nevím, jakým postupem jste k tomu došli. vím jen, že je spousta lidí, kteří mají ohromné přesvědčovací schopnosti a člověk jim odkýve vše. i to, s čím nesouhlasí. a pak je pozdě. neodsuzuji tě za to, co se vám stalo a co si jim dovolila. ale vím, že teď je ti z toho úzko a byla bys ráda, kdyby to tak nebylo.
psala si, že je to na zkoušku. třeba s tím půjde něco dělat. otci navrhni jiné možnosti styku, víkendy, ap. nejsi náhodou na mateřské? to se budeš muset vrátit do práce, víš to?jinak přijdeš o mateřskou.

každopádně držím palce, ať vše probíhá klidu a míru. ne každý má to štěstí :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.10 16:26

zakladatelko:bydlíte v jednom městě??
nám soud střídavou péči neodklepnul.chtěl jí bejvalej a soud mu to zamítl,z důvodu věku dítěte (2,5roku)
jsem za to ráda,mě by po malým bylo smutno.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky