Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky!
Mám taky zkušenost s Dětskou fakultní nem. Brno a to negativní. Můj starší syn neměl sestouplé varlátko, takže ho čekal chirurgický zákrok. Jenže mám ještě jednoho chlapečka, který v té době měl 13 měsíců a kromě oběda byl plně kojený. Chtěla jsem být se starším synem a mladšího mít u sebe kvůli kojení (odstříkávat mi prostě nešlo a kvůli jednomu dnu převádět na UM, když jsem měla MM dost se mi nechtělo). Byla jsem připravená si za pobyt obou dětí i zaplatit (nadstandart). Setkala jsem se s naprostým nepochopením a odmítnutím. Napsala jsem email přednostovi chir. oddělení a stěžovala si na to, že je dětská nemocnice k dětem nepřátelská, když jim nedovolí být s matkou. Zkrátím to. Přednosta mi poslal tel. číslo a domluvili jsme se na operaci syna na jednodenní chirurgii a pobytu i mladšího syna.
Ale víckrát bych tam už nešla. Jsem znechucena jejich chováním.
Našla jsem jiného dětského chirurga, který je milý a maximálně vstřícný.
Ještě chci dodat, že ona ubytovna je podle slov mé kamarádky (byla tam při hospitalizaci jejího synka) v katastrofálním stavu. Byl to pro ni otřesný zážitek
Zkuste holky zabojovat a vydupat si, abyste mohli být u svých dětí!
Držím palečky! ![]()
ahojki, tak já zas musím Dětskou nemocnici v Brně pochválit. Je to necelý měsíc, skončila jsem tam s dcerou /6,5/ v noci ze soboty na neděli. Nechali mě tam normálně přespat /na lehátku na pokoji/, další noc už jsem nemohla, jelikož lehátko bylo půjčené ze sousedního pokoje a maminka si na jednu noc odskočila. Ale v neděli jsem tam mohla být neomezeně, odešla jsem si dolů do kantýny na kafe, pak jsem přišla, nebyl problém, v neděli odpo jsem si vydupala propuštění. Neplatila jsem ani korunu, sestra mi vysvětlila, že právo být tam mám jen do šesti let věku dítěte, pak bych si musela platit nějakých 300 za noc /nebo víkend, to jsem nepochopila/,.,,, ale samozřejmě ne na lehátku. Takže mi tu noc tam /prakticky to byla jen malá část noci/ věnovali.
Jo vlastně, platila jsem 60,– Kč, tak to asi za sebe, protože děti neplatí.
Jinak ta maminka na sousedním pokoji tam měla nemocné jedno dítě, a druhé, cca roční, prostě s sebou. měly pro sebe celej pokoj a krásně si tam žily už druhej týden ![]()
Chce to nedat se. Já bych nemohla nic, holka už je šestiletá a navíc fakt nepotřebuje mít mě pořád za zadkem, hnedka se tam chytla dětí a na mě úplně zapoměla. Ale u mladších dětí je na to právo, pokud tedy opravdu vážně není volná ani ta přistýlka, tak aspoň možnost být tam celodenně by určo měla být… a tak mi to bylo i řečeno.
A.
Tohle jsem zažila , když bylo malému necelých 18 měsíců, měl rotaviry a necelých 24 hodin mi ho vzali na jipku. Byla jsem z toho naprosto hotová - jeli jsme na pohotovost a vrátili se bez něj, jenom v bundičkou a botičkama. Tu noc bych už nikdy nechtěla zažít. Naštěstí ho druhý den odpoledne přeložili na normální pokoj a tam už jsem byla s ním.
To, že může být maminka s dítětem jenom přes den, mi přijde jako totální blbost
Trvala bych na svém - vždyť tohle je myslím dáno i nějakou vyhláškou nebo zákonem (?) - že když vyloženě není ze zdravotního hlediska nutné, aby dítě bylo samo, může s ním být matka po celou dobu léčení. Když to jde přes den, proč ne v noci?
Asi bych se teda poohlídla po jiné nemocnici, ve které to jde…
Nevím, jak je to „oficiálně“, ale moje vlastní zkušenost je aková, že když byla malá (v tu dobu rok a půl) na JIRP, tak mne napřed neubytovali, ale mohla jsem tam být celý den, s tím, že mi bylo řečeno, že v případě potřeby mne z tý místnosti prostě vyhodí. I když jsem zažila 2 cizí příjmy, tak jsme byla u obous dcerou, naopak bylo fajn, že ji nemusí v tu chvíli hlídat… 2 noci tam byla malá sama, pak mnne přijali(myslím, že ten první dne spíš byl trochu informační šum a hlavně při příjmu sem měla poněkud nervy v háji) a přes den jsem byla s ní a na noc jsem chodila spát do pokoje, který tam byl pro tuto příležitost…
A při posledním pobytu na dětském oddělení tam byla sama 3 letá holčička a návštěvy za ní mohly kdykoliv…
Omlouvám se za anonym…
Ahoj holky
Chci se zeptat jak je to s přistýlkou na dětské chirurgii v brně szn má jít na operaci s cistou. Sám se o sebe nedokáže vůbec postarat. Spí se tam taky na těch rozkládacích postelác jak Na Neurologii. Děkuji za odpověd.
Já jsem ležela na kožním(dohromady s interním) oddělení ve FN Brno v 6, 7 i 12 letech, ale s takto malým dítětem jsou tam normálně maminky. Zkuste to domluvit přímo tam, paní, která byla se mnou na pokoji se čtyřletým chlapcem, se domluvila. Přeji hodně štěstí, personál je tam, až na výjimky výborný. ![]()