Pobyt v nemocnici se dvěma dětmi

Ariadne
18.3.16 21:22

Pobyt v nemocnici se dvěma dětmi

Pěkný večer,

nečekaně jsem skončila s oběma prcky na dětském v naší nemocnici. Musím se tu trochu vypsat, ptž to tu je na mě prostě nemocniční.

Dcera má lehkou bronchitidu. Naše dr ji slyšela, dr na příjmu ji neslyšela. Malej to samý, ten tu má diagnozu kašel a rýmu, což je fakt pecka.

Drtí mě zdejší systém: malého vážit před i po kojení, i kdyby u toho usnul. Očíslovali mi jeho plíny a musím je odevzdávat. Do toho malá nechce to foukátko léty, takže ječák. Odebrání krve horor, ptž Barče nemohli najít žílu, tak jí rejdili v ruce, drželi jsme ji tři a ve finále byla krev hustá a málo. Naštěstí to stačilo, takže už ji brát nebudou. Sice jsme na jednou pokoji, mají tu i herničku, takže to bere Barča jako dobrodružství.

Jenže malého je prostě třeba teď hned změřit puls, i když spí a třeba 15min to nepočká, až se sám vzbudí. Večer když jsem uspala mimi, tak léky pro B a znovu puls malého, takže jsem šla už do vývrtky, že mi ho vzbudí.

Jak mám dost z toho tady :-( do toho tu jsou dvě miminka cca 6m samy a jedno v lehátku na nějakém přístroji a pořád pláče. Pak to vzdá a usne. Když jsem ho tam viděla, tak mi bylo do breku.

Můžu vůbec podepsat nějaký reverz na odchod? Že by nám dali foukačku domů a doma máme vlastní inhalátor, takže bychom inhalovali. Budu ale za hysterku a matku, co chce svoje děti zlikvidovat, tak nevím, jestli na to mám dost koule :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ariadne
18.3.16 21:24

Jo a jestli se ptáte, na co se vlastně ptám, tak na ten reverz a jinak na nic.

Jen jsem se potřebovala vypsat a tak no ;)

• Citovat
  • Upravit
9880
18.3.16 21:26

A jak si tam dlouho???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101902
18.3.16 21:27

@Ariadne Ano, reverz podepsat můžeš, sice na tebe budou koukat jak na vraha, ale je to tvoje právo… i když tedy podle popisu se přiznám, že nechápu proč jste vlastně v nemocnici :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
18.3.16 21:36

Ani já nechápu, proč tam jste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
18.3.16 21:36

@Ariadne já bych udělala to, že bych zavolala pediatrovi a zkusila bych to s ním probrat. Jestli je reálné to zvládnout doma s návštěvami u něj. Ten náš se byl dokonce na dítě podívat, když jsem s ním v nemocnici byla.
Abych řekla pravdu, tak moc nechápu, proč jste tam s lehkou bronchitidou, na druhou stranu jsou to fakt prcci :think:
To, že ti děti budí, to je naprostá klasika. Mě malou jednou vzbudili po hodinovém! uspávání jen proto, že jí museli nakapat vigantol :zed: Když konečně zase usnula, tak přišla uklízečka potřetí za ten den šmrdlat podlahu a mlátit u toho tím koštětem do postýlky :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32928
18.3.16 21:37

S dětmi v nemocnici je to vždycky na palici. Byla jsem dva dny s měsíčním mimcem, taky vážení, vyšetření, ale byli hodní.
Proč tam vůbec jste? Bronchitidy kašel a rýma jsou u nás každý měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
18.3.16 21:38

@Ariadne já byla se synkem v nemocnici jednou, na jednu noc, hned ráno jsem oznámila, že jdeme domů, doktorka se cukala, primář souhlasil, že můžeme jít domů, kdyby nesouhlasil, vydupala bych si ambulantní léčbu, na kterou mám nárok, když stav dítěte je takový, kdy není hospitalizace fakt nutná a dítě se cítí doma v bezpečí, domácí prostředí dělá své. Navíc mi do synka rvali dithiaden, dostal tam myslím 4 dávky a byl z toho mimo další dva dny, doma jsem všechny léky vysadila a syn byl do pár dnů dobrej. Navíc tam měli na zemi hroznou špínu, malej zrovna začal lézt, do herničky s kobercem nás nepustili a na tu hnusnou podlahu jsem ho nemohla dát, takže ten tam ten den a noc doslova protrpěl, protože jen v postýlce to bylo fakt peklo. Takže pokud je stav tvých dětí takový, že se bez nemocnice obejdou, šla bych pryč, ať se personál klidně staví na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
18.3.16 21:39

@Ariadne
reverz podepsat muzes. Idealne to rekni hned rano na vizite, ne ze si vzpomenes vecer. Proc jste jeli do hemocnice, kdyz pises, ze deckam vlastne nic neni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
18.3.16 21:41

@michee
spinu na zemi asi tezko. Vytira se 3× denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
18.3.16 21:42

@BellinkaX jo to je pravda, to jsme poznali. důkladně :mrgreen:
hele ale zas tak nic to asi nebude, když dostávají léky foukátkem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
18.3.16 21:43

Díky ženský. Naše dr má příští týden dovolenou, takže se asi jistí či co a nemohla by za námi dojít na návštěvu. Každopádně prohlédla malého a prý je dušný a potřebuje vyloučit zápal plic. Zkusila jsem na ni, že budeme léčit doma, inhalátor máme a tak - prý by to bylo málo. Barča měla prý taky dušnost. NO na příjmu dr nic moc neslyšela - u malého vůbec a po sobě se sestrou mrkaly, že naše dr je asi trochu na hlavu, že jim tam posílá děti zbytečně.

Zítra na vizitě to dr řeknu, že bych ráda šla domů a léčila ambulantně. Bude tu ale asi jen jeden dr o víkendu, tak nevím, jestli nebudou chtít čekat na primářku, která je snad nejvíc nepříjemná osoba zde.

• Citovat
  • Upravit
32928
18.3.16 21:44

Nám taky surovali několikrát denně všude kde jsem kdy byla..šestinedělí, dětské, ozdravovna. Trochu to vadí ale co se dá dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
18.3.16 21:44

Jinak jsme tu první den. Nastoupili jsme před obědem. Barča má nějaký to foukátko léky a 4× denně inhalace, pamycon. Ondra má jen inhalace.

• Citovat
  • Upravit
636
18.3.16 21:45

Tak snad vás pustí domů. Asi se fakt dr. jistí. Prostě děti v nemocnici je děs. Tak ať je brzo líp a pustí vás domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty