Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím maminky, chtěla bych se vám svěřit s mim problémem, už od mala se mi strašně potí dlaně, téměř pořád. Je to něco jako hendikep, kdo to nemá, tak nepochopí, měla jsem z toho jako pubertačka deprese, že si nikdy nenajdu přítele kvůli tomu, ale nyní přítele mám, kterému to nevadí a s ním krásnou dceru. Jenom že tu je ještě jedna věc. je mi 22 let a chtěla bych si udělat ještě zdravotní školu, ještě není pozdě, ale jediná věc, která mi v tom brání, jsou právě ty moje dlaně, s pacienty bych byla ve fyzickém kontaktu denně, no a asi by nikomu nebylo příjemné, kdyby na něj sahal ošetřující s úplně mokrými dlaněmi… ![]()
Tímto bych se tedy chtěla zeptat, jak to vidíte vy a nebo jestli máte taky takový problém jako já. (mimochodem, mám už dlouho sen, stát se porodní asistentkou
)
Driclor zaručeně se ti potit nebudou, mám odskouseno na podpazi. http://www.driclor75.cz/?…
Nemusíš objesnavat z netu, mají ho v lekarne.
Driclor používám také na podpaží, ale na dlaně nezabere ani omylem..já už vyzkoušela vše možné… ![]()
@Sakuram osobně nevím o ničem, co by pomohlo, kromě mytí rukou před každým podáním - což v praxi není většinou možné ![]()
Někde jsem četla, že proti pocení pod pažemi se tam vpichoval botulotoxin. Tak si myslím, že by určitě mělo existovat něco i na dlaně. Zkusila bych se zeptat, třeba lékaře - kožního, nebo tak.
Mám to samé od malinka, taky mě to trapilo přesně jak popisuješ…řešila jsem to s neuroložkou, hledala ruzné rady na internetu… Je mi 29 a zjistila jsem, že čim min se tim zabyvam, tim je to lepší. Je to hodně i o psychice. Ještě k tomu mám ruce ledové. Jo a zdědila to bohužel i moje dcera ![]()
Ale vystudovala jsem zdravku
a nikdy během praxi (pak jsem nepracovala v oboru)nebyl problem, že by se někdo stěžoval. Když dělaš různé odběry, tak maš rukavice, a taky ruce v nem. si myješ daleko častějí.
Ve zdravotnictví máš na rukou skoro permanentně rukavice, od stlaní postelí až po odběry.. Toho bych se nebála a třeba naopak, pokud budeš používat pudrované rukavice, tak to bude lepší ![]()