Pochyby v novém zaměstnání

4
6.6.21 19:23

Pochyby v novém zaměstnání

Dobrý den,

1.6. jsem nastoupila do nového zaměstnání, do kterého jsem se moc těšila. Kvůli tomuto zaměstnání jsem v původní práci dala výpověď a celou výpovědní dobu jsem se moc těšila, výběrové řízení proběhlo v pořádku.

Nyní mám za sebou první dny v práci, které provázejí velké pochyby z mé strany. Náplň práce neodpovídá mým představám/ inzerátu apod. Zkratka mám velké pochybnosti o mém rozhodnutí, jsem z práce nervózní. Došla jsem o k závěru, že jsem se rozhodla špatně, moc ne to trápí.

Mate někdo s podobným zkušenosti? Co jste dělali?

Díky za Vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20921
6.6.21 19:31

Tak máš 3 měsíce, kdy můžeš odejít kdykoliv. Hledej další práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
6.6.21 19:33

Dvakrát se mi stalo, že práce nesplňovala buď mé představy nebo to, co bylo slíbeno. Od toho je zkušební doba. Nikdy jsem neměla problém ji využít a odejít. A to i v situaci, kdy jsem neměla domluvenou jinou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2999
6.6.21 19:38

Je to par dnů, třeba se to ještě zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
6.6.21 19:45

Mám také zkušenost, že náplň práce v reálu byla jiná než deklarovaná v inzerátu a potvrzena na pohovoru. Odešla jsem po týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27723
6.6.21 19:53

Taky jsem odešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.6.21 20:20

Zajdi za svým šéfem a řekni mu to.

Zkušební doba je od toho, abyste si to vyzkoušely obě strany. nejsi povinná zůstávat někde kde necheš, zejména když jaksi lhali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
6.6.21 20:54
@PinkBerry píše:
Dobrý den,

1.6. jsem nastoupila do nového zaměstnání, do kterého jsem se moc těšila. Kvůli tomuto zaměstnání jsem v původní práci dala výpověď a celou výpovědní dobu jsem se moc těšila, výběrové řízení proběhlo v pořádku.

Nyní mám za sebou první dny v práci, které provázejí velké pochyby z mé strany. Náplň práce neodpovídá mým představám/ inzerátu apod. Zkratka mám velké pochybnosti o mém rozhodnutí, jsem z práce nervózní. Došla jsem o k závěru, že jsem se rozhodla špatně, moc ne to trápí.

Mate někdo s podobným zkušenosti? Co jste dělali?

Díky za Vaše názory.

Jako personalistka Ti radím, vydrž. Během pár dnů absolutně nemůžeš poznat pravou tvář firmy ani pozce. Ze začátku se obvykle dává jen ta „vedlejší“ práce a nabaluje se postupně. U některých pozic ani po 3 měsícíh nebudeš na kompletní agendě.

Za mě určitě počkat měsíc a půl, dva. Pokud tě to ani tak nebude naplňovat, začala bych paralelně hledat něco jiného.

To, že si to nemusí sednout je samozřejmé, taky jsem zažila. Ale nesmí se to stávat moc často, v životopisu to nevypadá hezky a pro personalisty takový člověk není příliš zajímavý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
23.6.21 17:13

@PinkBerry Stalo se mi něco podobného. Po dvou letech v jedné pizzerii jsem si našla místo v jiné. Vedoucí mi slíbil kde co, třeba to že nebudu dělat na směny. První den přijdu a bum dělá se krátký x dlouhý týden. Nebylo nás tam dostatek na střídání a třeba jedna servírka jednou jela deset dní v kuse. Nebo mi vedoucí neřekl, že kolegyně potřebuje abych jí na půl dne přišla vystřídat ( přitom to věděl a odsouhlasil). Kdyby mi to sama neřekla den předem, nevím co by se dělo. Když jsem si řekla o dovolenou ( půl roku před odjezdem ) akceptoval to, ale nikam si to asi nenapsal a den před odjezdem se divil že odjíždím. Nakonec kolegyně našla brigádníci která vykrývala hluchá místa. Bohužel po roce asi zkrachoval protože firmu převzal jiný pán, dal nám nové smlouvy a mě po zkušební době propustil. Nad propouštěcími papíry pak na ÚP kroutili hlavou, co tam bylo za formulace. Když mě poslali na firmu, že jsou tam nesmysly ať to přepíše upravil jen pár vět ale stejně z toho paní nadšená nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
23.6.21 19:57

Chapu, ze tohle je asi otravna fraze, ale zkus jeste chvilku vydrzet.
Je to zaprach zvykat si na novou praci, kolektiv a zapadnout…. Treba zjistis brzy, ze to tak strasny neni…

Pokud by ses tam opravdu citila den ode dne hur a chodila spat vystresovana, ze tam zitra musis znovu, tak v tom pripade risk je zisk… i spatna zkusenost, te muze dovest k necemu lepsimu….

DRZIM PALCE!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat