Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Připadá mi, ze asi nemáš moc šanci se zavděčit. Musíš brát, ze úz jsou starsi a mají své vrtochy, s kterými, když budes předem počítat, líp se vyrovnas
Tak mi přijde, že si oba rodiče rochní v tom být ukřivdění životem. Otec pasivně agresivní ublížeností, matinka citovým vydíráním dcery… Drahoušci.
Hlavně vezmi v potaz, že ty za jejich životní spokojenost nejsi ani v nejmenším zodpovědná. Jsou dospělí, svéprávní a co se jim děje, je jejich práce. V tom smyslu bych na jejich výtky odpovídala, jako dospělý dospělému - ne jako dítě zahnané do kouta vydírajícím rodičem. Prostě s nimi tu hru dál nehrát.
A moc bych se neobhajovala - co bys nemohla poprosit o hlídání, i kdybys chtěla jít na sklenku? Co na tom? Jádro pudla mi přijde v tom, že ti matka naoko nabízí hlídání a pak to využívá proti tobě, něco od ní potřebuješ, tak to využije jako tvojí slabost. Kňourání „jsem vám dobrá jen na hlídání“ je agresivní osobní útok jak hrom. Rázem jsi provinilá malá holka, ne dost dobrá dcera.
@Anonymní píše:
@Elishka1 s mamou jsem jezdila na dovolenou vždy ja nebo segra ale segra nema cas - ale poslala by deti s mamou - to mama ale nechce jet s nima sama. a ja letos jedu na dovolenou s pritelem no.. na posledni dovolený me mama rozcilovala protože co jsem řekla všechno shodila a syn pak desne zlobil…na vino chodi s kamaradkou, s tou loni na dovolený byla a tvrdila že to bylo hrozný že si to neužila.. ta kamaradka tvrdila neco podobnehoostatni kamaradky maj bud chlapa, nebo chodí do práce anebo maj rakovinu (ted dve onemocnely)
Ať je to jak chce, matku si na dovolenou neber. Ten čas je jen pro Vaši rodinu, jelikož Vám to, když jste pohromadě nefunguje. Tu dovolenou si užijte maximálně, jak to nejlépe jde, abyste všichni byli spokojeni.
Matce se nemáš povinnost věnovat, když chce jen popíjet víno. Když to není tvůj styl života, nemusíš se přizpůsobovat. A jestli shazuje to, co říkáš, to by byla u mně její konečná. NEMŮŽE SI TO DOVOLIT!!!
Nenápadně, ale jistě, by Tě zošklivila Tvému příteli. Jako se asi kdysi zošklivila vlastnímu manželovi.
A jestli máš peníze, domluv si nějakou studentku, které lze občas zavolat.
Rodiče nemáme od toho, aby likvidovali pocit pohody, neurotizovali děti,… apod. Všechno má meze.
Jo a ještě toto : k tátovi bych jela s jídlem uvařeným předem, když tam není čas vařit nebo bych tam nejezdila vůbec. Máš vlastní práce dost a on tobě k ničemu asi jinak není. Je tím, čím chtěl být - nerudným chlapem, co nemá zájem o vnoučata.
Jak se do lesa volá…
Vztahy musí být vyvážené ze všech stran. Ať přijede na návštěvu on a chová se u Vás slušně. Když to nepůjde, ať nejezdí. Však to přežiješ.
Když bude mít nějaké kecy o dědictví, tak mu řekni, ať to za života přepíše na druhou dceru. Tím mu zalepíš pusu a nebude moct vyčítat, co není pravda.