Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A jinak se citis dobre, nic te neboli? Jestli jo, tak si hezky uzivej poslednich par dni klidu
nohy nahoru, uzivej si ticho ![]()
Cítím se dobře, ale ty poslední dny už mi to odpočívání i tak nejde, radši něco dělám abych nad tím nepřemýšlela ![]()
@kkatuskkaa Ahoj taky jsem první porod měla vyvolaný a vůbec mi to nevadilo jako @a12 . Píchly oxytocin a myl byl za chvíli venku, takže jsem valstně byla ráda že ho mám už u sebe ![]()
Téma pro me
zítra začínám 40tyden. takze malá ma ještě týden čas. ale už ji dobrych 14dni prosíme, ať vyleze. tesime se, je to dlouhé, všichni se ptají, nechcem obrika a především tuto so zavírají porodnici kvůli malování, tak budem muset jinam a tam bude pěkne narvano. (No kdybych přenášela, tak už zas bude otevřeno, ale ze by ta naše malička byla fajnovka a chtěla do nove vymalovane si kvůli tomu přenášení nechci připoustet)..včera u doktora to na porod zatím nevypadalo. cipek kratší, hlavička dost dole, ale hrdlo zcela zavrene. Jinak poslicky jsem měla dvě noci silné a pak zas nic a ani Zátka nebo tak něco.
Holky, je to dlouhy, zná to většina…zrovna dneska mám nával asi už hormonu a bulim a to ani nevím proc ![]()
Vše mám připravené, jelikož už blbe spím, tak jsem unavená a nechce se mi nic extra podnikat, no ono to ani nejde, jsem protivna sama sobě, partner chodí domu až večer, tak to neutika, všichni volají a ptají se jestli už, nudim se, tak cely den čtu emimino nebo podobně stránky a pak jsem z toho vyblbla. a to jsem se tomu zprvu bránila, abych se nedesila nebo neřešila furt to samé, však jsem dlouho odolávala, až teď se zaregistrovala
no takže si připadám úplně jak blázen!!!
No a pak taky se děsně bojím!!!aby to bylo vše v pořádku, malička i já. bojim se bolesti, jsem srab a moc toho nevydrzim. bojim se, ze něco nezvládnu. proste nevím co mě čeká. Ale děti miluju a na tu svoji se šílené tesim ![]()
Snad nejsem cvok a je to normální. drzim všem palce, ať už to uteče. vsichni říkají, ze pak budem občas i rádi vzpominat ![]()
Omluva za úpravu, tablet si to upravuje, jak chce ![]()
@el1991 neboj se bolesti, neni to tak silene, je to uplne jiny druh ‚utrpeni‘. Vazne. A hned to taky zapomenes. Jo a pokud ti muzu radit, precti si neco o dychani pri porodu a hooodne relaxuj. Ja jsem. neudelala ani jedno a chybelo mi to. ![]()
@el1991 psychika je potvora, taky jsem teď citlivka, včera už se mi chtělo brečet, že jsem z toho čekání unavená a už to chci mít za sebou, naštěstí mě přítel z té nálady vytáhnul
To já se na porod těším, až toho našeho drobečka uvidím, jsem zvědavá kolik bude mít vlásku…
Nina_m: Dekuju, byt se mi teď tomu blbe věří, tak ale dobře se čte, ze to tak šílené není. to ze zapomenu říkají všichni a věřím tomu, ale to teď před, mi je vlastně jedno, když to už pak budu mít za sebou.ale to ze se to dá, to slyším rada.
Nejsem blba a je mi jasné, ze kdyby to neslo, tak si ženský neřídí druhé a další dítě, ale víš jak, zatím to je pro mě neznáma.
S tím dýcháním mas určitě pravdu.kor ja mám s dýcháním problém, dýchám blbe, když chvilku běžím hned mě pícha v boku a nemůžu atd.neco už jsem i četla a taky nám ukazovali na kurzu. jenze mám pocit, ze v tu chvíli si nevzpomenu a nebo hlavně, ze mi to nepůjde, i když se budu snažit. To je můj největší bubak, ze mi nepůjde něco co budu muset dělat, ze nebudu umět tlačit a zbytečně malé nebo sobě uškodim.
Příspěvek upraven 12.03.15 v 18:24
@kkatuskkaa ahoj, taky jsem před porodem byla strašně nervózní… nejvíce asi z toho, že doktoři nevěděli co se mnou
malý měl odhad přes 4kg, tak jeden že císař, druhý říkal vyvolat.. Tak mě stresovali asi 2týdny ![]()
Nakonec jsem nastoupila do nemocnice 40+2 a že večer vyvoláme. Večer se samozřejmě nevyvolávalo, jelikož dr na mě neměl čas- měl akutní případy. Tak jsem celou noc strávila na pokoji hned vedle porodních sálů aby mě sledovali, ptže s malým prý nebylo vše ok..V noci začaly kontrakce a do toho hned vedle na sále 2porody-cítila a slyšela jsem jakoby byly hned vedle mě.. Klepala jsem se tak, že jsem ani spát nemohla
Ráno v 8h kontrakce co 3minuty, já otevřená na 1cm, a do toho se tam malý začal celý převracet a kopat, tak rychle císař.
Jsem se nějak rozepsala
no jen chci říct, buď v klidu- ať už to bude jakkoliv, ten pocit vidět toho prcka hned jak se narodí je nepopsatelný
![]()
@el1991 tak tyhle myslenky si nepripoustej, clovek pri porodu nezblbne uplne
a nebudes na to sama. Mysli na to, ze to zvladnes, vizualizuj si porod, a zadne negativni myslenky! Cas utika pri porodu úplně jinak, zvladnes to, a mit v naruci mimi, svoje mimi, je parada.
@Nina_M tak dekuju za slova podpory
zkusím se tím řídit. Už se taaak těším až budem doma a bude to za nama.
Ahojky děvčata, tak jak jste na tom? mi už to máme spočítaný, v pondělí jdu na vyvolání, malý je prostě beran a nechce sám ven ![]()
@kkatuskkaa ahoj, syn se narodil přesně 40+0tt. Jelikož malou jsem měla už v 35+1tt byla jsem ke konci taky dost nervní. Dělali mi i toho Hamiltona, ale 6 dní se nic nedělo.
Tady na emiminu jsem dostala radu: teplou vanu, k tomu dvoječku červeného a pak sex. Do dvou hodin prskla voda, do osmi hodin od sexu byl na světě malý ![]()
Nevím, jestli by se to stalo i bez mých procedůr, ale pokud bys chtěla, vyzkoušej.
Bez pocitu. vzdycky kdyz jsem si myslela, ze uz budu rodit (temer jsem si byla jista) tak tvrdnuti preslo. a den pred dohodnutym terminem na vyvolani (10 dni po druhem tp) mi u rozkoukaneho filmu v 9 vecer praskla voda.
takze, kdyz jsem se konecne hodila do klidu, slecna si to rozmyslela a sama se dala do prace ![]()
@el1991 Můj doktor taky není pro dlouhý přenášení, ale nakonec když jsem byla na kontrole v nemocnici, tak tam mi doktorka řekla, že nechávají přenášet 10dní, třeba tě taky nechají, pokud se cítíš dobře a mimčo má dobrý záznam. Já jsem zítra 41+4, taky se bojím trochu vyvolání, ale na druhou stranu se těším až prcka uvidím jak vypadá
držím palečky, abys to měla rychle za sebou!