Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, chtěla jsem se Vás zeptat, jaký jste měli pocity před porodem, když se mimču nechtělo ven.
Dnes jsem ve 40tt. a malému se mezi nás asi moc nechce, už jsem z toho docela nervózní, v hlavě už mi běhá jen to kdy to přijde a jestli nepůjdeme nakonec na vyvolání. V noci když se budím na wc, říkám si tak co, konečně, spánek nic extra
Do toho má partner dovolenou a další by nejspíš nedostal. A těhu psychika mi taky nepřidává ![]()
Rikala jsem si a citila to same co ty a nakonec jsem porodila az 42+1. Tohle asi neovlivnime.
Ja byla na vyvolani a vubec mi to nevadilo
ani to prenaseni mi nevadi
nijak jsem se tim nestresovala
rikala jsem se ze ven jit musi
na vzdycky tam nezustane, takze bud v klidu
pritel nakonec ani dovolenou nepotreboval a nakonec mi i presli fajn kdyz jsem mela naplanovany vyvolani porodu a vedela jsem kdy to bude.. ja teda ani nijak nepocitala s tim ze by to mohlo byt driv, citila jsem se dobre
To je první? To bych asi taky byla nervozní. Já přenášela druhou 8 dní a bylo to náročné. Ale se starostí o prvorozenou jsem to až tak nevnímala.
Co nález, chystá se něco
Užívej klidu a spi, co to půjde ![]()
Ano je to první, snažím se být v klidu, ale mám fakt chvilky kdy to nedávám a přemýšlím nad tím. Už mám stanovený i termín vyvolání, ale furt doufám, že to půjde přirozeně. No a znáte to, okolí, se pomalu vyptává kdy už se narodí ![]()
Ja mela maly bricho, takze si kazdej myslel ze mam jeste tam minimalne mesic cas ![]()
@kkatuskkaa
Buď v klídku, ono to příjde
je jasný, že je to na tebe už moc dlouhý..tohle známe snad každá
já se v 40tt cítila naprosto hrozně, nevypadalo to vůbec ale vůůůbec na to, že bych měla začít v nejbližší době rodit a syn se nakonec narodil 40+2tt
ono se to opravdu může všechno změnit z hodiny na hodinu
držím palečky ![]()
@kkatuskkaa
ja neprenesela, ale byla jsme nervoni uz od 38tt, ze uz vlastne mohu rodit ale nic…
pak 20.1. porodila ma nejlepsi kamaradka, ktera mela termin az 2 tydny po mne
to jsem zacala byt hooodne nervozni ![]()
Pak kdyz jsem lezela na te porodni stolicce, proklinala jsem se, proc jsem se na tu hruzu tak tesila
a ted mam krasku Bel ![]()
termin porodu byl 28.1. bolesti zacaly 26. Porodila jsem 27.1. ![]()
A jsem rada, jelikoz mala byla obrik. ![]()
hlavne se nestresuj, muzes porodit uz za hodinu..
![]()
@kkatuskkaa
ja neprenesela, ale byla jsme nervoni uz od 38tt, ze uz vlastne mohu rodit ale nic…
pak 20.1. porodila ma nejlepsi kamaradka, ktera mela termin az 2 tydny po mne
to jsem zacala byt hooodne nervozni ![]()
Pak kdyz jsem lezela na te porodni stolicce, proklinala jsem se, proc jsem se na tu hruzu tak tesila
a ted mam krasku Bel ![]()
termin porodu byl 28.1. bolesti zacaly 26. Porodila jsem 27.1. ![]()
A jsem rada, jelikoz mala byla obrik. ![]()
hlavne se nestresuj, muzes porodit uz za hodinu..
![]()
Naše Nela se narodila jen 4 dny po termínu, ale taky jsem z toho byla na nervy, takže Tě chápu
Doporučuju Ti něčím se zaměstnat, něčím, na co už nikdy nebudeš mít čas… Předpokládám, že pro miminko už je všechno nachystáno, ale co takhle probrat a roztřídit staré doklady, uspořádat fotky do alb atd atd… To jsou věci, které jsem dělala já… ![]()
Já si každý ráno po probuzení říkala „Sakra, zase jsem celá“
oba kluci se narodili týden po termínu. První porod mi vyvolávali kuli komplikacim, druhy se rozjel sám po hamiltonu. Ale chápu, že už toho máš dost, já poslední dobou taky a to mám ještě dva měsíce před sebou… neboj, ono to přijde a když ne, tak tomu doktoři pomuzou. Výsledek bude stejný, tvoje miminko ![]()
Už jsem si přála ať konečně vyleze
. Na konci už jsem nemohla spát, neustálé lítání na zachod a ta únavq, fakt jsem si přála porodit
. U mě se ale nic nedělo, žádní poslíčci, odchod zátky, prostě vše až v den porodu. A všichni se samozřejmě ptali - tak co, už?
Ke všemu jsem měla termín na Štědrý den a říkala si, že by bylo fajn na ten den být doma už s malou. Nakonec jsem přenášela týden od prvního termínu.
Je dle mého normální se takhle cítit, ale prostě miminko si řekne, kdy chce na svět a můžeš si též říkat, že dlouho přenášet tě nenechají, stejně už máš termín.
Děvčata, děkuji vám za oporu! Snažím se zaměstnat, teď jsem byla ale v obchodě a paní se mě ptá, tak co kdy? už mi tahle otázka leze krkem ![]()
No a nemám ani žádný bolesti, poslíčky, až na únavu a psychika, proto že mám fakt jediný přání porodit ![]()
Reinka: Jé tak, to si říkám to samé každý ráno, i partner mi dnes říkal, že čekal v noci poplach a ono nic. Vím, že se prďolky dočkám, ale to čekání je pro člověka co ho nemá rada strašný ![]()
Příspěvek upraven 12.03.15 v 18:07
Druhou holčičku jsem rodila týden po termínu. Osobně jsem se porodu strašně bála, protože ten první jsem si „užila“, ale jinak jsem to nechávala osudu, říkám si, že moje děti vědí, kdy je dobré vyskočit ven
Jinak ale ke konci už to bylo fakt peklo, všechno mě hrozně bolelo, nemohla jsem skoro chodit, no běs. Možná i proto byl pak porod procházka růžovou zahradou - zůstat doma o 20 minut déle, už do porodnice nedojedu.
Neboj, už to bude brzo ![]()