Počítání týdnů v těhotenství

1584
10.7.13 14:19

Počty v těhotenství

Ahoj holky, jsem nějaká zmatená z počítání týdnů těhotenství. Jestli by mi někdo dokázal poradit byla bych moc ráda.
4.5.2013 jsem měla poslední MS vše probíhalo v pohodě. 2.6.2013 jsem měla dostat další MS, ale nedorazila. Ok udělala jsem si test a nic tak další a pořád negativní. Po týdnu jsem šla k doktorovi a on mi vzal krev a píchnul vyvolávačku. Krev byla na těhotenství negativní. Uběhl další týden a MS pořád nikde :zed: tak jsem šla k němu znovu, on mi udělal ultrazvuk a šup už to tam bylo (27.6.). Neřekl mi jak je dutinka velká ani nic dalšího jen mě objednal na 15.7. Ještě mi řekl, že k oplodnění došlo asi před 10 dny. Což by i odpovídalo. Takže 17.6. Ráda bych zjistila v jakém týdnu jsem abych si mohla průběžně pročítat co zrovna moje prdelka v bříšku dělá :D

Děkuji za pomoc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69030
10.7.13 14:30

Pokud k oplodnění došlo 10 dní před 27.6., tedy 17.6., tento den jsi byla 2+0 (2 týdny a 0 dní) těhotná. Od tohoto data všecko odpočítávej. Ale stejně je to takhle ze začátku hooodně nepřesné a do 12.tt se to ještě může několikrát změnit a upřesnit, zvlášť, byly-li na začátku takové zmatky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
10.7.13 14:31

Téda, to je nějaký komplikovaný. Asi bych raději počkala na 15.7., kdy ti doktor na ultrazvuku řekne, jak je to veliký. Zatím bych si v encyklopedii projela 4-6 týden těhotenství. To se tam asi zhruba děje :) Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
10.7.13 14:31

@Tučňačka20
Podle mě jsi 9+4, 9 týdnů a 4 dny. Počítá se to od prvního dne poslední MS, ačkoliv jsi v té době ještě těhotná nebyla.
Podle tohoto schématu jedou i všechny ty encyklopedie týden po týdnu.

Příspěvek upraven 10.07.13 v 14:36

• Citovat
  • Upravit
719
10.7.13 14:32

Počítá se to většinou od poslední menstruace pokud vím, takže cca 10 týdnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
10.7.13 14:34

@Peafowl @ugluk Děkuji za rady, no mě přišlo divný, ale že bych měla ovulku bez MS? No jsem fakt zvědavá co mi poví. Taky jsem to brala tak, že k oplodnění dochází ve 3tt a to by znamenalo, že jsem v nějakém 6tt teď. Jsem ráda, že alespoň něco vím ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
10.7.13 14:36

@KeyTynka Jo jo podle kalkulaček mi to tak vycházelo. Jenom mi je divný, že pokud bych byla v 10tt tak v 7tt by ještě neviděl nic, ani nebyla pozitivní krev?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
10.7.13 14:36

@Tučňačka20 Těhotenství se počítá podle poslední ms ale to už by si byla nějak 9+4. Je určitě jasné že si otěhotněla mnohem později, přijde mi to spíše na nějaký pátý týden ale dr. ti pak udělá utz a podle toho ti to spočítá. Určitě se u tebe nebude řídit podle ms ale utz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
10.7.13 14:38

@mamartina Ju ju budu muset prostě čekat takovou strááááášnou dobu :lol: :lol: Já musím mít vždycky něco extra :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
10.7.13 14:40

@Tučňačka20 já měla hrozně dlouhé cykly takže u mě se termín porodu také počítal jen podle ultrazvuku, podle ms to nemělo cenu, rozdíl byl 14 dní. Uvidíš dočkáš ale chápu, si vzpomínám jak jsem se nemohla každé kontroly dočkat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
10.7.13 14:41

Prostě jsi měla tu ovulaci hodně posunutou. Ano, počítá se to sice od poslední MS, ale pokud se to na utz ve 12.tt liší o víc jak týden (což tobě stoprocentně bude), tak se to dle toho utz upravuje. Utz 10 dní po oplodnění je opravdu hodně, hodně nepřesný ukazatel, ale tak pro orientační začátek, jde-li ti jen o nevinné sledování toho, co se asi tak děje, bych počítala s tím, že v den oplodnění (který ti pro začátek dr. odhadnul) jsi byla 2+0 a hotovo. Ve 12.tt budeš mít jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
10.7.13 14:43

Pokud jsi měla ms 4.5., počítej to od tohoto data, to je týden 0. 4.5 byla sobota, tak každou sobotu připočítáš 1 týden. Jsi tedy 9+4 (9 týdnů a 4 dny). To číslo za znaménkem + jsou dny, u tebe v neděli je to 1, v pondělí 2, v úterý 3 atd. Je možné, že bude těhotenství mladší, pokud byla ovulace později. Pokud se termín porodu liší dle poslední ms a dle UZ více než o týden, počítá se to dle UZ, pokud je rozdíl do týdne, počítá se to dle ms.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
10.7.13 14:43

@ugluk Jo jo já jsem tam šla s tím, že mi ta vyvolávačka nezabrala, aby mi dal silnější a houby nic mi nedal :D Taky si to tak budu teda počítat. Do pondělka si ten 6tt přečtu ještě tak 10× :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
10.7.13 14:45

@Merunka02 Uvidím, jak bude fazolka veliká v pondělí a co mi řekne doktor. Děkuji za pomoc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
10.7.13 14:47

Ve 12tt ti to přeměří a podle toho ti i napíše termín porodu. Podle MS bych se moc neřídila v tomto případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí