Počůrávání v 7 letech - psychický blok

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Gabika
7.6.13 23:39

@Dipa Ja ťa chápem… :hug: A nesúdim ťa…
je fajn, že tam vidíš pokrok aspoň v rade rokov, i to je skvelé! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
22236
8.6.13 13:16
@Dipa píše:
Tak abch to uvedla na pravou míru, ujet nervy, neznamená že bych ji řezala, nebo na ni řvala, prostě jí nadám a jestli to nikdo zde nedělá, tak asi máte všichni svatozář na hlavě :D. problém je, že na ni se jen čloběk blbě podívá a je to..takže tak, nejsem žádná matka - mlátička dětí, takže v klidu..
@cilly píše:
@Dipa Možná by nebylo od věci, kdybys začala řešit také sebe. Nějakého psychologa třeba. :think: Pokud ti takto ujíždí nervy pravidelně, tak není divu, že se z toho malá nemůže dostat a problém přetvrvává. Pár dnů rodinné pohody to asi nenapraví, chtělo by to odbornou pomoc. :nevim:

Já jsem naprosto v klidu. :mrgreen: Ale tobě ty nervy ujíždí jak koukám i při pouhé zmínce o tom, že asi bude problém i ve tvém přístupu. Ani slovem jsem se nezmínila o tom, že bys malou tloukla. Pouze jsem vyslovila svůj názor a nadhodila možnost návštěvy psychologa. :nevim: :nevim: A nebyla jsem jediná, kdo zde takový názor prezentoval. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
8.6.13 15:34
@Dipa píše:
No ráda bych viděla vás, jak by jste byli v klidečku, usměvavé a dítě posraný a počuraný třeba i 10 x za odpoledne, převlíknete, jdete s ní na záchod, vyčurá se a za pět minut je durch a takto třeba i pár dní v tahu.. jo tak to neznám nikoho kdo by byl v pohodě…
Sousta matek na děcka řve, ve školce na ně ječí, venku na ně ječí no to já nedělám! Pokazila jsem to trestem v minulosti dle rady mé kámošky. Proto jsem psala hned na začátku toto jako odstrašující případ, netrestat díte za to.

Tohle jsem měla doma několik měsíců.
Nikdo ti tady nenadává do mlátiček :?:, jenže u téhle nemoci stačí málo, jen nadávání nebo křik ;)
Je dobře, že na děti neječíš, tak to máš docela slušný sebeovládání, tak to snad zvládneš udržet nervy i s tím počůráváním a neustálým praním. Chápu, že je to náročný a člověk už musí mít nervy obča v kýblu, zažila jsem to sama, ale udělala jsi velkou chybu, tak to teď musíš napravit, nic jinýho ti nezbyde.
Jestli jí budeš nadávat, tak se bude bát ti to říkat, bude ve stresu a bude se počůrávat o to víc.
Mně jako dítěti stačily jen řeči o tom, že je to hanba a ostuda, které to všechno zhoršovaly, tak se nad tím apoň zamysli.

• Citovat
  • Upravit
30
10.6.13 14:49
Jj, je to tak, určo se nesmí nadávat, ted už vím, že je nemocná, ne že to lajdá, jak jsem si myslela a celé oklí okolo mě, dávají to pak za vinu matce, že zanedbává děti, nevěnuje se jim, je to hrozný tlak na tyto matky, je fakt, že občas je to na prášky a odráží se to pak na pohodě celé rodiny :(
Ale já už jsem se s tím smířila, prostě ona za to nemůže.
@Mišanila píše:
Tohle jsem měla doma několik měsíců.
Nikdo ti tady nenadává do mlátiček :?:, jenže u téhle nemoci stačí málo, jen nadávání nebo křik ;)
Je dobře, že na děti neječíš, tak to máš docela slušný sebeovládání, tak to snad zvládneš udržet nervy i s tím počůráváním a neustálým praním. Chápu, že je to náročný a člověk už musí mít nervy obča v kýblu, zažila jsem to sama, ale udělala jsi velkou chybu, tak to teď musíš napravit, nic jinýho ti nezbyde.
Jestli jí budeš nadávat, tak se bude bát ti to říkat, bude ve stresu a bude se počůrávat o to víc.
Mně jako dítěti stačily jen řeči o tom, že je to hanba a ostuda, které to všechno zhoršovaly, tak se nad tím apoň zamysli.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
10.6.13 14:51
Jj, máš pravdu, jsem hrozně citlivá na toto, ale už jsem se s tím smířila, moje dítě je prostě nemocné, nemůže za to, jak jsem si myslela, že to lajdá, že to prostě můžu nějak ovlivnit, ne, nemůžu, prostě ji budu brát jaká je i s tímto hendikepem, budeme to řešit i přes doktory a už nikdy ji za to nebudu nadávat, naopak musí cítit, že ji podporujeme a máme rádi a bereme ji takovou jaká je…
@cilly píše:
Já jsem naprosto v klidu. :mrgreen: Ale tobě ty nervy ujíždí jak koukám i při pouhé zmínce o tom, že asi bude problém i ve tvém přístupu. Ani slovem jsem se nezmínila o tom, že bys malou tloukla. Pouze jsem vyslovila svůj názor a nadhodila možnost návštěvy psychologa. :nevim: :nevim: A nebyla jsem jediná, kdo zde takový názor prezentoval. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peggy142
7.7.13 02:32

Asi jsme na tom stejně a bohužel jsem v koncích i já a to je moje holčička o rok starší

• Citovat
  • Upravit
116
7.7.13 09:20

Nestrácejte naději Peggy142,jsme na to podobně psala jsem sem taky příspěvky, teď už jsem celkem v klidu, já cápu, že je to těžký, je léto zkuste se nějak odreagovat a nemyslet na to. Když by jste měla zájem napište my do zpráv. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peggy142
7.7.13 21:34

Já to právě už rok neřeším dávala jsem ji na to prášky který mi doporučili a já je pak přestala dávat protože cpát zbytečně do dítětě chemii je zbytečné. Ona to s námi nemá lehké vím ale s ní je to opravdu hodně těžký ach jo

• Citovat
  • Upravit
44208
8.7.13 06:24

Přečetla jsem si tuto diskuzi.

Nemyslím si, že je na vině brzká snaha dítě odplenkovat(i když s tím postupem nesouhlasím a nepraktikovala jsem to),pokud jsi ji za neúspěchy pravidelně v roce, dvou „neseřezala“ jako Alíka, tak ani tvrdší postup nemůže zanechat na dítěti následky takového rázu.

Já si myslím, že je příčina zakořeněná jinde.
Taky si myslím, že napřed bys potřebovala psychologa hlavně Ty, bez dítěte.
Alternativním metodám moc nevěřím, ale taky je to možnost.

Držím pěsti, ať se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peggy142
8.7.13 20:07

Psychologa jsem už navštívila rady podané rychlím stylem jsem provedla ale pořád se to nelepší já dávám vinu tomu že je hiperaktivní nechce si nechat nic ujít a letí na poslední chvíli ale nechápu že se počůrá tak moc že si třeba jen někdy ucvrnkne ale někdy se právě počurá úplně. na urologii asi nic moc nezjistili ale říkali že má menší moč. měchýř a nasadili ji Miconete ale myslím že to tím není. Jednou dostala když byla malá hodně od nevlastního táty když se mu pokadila na porocházce a to jsem mu hodně vynadala ale občas jsemji švihla i já ale myslím že jen jako upozornění tak to tím snad nebude ale má to těžký nežije s vlastním tátou ale navštěvuje ho a je u něho raději než u mě protože tam sedí jen u Pc a já ji ho zakazuji a učím se s ní a čteme si a hrajeme a tam nemusí nic :roll:

• Citovat
  • Upravit
30
16.7.13 11:53

Ahoj, tak u nás to nebylo psych. původu, ale má hyperaktivní močák.
Dostali jsme na to Ditropan - což je hormonální lék a za pár dní uplně přestala s počůráváním a ukakáváním. Zatím se daří a má s toho obrovskou radost, když viděla že je konečně suchá po celém dnu, tak mě vlepila pusu a radostí objala :hug:
Změňte doktora, my se s tím taky natrápili a nikde nepomohli až tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
16.7.13 16:37

@Dipa tak to veliká gratulace :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
16.7.13 21:03

@Dipa Ahoj.Jsem moc rada, ze Vam pomohli. Malej ma taky Ditropan a je to taky lepsi.Ale menime lekare, budem doufat, ze to prejde uplne. Uzijte si leto. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kianga1
1.9.13 12:40

Huggies Dry nites 8-15 let

Ahoj,
s pomočováním problém nemáme, ale po náročné operaci střev měla 10 letá holčička z naší rodiny několik měsíců problémy s průjmy a používala natahovací kalhotky pro velké děti DryNites. Naštěstí už stíhá doběhnout a zbylo nám cca 12 neotevřených balení balení Huggies Dry nites 8-15 let (27 - 57 kg myslím), tak pokud byste měly zájem, ráda je za nějakou slušnou cenu prodám. Mají výhodu, že nejsou vidět pod oblečením, na nehody jsou ideální…ty tlusté pleny z lékárny ji chudinku strašně natrápily, byla věčně zapařená.. :cert:

• Citovat
  • Upravit
1346
1.9.13 13:08

@Dipa Ja se drzim toho do niceho ho netlacit nasilim. Mam doma berana, tak pokud nechce, nehnu s nim. Ted tyden chodi pekne na nocnik. Da se rict, ze ma pres den suchou plinu. Zkousela sem na neho taktiku, ze si to sam splachne do zachodu a ono to funguje. Vycura se a hned utika na zachod, aby mohl splachnout :-) Ma rok a pul.
Toto ti asi nepomuze uz ted, ale treba u druhatka muzes vyzkouset.
V pritelove rodine jeho sestra taky vecne rve na syna. Jde ted do 3. tridy a v noci so obcas taky pocura. Rve na nej pri ukolech, on za ni prijde, ze se chce pomazlit. A ona „nesahej na me, mas spoceny ruce“. Nadava mu, ze je tlustej, ale ona ho naucila si davat nezdravy jidla. Kdyz ho hlidam ja, tak me nic nerekne na to, ze mu dam misto kecupu rajce a cokoladu nahradim ovocem. Proste vi, ze by u me neuspel. Je to hrozny jak nektery matky si udelaji deti a pak je vlastne otravuje to, ze po ni neco chce. Rika mymu synovy, ze se moc ma, ze ma maminku, ktera ho ma rada a nerve na nej. Se me z toho chce vzdycky brecet. Ona kouri, on kasle. Samozrejme, ze si koupi radsi cigara nez mu kapky na kasel. Uz parkrat sem ji to rikala, ale ona je proste takova. Na prvnim miste ona.
Rozhodne sem ti nechtela rict nic takovyho, ze jsi jak ona. Co si budem vykladat, s tim jak jsi ji nutila na nocnik atd. s tim uz nic nenadelas. Ted ji musis podporovat, davat na jevo lasku k ni, zvysovat ji sebevedomi. Kazdopadne to bude asi chvilku trvat, ale kdyz budes mit trpelivost urcite se to zlepsi. Preji hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze