Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jeee ja to ma doma taky, akorat v klucicim vydani
Je to obcas napalici. U nas teda nejde, ze by sel sam.Jde vzdycky na jinou stranu.Teda bezi
Vsechny skrine mame zabezpeceny pojistkama a stejne se tam uz dostane
Ja uz ani necekam, ze se to nekdy zlepsi, jen doufam, ze casem pochopi slovo Ne
@74paja píše:
A nejaka kniha, jak zachovat dusevni zdravi matky, by nebyla?
Tím jak zvládneš batolacka tím ulevis i svému d. zdraví ![]()
@tejuho píše:
Jeee ja to ma doma taky, akorat v klucicim vydaniJe to obcas napalici. U nas teda nejde, ze by sel sam.Jde vzdycky na jinou stranu.Teda bezi
Vsechny skrine mame zabezpeceny pojistkama a stejne se tam uz dostane
Ja uz ani necekam, ze se to nekdy zlepsi, jen doufam, ze casem pochopi slovo Ne
neboj, oni slovo „ne“ chápou, ale poslechnout nechtějí ![]()
![]()
jsi mi zvedla náladu, právě tu bráním dálkové ovládání před naším poděsem ![]()
Ten náš hrozně rád ještě dělá to, že si stoupne na gauči, vzpaží, zaječí Bááááá a někam hodí rybičku. V blaženém stavu vědomí, že ho někdo chytí a nerozbije si čuńu ![]()
naštěstí teda tolik neholduje výškám. A nesměje se, ale po zabránění danné činosti ječí takovým vysokánským ultrazvukovým ječákem, ze kterého mě vždycky rozbolí zuby ![]()
radu nemám, je to zkrátka takovej blbej věk a musí se přežít. Prvorozený byl v tomto věku už pěkně vzteklej, ječel, byl taky sebou fláknout o zem, ale aspoň měl nějaký pud sebezáchovy. To u druhého nehrozí.
navíc mám k tomu malý mimino, no občas řvou všichni tři naráz, zvažuju pořízení chráničů na uši, co nosí řemeslníci, když řežou na cirkulárce ![]()
Klasika je taky komplet vyházená skříň nebo přetočené čudlíky u pračky, která zrovna pere.Nebo když jsem celkem pospíchala a hledala jsem mobil, klíče, peněženku a pár dalších věcí, co jsem měla připravené a ty věci prostě nikde. A ona kolem mě jakoby nic jezdila s kočárkem na panenky a všechny ty věci měla nakonec v košíku toho kočárku.
@Gladys
rybicku skace ten nas taky a presne jak pises i s tim pokrikem Baa! ![]()
@fifinka609 my těmhle místům říkáme hnízda a už je cíleně procházíme, když něco hledáme a nikde to není
nedávno jsem rozebírala jednu mechanickou hračku a našla jsem v ní takových věcí, včetně peněz ![]()
@tejuho tak to mě těší, že to nedělá jen ten náš pošuk. Co se mu obvláš´t líbí je stoupnout si na ležícího člověka na stehna a skočit mu na břicho, čím hlasitěji dotyčný zareaguje, tím větší čvanda to je ![]()
@Renčí2 Víš já mám noťas puštěný celý den, protože si s chlapem píšem přes skype a já ho ani nevypínám a mám ho na stole.Je to starší noťas, takže se o něj nebojim a tablet mám schovaný. Spíš mi šlo o to, že ona to ví, že na to nemá sahat a stejně to udělá. S těma kartáčkama, to si jdu do koupelny umít ruce a už je mi v patách a na ten kelímek prostě dosáhne. Já už se těším na jaro, až budem moct chodit ven a zabavit jí a unavit. Navíc teď jsem nemocná, takže je to ještě větší peklo
Jj, ja uz ani nepamatuju, jaky to je, mit nebolestivy bricho.
Taky jsem treba prisla asi o polovic kuchynskyho nacini, nez jsem ho nachytala, jak mi to za zady hazi v kuchyni do kose ![]()
Take uz se modlim za jaro
Na snehu dobry, ale to je tak na hodinu ![]()
Ja mam uz take vsechno zalepene, zamcene, zadelane. A asi mesic je tomu co jsem do obyvaku dala tri nove nastenne skrinky az ke stropu
Jinak ted prave hledam ty chranice na cudliky k pracce. K susicce uz netreba, protoze s tim cudlikem tak dlouho kroutil az oddelal programator. Stoji vic nez nova susicka, takze smula. Jdu koupit susak na pradlo ![]()
@tejuho píše:
@Barusak78 oni jsou nejaky chranice na cudliky na pracku???
Ja to nekde zahledla… Je to i na sporak. Ja videla takove plastove, pruhledne co se nasadi jako kloboucek na bradavku
a nejde s tim tocit
Ja v te dobe, kdyzjsem to videla mela jeste lezaka a ve snu by me nenapadlo ![]()
Měla jsem to podobné s tím starším, s mladším mě to ještě čeká, ale začíná už teď. Nejhorší je, když najde něco nevhodného co někde upustil ten starší
.. Ale je jasný, že nejvíc ty prcky zajímají věci, které používáme my. Ty naši jsou třeba u vytržení z věcí v kuchyni, takže jakmile zaslechnou, že jsem pustila mikrovlnku, mlýnek, mixer nebo něco podobného, tak tam pádí a hned by chtěli minimálně mačkat čudlíky
.
Možná to nechceš slyšet, ale proč má dítě v dosahu věci, na které jsi citlivá - třeba mobil, notebook? A jak se vůbec třeba mohl dostat ke kartáčkům anebo propisce (ty radši schovávám i před 4-letým synem
) Část nervů by sis určitě ušetřila, kdybys určité věci dávala někam vysoko anebo do skříněk, kam se nedostane
.