Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@RyBANA píše:
Normální dítě neleze po skříních a taky dokáže pomoci s úklidem, obzvlášť když mu je 12 let…
To jsi dobře napsala,normální.Jestli je maminka vede k tomu,že lézt po skříních je normální,stejně jako tak žít v bordelu,tak teda chudáci děti,to maj základ do života.
@Crystal87 píše:
přesně já jsem v 7 m,jsem nemocná mám do toho zablokovanou páteř a přece to tu nemám jak kdo ví kde špinavé neuklizné
No vidíš. Já v šestém, po návratu z práce padám únavou rovnou do postele a o víkendech si po půlhodině fyzické práce dávám dlouhý odpočinek, neb mě jinak bolí břicho. Asi jsme každá jiná, že?
@RyBANA píše:
Normální dítě neleze po skříních a taky dokáže pomoci s úklidem, obzvlášť když mu je 12 let…
@Elke píše:
No vidíš. Já v šestém, po návratu z práce padám únavou rovnou do postele a o víkendech si po půlhodině fyzické práce dávám dlouhý odpočinek, neb mě jinak bolí břicho. Asi jsme každá jiná, že?
kazdej je jinej…ale zakladni poradek by meli udrzovat vsichni ![]()
@sophinka píše:
vezmu to jinak . Bylo nahlášené podezření z týrání dítěte. Je to matka 4 dětí a páté na cestě . Po návštěvě sociálním úřadem bylo zjištěno ,že bydlí tak jak bydlí......
Zakladatelka by se měla přetrhnout aby vygruntovala,pozvala sociálku,že vše uvedla do alespoň přijatelného stavu,aby bylo vidět ,že jí na dítěti záleží (dětech) protože jezdit na návštěvy do kojeňáku není všechno. Musí být vidět,že pochopila (byť pravděpodobně dítě netýrá) že asi u nich doma není vše o.k. a musí být vidět snaha o změnu
To, že projevuje zájem o dítě a dítě k ní má dobrý vztah je daleko důležitější, než jestli má doma uklizeno. V tomhle směru jí daleko víc pomůže intenzivní právní snaha dostat dítě zpátky.
@Elke píše:
pak je tu snad ještě manžel-přítel
@Elke píše:
Zakladatelce by v tuhle chvíli nepomohla ani vypiglovaná domácnost. Šetří se podezření z týrání.Normální děti po skříních nešplhají, stačí jim říct, že by to na ně v takovém případě mohlo spadnout. Totéž s hromadami věcí - i když to, že na dítě spadne pár knížek ho nejspíš taky nezabije. O nebezpečnosti pro děti se navíc zpráva od sociálky vůbec nezmiňuje.
Tak tohle je základ. Mě osobně se ta domácnost bezpečná nezdá z pohledu batolete. Tak to šetření OSPODu mělo i zjistit, jestli dítě nepřišlo k úrazu doma. Myslím, že by zakladatelka měla pokračovat ve vyjednávání s OSPODem ideálně ve spolupráci s LLP a zabývat se konkrétními podněty.
Moje dítě je normální a šplhalo by aspoň 2×, obzvlášť pokud to matka zakáže. To je pak teprve výzva.
@stazinka09 Vy ste ako pokazená gramoplatňa. Ano, dieťa bolo odobraté z nejakých iných dôvodov, ako bývanie, ale preboha, TU VÔBEC NEJDE O NEJAKÚ OBJEKTÍVNU PRAVDU!
Bohužiaľ, české sociálky pracujú tak, že NAJPRV ODOBERÚ DIEŤA, a potom si kladú podmienky, za akých dieťa vrátia. PROSTE DIEŤA JE RUKOJMÍ v rukách sociálnych pracovníc, a vy buď pristúpite na podmienky, čo si kladie sociálka, a dieťa sa vám čoskoro vráti, alebo si hrdo poviete, že vy s vydieračom vyjednávať nebudete, doma máte vyhovujúce podmienky, a vôec, nech si sociálka trhne nohou (pretože to všetky tie vaše chválospevy robia). Lenže v tom prípade si predlžujete dobu, ktorú dieťa strávi v ústave.
Takže síce dieťa bolo odobraté kôli podozreniu z týrania, pravda je taká, že už je preč, a keď ho chcem získať späť, tak urobím, čo sociálna pracovníčka chce. Keď mi povie, že miesto červeného povlečenia má byť modré, tak ho tam sakra dám, i keď viem, že je to kravina, nie? Alebo budem trvať na tom, že červené je dosť dobré a syna budem ďalší mesiac chodiť navštevovať do ústavu?
(A vôbec, už sa tu nebudem rozčuľovať, so svojimi deťmi a domácnosťou mám práce dosť, a na toto nemám nervy ani čas.)
@Elke píše:
jo? a taky máš doma takovej bordel?
Já jsem teda po skříních lezla a nenormální si úplně nepřipadám
![]()
Není v tuhle chvíli jedno, jestli bylo odebráno skrz týrání nebo něco jinýho? Pokud se jim budou podmínky zdát nevyhovující, tak jí to vrácení dítěte moc nepomůže…
Elke - ona by neměla čekat na to, jestli to sociálka shledá vhodné nebo nevhodné a pak to teprve řešit, protože tím pobyt dítěte mimo rodinu akorát prodlouží. Takže by se měla fakt přetrhnout, aby to uvedla do stavu zaručeně vhodného a tím to všechno minimálně nezdržovala.
A nechceš napsat knížku sto výmluv? Asi bys měla úspěch ![]()
@mikitaa píše:
kazdej je jinej…ale zakladni poradek by meli udrzovat vsichni
Základní pořádek v téhle domácnosti je - čistá koupelna a kuchyň, vyluxované koberce, vypráno, umyté nádobí. Naklizíno tam není.
@sophinka píše:
vezmu to jinak . Bylo nahlášené podezření z týrání dítěte. Je to matka 4 dětí a páté na cestě . Po návštěvě sociálním úřadem bylo zjištěno ,že bydlí tak jak bydlí......
Zakladatelka by se měla přetrhnout aby vygruntovala,pozvala sociálku,že vše uvedla do alespoň přijatelného stavu,aby bylo vidět ,že jí na dítěti záleží (dětech) protože jezdit na návštěvy do kojeňáku není všechno. Musí být vidět,že pochopila (byť pravděpodobně dítě netýrá) že asi u nich doma není vše o.k. a musí být vidět snaha o změnu
sophinka, súhlas. Tu sa ale viac zrejme cení poplácanie po pleci, než konkrétne rady.
@Elke píše:
Sociálka tam byla v rámci standardního šetření. Pokud závěrem zprávy nebude to, že je byt pro dítě nevhodný - což nejspíš nebude, tak nebude mít žádný efekt ani to, jestli to celé předělají, ani to, když na to ani nesáhnou.
Pokud vím, tak nějaká zpráva již vypracována byla a nezněla nijak povzbudivě. Závěr byl, že rodina žije v nevyhovujících podmínkách, podmínky pro péči o dítě jsou velmi ztížené. To se ti zdá tedy v pořádku? Nesnažit se s bytem něco dělat?
1. Neřekla jsem, že kdo má uklizeno, tak se dětem nutně nevěnuje. Jeden z mých příspěvků výše byl míněn jako nadsázka.
2. Nemyslím si ale ani, že lidé, kteří nemají až tak vyvinutý smysl pro pořádek, musí být nutně špatnými rodiči.
3. Osobně kdo jak bydlí neřeším. Začala jsem reagovat ve chvíli, kdy některé uživatelky psaly, že by se u zakladatelky bály sednout, že by si tam nedaly kávu, začaly tady používat zvracejícího smajlíka, tvrdit, že ani psa by tam nenechaly, že je to k blití apod.
Je vidět, že se pohybujete v jiných kruzích a tak říkajíc pouze a jen mezi svými.
Holky, a co tak přistoupit k tomu konstruktivně, vymyslet, jak ZAKLADATELCE pomoci
Že se tady bude diskutovat, jak se to dá, či nedá zvládnout při 4 dětech je sice fajn, ale to jí moc v její mmt. /i když myslím, že dlouhodobé/ situaci nepomůže.
Pokud by měla zájem - Co zorganizovat brigádu a dát jí to u ní doma do cajchu
Nebo, pomoci jí jinak, např. darovat slušný nábytek, zařízení bytu apod. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat