Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak ono si stačí přečíst některé příspěvky a člověk hned pozná, která mamina je tady neuvěřitelně povrchní, jízlivá , radující se z toho, že je tady někdo jiný, než ona kritizován. Marro, obvzlášt ty jsi mě strašně zklamala. Ty žiješ u rodičů, nemáš takové náklady na bydlení, máš pouze 2 děti a vůbec, srvonáváš nesrovnatelné. Jak můžete z fotek poznat, že tam má zakladatelka špínu? Ono, co je staré nemusí být autom. špinavé. Ano, byt působí chaoticky, neuspořádaný, ale to neznamená, že je tam taková špína, že byste mohly něco chytit, jak už se tady přehánělo. A takové závěry, že třeba je vše lež, týrala zakladatelka apod, tak to už jste víc spadnout nemohly. Souhlasím s Evou, zakladatelky byt nepůsobí nijak zvlášt hezky, ale podle věcí, které jsou v bytě, bych řekla, že se zakladatelka třeba věnuje dětem daleko víc, jak některé my tady, které jsme místo hraní s dětmi našáčkované na emiminu a drbeme. Moje spolužačka je takový, jak to říct, přírodní typ , která např. neuznává hračky , které děti nerozvíjí např. panenky, plyš. hračky, kočárky, auta, apod.), nemají doma TV ani PC, mikrovlnku, myčku, aj. moderní vybavení. Kdyby jste u ni byly, tak první, co vás napadne, že jak tak může žít, ale i když tam mají podobné vybavení, jako zakladatelka, tak by jsme se mohly všechny od ni učit, jak se starat a vychovávat dítě. Oni mají 4 děti, a jak ona se jim věnuje, tak to mě je vždy strašná hanba, že dětem kupují vše, co jim na očích vídím a hraček mají tolik, že už je nemáme kde dávat, ale kdybych se aspon z poloviny tak věnovala dětem, jako ona, tak bych mohla být spokojená. Jinak, i opačný názor se dá říct slušně. Jinak, když nechci, aby mi někdo prozkoumal profil, tak si ho zamknu
Jsem rada, ze se nakonec naslo par maminek, ktere to vidi stejne jako ja.
Vsimala jsem si hracek a hlavne te cistoty v koupelne a v kuchyni apod. To, ze maji stary nabytek je asi jedno. A do tretice upozornim na to, ze kdyz je neco nove, tak je to vetsinou deti.
@Gabika píše:
Tak som prešla fotky… Vo všeobecnosti - nábytku máte strašne veľa, ale je veľmi neefektívny. Je nízky, malý, a mám pocit, že zaberá veľa miesta a spraví málo úžitku. Neviem, odkiaľ ste, ale lacno sa dá nábytok i vyrobiť, ak je priateľ aspoň trochu zručný - necháte si narezať na mieru dosky (buď masív, alebo lacnejšiu drevotriesku - tam sa nechajú zažehliť hrany), myslím, že niekde i predvŕtajú diery, a vy si ho doma zmontujete, akurát si sami k tomu musíte vybrať a primontovať pánty a tak, a všetky rozmery si musíte spočítať sami. Ale za pár šupiek môžte mať vstavané skrine podľa vlastného vkusu od stropu po zem, a vopchať tam veľa vecí, nesadá na to prach a vyzerá to o 100% lepšie.Na zem by som (v prípade, že podlaha nie je pekná) radšej kúpila nový koberec (hlavne v spálni), v kuchyni a jedálni asi lino. Viac mi teraz nenapadá, idem spať!
Omlouvám se za OT, ale Gábiko, ono taky je důležité vědět, čemu říkáš „pár šlupek“, protože, pokud by chtěli mít aspon trošku hezké vestavěné skříně a ne zbouchnuté ze zbytků, tak to určitě pár šupek nebude. To už je vyjde daleko levněji si ty skříně koupit. Manžel je stolař, takže vím, že i malá skřín z toho nejobyč. materiálu něco stojí a to platíme jenom materiál.
Tak jsem dočetla a teda nestačím zírat, co následovalo po vložení fotek zakladatelkou…
Souhlasím s eva.valoi a elke… Zakladatelka má evidentně jiná měřítka na bydlení, než většina z vás. . No a co? Přesně jak tu někdo psal… jsou děti v takovém prostředí méně šťastné, než ve vymydlené domácnosti? Tak mají doma spoustu věcí, no a co? Ať mají… Mají je srovnané (nebo nesrovnané) podle toho, jak jim to vyhovuje ne? Připadá mi irelevantní, jestli mě konkrétně se to „u nich líbí“ nebo „nelíbí“, hlavně když je to pohodlné pro ně ne? Mně to teda zdaleka hrozné nepřijde. Jo, ten posudek od sociálky celkem sedí. Ale i kdyby to tam měli ještě asi tak 50× horší, tak bych neřekla, že by jim kvůli tomu dítě měli sebrat (samozřejmě pokud se ukáže, že týrané není).
Trochu zvláštní mi připadaly všechny ty rady typu „v obýváku to naskládejte do krabic, kupte to a to v ikea, tohle pokliďte, tamhleto pokliďte“… to jako budeme ze svých bytů dělat potěmkinovy vesnice pro sociálku, aby bylo vidět, že se snažíme? Jako pochopila bych životu nebezpečné věci, např. kdyby jim tam ze zdí trčely nezaizolované dráty, že sociálka řekne, že dokud to neodstraní, tak tam děti bydlet nebudou, ale normální binec? ![]()
Hlasuju za právo na svůj bordel do každé domácnosti ![]()
BTW dost by mě zajímalo, jak to s tím chlapečkem bylo doopravdy
Nějak se mi zdá, že zakladatelčiny příspěvky nejsou úplně věrohodné (nevím, mám pocit, že nám něco tají, nebo aspoň neříká celou pravdu). Netvrdím, že dítě týrá, to si nemyslím. Zajímavé fakt je, že její příspěvky mají gramatickou úroveň, myslím že nemůže být tak „sociální případ“, jak by si někdo podle toho bytu třeba mohl myslet. Pevně doufám v happyend (i když myslím, že se to tady už nedozvíme)
@eva valoi píše:
Tak jsem znovu ještě vše projela a uvědomila jsem si, že to bydlení vůbec není tak hrozné.
Zdá se mi, že ten nábytek v prostoru májí děti, aby měly každé své soukromí.
Všimla jsem si hraček, zanedbávané děti hračky mnohdy vůbec nemají. Hračky jsou poskládané v plastových krabicích.
Mají dvě kytary, asi ne na parádu,že? Zdá se, že se zabývají i jinými věcmi než je počítač a televize.Je pravda, že nemají nábytek sladěný, že to není ve stejném stylu, ale je tam čisto, vana je čistá, toaleta je čistá, podlahy jsou čisté, nikde žádné odpadky, nic takového.
Nevidím tam nic, co by mělo ty děti nějak ohrozit!!!!
Pokud rekonstruují, tak krabice prostě lidé mívají. My jsme se stěhovali a také jsme věci měli v krabicích než se to všechno uspořádalo. Pak se začala kopat elektrika a zase krabice než se to dodělalo.
Souhlas…není to sice luxusní, krásné bydlení, ale pokud je milujíc maminka, rodinná pohoda a je doma láska, měly by být děti s mámou! Malý musí šíleně trpě, představa jak natahuje ruce po máme a pláče mi nahání slzy do očí ![]()
6e sem včera fakt radši nešla spát ![]()
zakladatelku určitě nikdo nechtěl ponižovat lámat nebo co tu padlo.
ona chtěla vědět,ona se ptala a chtěla znát názory nás.
To že tu někdo napíše že ten kdo má doma uklizeno se nejspíš nevěnuje dětem
je fakt naprosto mimozní a hloupej
.Asi jako říci že ten komu se ten bordel nezdá tak hroznej má doma to samé ![]()
někdo má hold potřebu druh=mu jeho názor věčně vyvracet ale jak by řekl muj brácha oko není pí--,oko vidí tak moje oči vidí i špínu.
tak jsem si prosla fotky i prispevky a nevim jestli zakladatelka tohle jeste vubec cte.
1. deti maji kazde zjevne svuj koutek, postel, ty vetsi psaci stul.
2. koupelna i kuchyn mi prijdou normalne ciste,ne kazdy ma za zivotni prioritu nalesteny hajzl.
3. to co bych udelala je ze bych vymalovala v detskem pokoji, je to pri rekonstrukci zbytecne ale pro socialku zjevne ne, udelala bych si „skladovou mistnost“ s vecma co nejsou nutne, tak to tam bude naoko hezci a tu pokud mate penize tak tu „sedackopostel bych vymenila za rozkladaci sedacku
4. taky bych pro socialku zhrala ze“ ano, mate pravdu, to vite rekonstrukce se protahuje, ale takovedle jsou plany, ted vymalujeme,co by jeste bylo nutne zmenit, …"
5. vyhodila bych koberec z chodby a dala tam nejakou novejsi podlahovou krytinu,
Bydleni neni jak z casopisu ale rozhodne to neni prostredi nevhodne pro dite, zjevne se tam na deti mysli, maji detsky koberec, svoje vlastni misto na hrani a uceni,a podobne.
U manzela doma to vypada podobne a to jsou rodice doktori, jenom proste tyhle veci pro ne nejsou dulezite, jsou nad to povzneseni. A nic tam deti nikdy nechytli, ani ty nase
Koukám, že přidání fotek vyvolalo docela rozruch. No já tedy rozhodně zatím nečetla všechny příspěvky. Včera mi nebylo dobře a šla jsem brzy spát, za chvíli odjíždím za malým, tak se jdu ještě nasnídat se zbylými dětmi než přijde chůva a dočtu až někdy odpoledne. Jsem zvědavá, jak strašné to tedy bude.
@eva valoi píše:
Taky je zajímavé, že lidé, kteří týrají děti, zvolí do obývacího pokoje koberec na hraní s autíčky. Opravdu to je na první pohled matka tyranka. Ty kytary tam asi taky má proto, aby je s nimi mlátila, to je hned vidět. A houpací kůň? Že by maskovaný středověký mučící nástroj? Čím víc se na ten byt dívám, tím míň mi připadá, že tam bydlí tyrani.
Tak co, vy báby s hadrem v ruce jedné a domestosem v ruce druhé, jestlipak svým dětem umíte zahrát? A co děláte o víkendech kromě toho, že sháníte v Ikee levné cetky do domácnosti?
ale no tak… ![]()
jako já mám doma taky bordel. Nebaví mě uklízet. U zakladatelky taky nevidím špínu a nepřipadá mi, že by se nestarala o děti. Opravdu je vidět, že je tam spousta hraček a že děti jsou pro ni priorita. Nicméně socky o špíně taky nic nepsaly (nebo nevím, už si to nepamatuju a taky se mi nechce hledat). Řekla bych že jen popsaly skutečnost tak jak to vypadá. Samozřejmě tam mohly dopsat, že děti mají vše co potřebují, nebo něco v tomto duchu, aby ten posudek nebyl tak jednostranný ![]()
Vedanigo, jsem ráda, že jsi se tady ukázala. Po pravdě, po tolika negativních reakcích jsem to už snad ani nečekala. Nicméně ti stále fandím a věřím, že malý bude brzy s tebou!
@Loki01 @eva valoi To, že vidíte na bývaní @Vedaniga veľa pozitívneho vás samozrejme ctí. Lenže to jej nepomôže, pokiaľ ho sociálne pracovnice vidia ako nevyhovujúce a pozitíva nevidia. Kritika na @Vedaniga nepadla preto, aby kritičky ukázali, aké to majú doma superové, ale preto, aby pomohli objasniť, čo sa sociálnym pracovníčkam nepáčilo a prečo. Bohužiaľ, teraz je podstatnejší prvý dojem, a nie počet gitár či prilieb. Ide snáď o to, aby sa dieťa vrátilo čo najskôr domov, a nie o to, aby sme uznale pochválili zakladateľku za to, ako myslí na bezpečnosť. Opakujem, i keď by bola pochvala namieste, teraz je naprd, pretože sociálne pracovnice to vidia inak, a my sa na to musíme pozerať optikou sociálnych pracovníc. Ja tiež dokážem napísať „videla som i horšie bývanie, u teba to je v podstate pohoda“, a budem to myslieť úprimne, lenže to, že nejaká Gabika na nete písala, že je to v pohode, sociálne pracovnice nepresvedčí, a dieťa nevráti. Treba to bývanie upraviť tak, aby vyzeralo v pohode i pre tú sociálnu pracovníčku, ktorá o tom rozhoduje, nie?
@nepřihlášená karin píše:
Omlouvám se za OT, ale Gábiko, ono taky je důležité vědět, čemu říkáš „pár šlupek“, protože, pokud by chtěli mít aspon trošku hezké vestavěné skříně a ne zbouchnuté ze zbytků, tak to určitě pár šupek nebude. To už je vyjde daleko levněji si ty skříně koupit. Manžel je stolař, takže vím, že i malá skřín z toho nejobyč. materiálu něco stojí a to platíme jenom materiál.
Nie, nevyjde. Ja som hovorila o skriniach na mieru, po strop, nie o takých, čo ti končia pol metra pod stropom, sadá na ne prach a človek má tendencie na ne furt niečo hromadiť. V jednej miestnosti (v nešom starom byte), sme na 5m stene urobili takto skriňu od steny po stenu, od stropu na zem za pár tisíc, presne ti to už nepoviem, koľko to bolo, ale bolo to určite do 10tis. Takto podobne sme si spravili i knižnicu, od stropu dole.
@Gabika píše:
@Loki01 @eva valoi To, že vidíte na bývaní @Vedaniga veľa pozitívneho vás samozrejme ctí. Lenže to jej nepomôže, pokiaľ ho sociálne pracovnice vidia ako nevyhovujúce a pozitíva nevidia. Kritika na @Vedaniga nepadla preto, aby kritičky ukázali, aké to majú doma superové, ale preto, aby pomohli objasniť, čo sa sociálnym pracovníčkam nepáčilo a prečo. Bohužiaľ, teraz je podstatnejší prvý dojem, a nie počet gitár či prilieb. Ide snáď o to, aby sa dieťa vrátilo čo najskôr domov, a nie o to, aby sme uznale pochválili zakladateľku za to, ako myslí na bezpečnosť. Opakujem, i keď by bola pochvala namieste, teraz je naprd, pretože sociálne pracovnice to vidia inak, a my sa na to musíme pozerať optikou sociálnych pracovníc. Ja tiež dokážem napísať „videla som i horšie bývanie, u teba to je v podstate pohoda“, a budem to myslieť úprimne, lenže to, že nejaká Gabika na nete písala, že je to v pohode, sociálne pracovnice nepresvedčí, a dieťa nevráti. Treba to bývanie upraviť tak, aby vyzeralo v pohode i pre tú sociálnu pracovníčku, ktorá o tom rozhoduje, nie?
Gabiko, nejde nez souhlasit...... Napsala jsi to dobře..... Jinak já si nemyslím, že je to bydlení vhodné pro děti, nicméně budiž, to je čistě můj subjektivní názor, ale v kombinaci s dalšími okolnostmi jde předpokládat další návštěvu sociálky, tudíž si opravdu myslím, že je na místě se snažit bydlení trochu zvelebit
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak mám psát motivační dopis a zase zásek na miminu
.
Dlouho jsem diskuzi neotevřela, proto ted zírám, kam se posunula díky fotkám, a je super, že zakladatelka přidala fotky!
Všem, co hrozně kritizují zakladatelku, jak hrozné má bydlení a asi zřejmě souhlasí, že je to nevhodné prostředí pro děti???- jděte do háje, naštěstí na vás to nezávisí. Soc. pracovnice byly možná stejného ražení jako vy některé. Nechci s enikoho dotknout, ale takhle kritizovat, o to tu vůbec nejde
.
Všem je jasné, že barák prochází rekonstrukcí! Tam, kde rodina bydlí, jsem tedy žádnou špínu neviděla! Nic nevhodného por děti. Je jasné, že bydlení není luxusní, ale takhle žije spousta rodin v zabydlené bytě X let, ne v domě, kde porbíhá rekonstrukce!