Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Knížky doporučit nedokážu, je jich strašně moc.
Ale co můžu doporučit z vlastní zkušenosti i ze zkušenosti klientů jsou bachovy esence. Pomůžou ti nastartovat se, dají ti sílu věci změnit a najít tu správnou cestu. Taky pomůžou s traumaty z dětství, která i v dospělosti výrazně ovlivňují náš život.
Je to nenásilná cesta, popostrčení a dodání té síly a energie na to, abys šla tam, kam v životě jít potřebuješ a osvobodila se od toho, co tě brzdí.
Můžeš mrknout na můj profil, tam mám odkaz se všemi informacemi i s reakcemi klientů. Nevím odkud jsi, takže kdybys měla zájem, ale já jsem pro tebe byla moc daleko (v takové případě dělám online konzultace- Skype, FB, ICQ), tak ti mohu poslat kontakt na někoho, kdo je blíž tebe.Případné další informace přes SZ nebo přes kontakty na stránkách, diskuzi si nenechávám v oblíbených.
I když s přítelem nebudeš - bo jak to vyznělo z tvého příspěvku, on ani nemá zájem. Tak se neboj, že by dítě vyrůstalo bez táty, jak píšeš, stará se atd. Myslím, že pro tebe by to bylo osvobození. Být sama s prckem. Tátu neboj toho měl a bude mít. Ale musíš myslet na sebe. Abys byla šťastná, a já z toho cítím, že šťastná nejsi, a ani se ti nedivím. Žít s pocitem, že přítelovi chybí ex.. Je hrozný. Neváhala bych ani minutu. A odešla bych.
toto jsem stejné zažila i jáale ještě v horším v tom směru, že byl ještě agresivní a zažila jsme si 7 let peklo přitom byl inteligentní právník
, na tobě je vidět že jsi ještě mladičká, já byla též ale tím že jsem dokázala od něj odejít až po 7 letech (kvuly dítěti co jsme měli spolu jsem se bála odejít), byla to chyba protože těch 7 let mi nikdo nevrátí…pak jsem byla 2 roky sama a potkala jsem nynějšího manžela, rozpolcená jsem byla také, ale našla jsem sama sebe až po rozchodu s bývalým. Nyní mám manžela miluje mého syna jako by byl jeho a máme spolu naši vysněnou holčičku.Pokud bych nedokázala odejít byla bych ještě ted rozpolcená a neštastná a neměla to co ted mám. Za svůj život jsi zodpovědná jen a jen ty sama, můžeme ti poradit ale co uděláš je jen a jen na tobě.Být neštastná ve vztahu a zustat jen kvuly dítěti je nesmyslné a akorát bys toho později litovala stejně jako já. @Anonymní píše:
Stydím se za to, že jsem tak nevyrovnaná a rozpolcená, proto prosím respektujte anonym.
V březnu jsem dostala ránu a zjistila, že můj život je a bude úplně jiný než jsem dosud myslela. Přišlo velké zklamání. Přítel si dopisuje s bývalou přítelkyní a chybí mu. Máme dítě. A já najednou vidím jak jsem byla hloupá. Žila jsem v představě že budeme rodina. Uklízím, vařím teplé večeře, žehlím mu košile, spíme spolu často. Pečuju o sebe. Co mám dítě (mimochodem přišlo neplánovaně docela brzo) jsem uvázaná doma ačkoliv jsem předtím hodně cestovala, chodila ven, sportovala. Přítel chodí do práce a pak na sport, domů chodí až večer po osmé. Neuvažuje o tom že by si mě vzal ačkoliv v těhotenství sliboval hory doly a těšil se. Protože se nikam nedostanu, žila jsem aspoň tím, že budeme mít milující rodinu - já ho miluju. Opravdu jsem se snažila a starala se. A pak najednou ta rána a zjištění, že asi miluje svou bejvalku, že neuvažuje, že si mě vezme, asi mu za to nestojím. A já si uvědomila, jak jsem se přizpůsobila situaci (narození dítěte, vytvoření „rodiny“) a on ne. žije svůj život, ale já ne, Nejsem to já. Jsem psychicky na dně, nevyrovnaná, brečím ve vaně a chci zpátky sebe.
Zatím nemám sílu od něj odejít, ale to přijde. Jednou. Drří mě zde dítě. Já vyrůstala bez vlastního otce, otčím mě psychicky týral a já brečívala kde sakra je ten můj biologickej (nevídali jsme se) a já nechtěla, aby mé dítě zažilo co já, hlavně ten pocit co je otec? jaké to je mít otce? Jsem fakt zmatená, honí se mi v hlavě tisíc myšlenek, dusím se už dlouho.
Konečně se dostávám k tomu hlavnímu - nemátě někdo typ na nějaou knížku? k tématu hledání sebe sama? Potřebuju meditovat a přemýšlet, najít se a vyrazil dál někam jinam a lépe. (zatím se na to hodlám připravit že se na odchod nachystám i materiállně, nespěchá to. Partner je v podstatě hodný a milý a stará se, ale žít s tím, že by chtěl být jinde ale je tu kvůli dítěti, to mě ubíjí
Zavri oci, upokoj sa, nic nie je take hrozne ako to teraz vyzera. Len tichucko, pokojne oddychuj, trebars vo vani, a predstav si idealny svet, kde nie su ziadne obmedzenia. Starostlivy manzel (nemusi sa jednat o sucastneho aprtenra, proste nejaky vysnivany), cestovanie (ak potom tuzis), sportovanie (trebars s nosicom a v nom babo) … fantazirovanim zistis, co by si za danej situacie chcela, ako by to v idealnom svete existovalo. Zistis „kde si“, „kto si“, a „co chces“ ![]()
A treba uverit, ze ty aj dietatko si to vsetko zasluzite - zasluzite si pokojnu rodinku, spolocne vylety atd, vsetko ako si si vysnivala.
Mozno naberies odvahu a zacnes tento svoj sen zit - vezmes bicykel s privesom a pod. Riesenie sa skryva v tvojom vnutri, neboj sa, najdes ho
![]()
Milá neznámá,
nezoufej!!! Možná je to jen přechodná krize, která zase pomine
Knížku nedoporučím, nevím, jakou, ale mě třeba pomáhá jakékoliv čtení nějaké pohodové knížky, kde není nutné přemýšlet o obsahu a „vyčistit“ si hlavu. A co takhle si s přítelem promluvit? Neházet mu hned špínu na hlavu, zkusit z něj dostat, co mu ve vztahu s Tebou chybí a proč si píše s bývalou. Většinou opravdu o nic nejde a je to jen přechodná záležitost. A kdyby to nepomohlo, tak nemáš třeba možnost odjet někam na nějakou dobu? Odpočinout si od něj? Uklidnit se a hlavně nervy? Možná i takhle najdeš sama sebe…
Přeju mnoho sil a pozitivních myšlenek
![]()
dekuji za vsechny reakce
@jenny.fields dekuji, az bude ditko spat, mrknu se na to
@albao dekuji
udelam si rychlou terapii ve vane tentokrat s usmevem
![]()
@Jamuna mladicka jsem relativne - 27, pritel pres 30. ![]()
@lidunkaS nechce se se mnou o tom bavit
vzdycky rekne jenom neco jako to je zase tema a uz jede o necem jinym. Prechodne je to uz minimalne dva roky co jsem zjistila ted v tom breznu ![]()
Stydím se za to, že jsem tak nevyrovnaná a rozpolcená, proto prosím respektujte anonym.
V březnu jsem dostala ránu a zjistila, že můj život je a bude úplně jiný než jsem dosud myslela. Přišlo velké zklamání. Přítel si dopisuje s bývalou přítelkyní a chybí mu. Máme dítě. A já najednou vidím jak jsem byla hloupá. Žila jsem v představě že budeme rodina. Uklízím, vařím teplé večeře, žehlím mu košile, spíme spolu často. Pečuju o sebe. Co mám dítě (mimochodem přišlo neplánovaně docela brzo) jsem uvázaná doma ačkoliv jsem předtím hodně cestovala, chodila ven, sportovala. Přítel chodí do práce a pak na sport, domů chodí až večer po osmé. Neuvažuje o tom že by si mě vzal ačkoliv v těhotenství sliboval hory doly a těšil se. Protože se nikam nedostanu, žila jsem aspoň tím, že budeme mít milující rodinu - já ho miluju. Opravdu jsem se snažila a starala se. A pak najednou ta rána a zjištění, že asi miluje svou bejvalku, že neuvažuje, že si mě vezme, asi mu za to nestojím. A já si uvědomila, jak jsem se přizpůsobila situaci (narození dítěte, vytvoření „rodiny“) a on ne. žije svůj život, ale já ne, Nejsem to já. Jsem psychicky na dně, nevyrovnaná, brečím ve vaně a chci zpátky sebe.
Zatím nemám sílu od něj odejít, ale to přijde. Jednou. Drří mě zde dítě. Já vyrůstala bez vlastního otce, otčím mě psychicky týral a já brečívala kde sakra je ten můj biologickej (nevídali jsme se) a já nechtěla, aby mé dítě zažilo co já, hlavně ten pocit co je otec? jaké to je mít otce? Jsem fakt zmatená, honí se mi v hlavě tisíc myšlenek, dusím se už dlouho.
Konečně se dostávám k tomu hlavnímu - nemátě někdo typ na nějaou knížku? k tématu hledání sebe sama? Potřebuju meditovat a přemýšlet, najít se a vyrazil dál někam jinam a lépe. (zatím se na to hodlám připravit že se na odchod nachystám i materiállně, nespěchá to. Partner je v podstatě hodný a milý a stará se, ale žít s tím, že by chtěl být jinde ale je tu kvůli dítěti, to mě ubíjí