Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Katka86 píše:
Takže když tohle je vhodné bydlení pro děti,co je potom to,kde je čisto,uklizeno,jako to má většina lidí?![]()
myslím,že by tam musela být vlhkost, plíseň, špína,což tady zase tak nevypadá podle fotek, odpadky po zemi atd… ![]()
@macinka85 píše:
myslím,že by tam musela být vlhkost, plíseň, špína,což tady zase tak nevypadá podle fotek, odpadky po zemi atd…
Mě už asi šálí zrak,to bude tou pozdní hodinou
Já tam prostě vidím hordu šíleného bordelu a špíny a pro mě je tohle bydlení nevhodné pro děti
Když přidám situaci,v jaké se nachází,tak je prostě nejvyšší čas na změnu.
Jo,měla by se vzchopit a udělat to bydlení lepší..ale tohle není nevhodné pro děti k žití, podle mě. A tím nechci říct,že bych takhle chtěla bydlet.
Ale co,nám to může být jedno:))
No jak začít. Hezky se dohadujete na zakladatelčinou domácností.
Mě osobně se to nelíbí. Působí to na mne jako bordel, ale jsou i místnosti, které jsou OK. Viz kuchyně, koupelna a ložnice. Řešit, že nemá zakladatelka ručníky uložené a má je jen v koupelně na skříni je blbost.
Jinak mi na tom také nejsme finančně špatně, ale třeba kýbl barvy je pro mne luxus. Je to blbé, ale prostě raději koupím dětem deset jogurtů a něco na sebe. Než barvu. Ale chápu, že spousta z Vás toto nepochopí. Mi máme měsíční příjem 20 tisíc, ale z toho 12 tisíc jde na poplatky a to do toho nepočítám mobily, benzín do auta atd.
Take je mi jasné, že si myslíte, že koupit barvu je sranda. Je, ale pro Vás. Já na ní prostě nemám. V dětském pokoji máme jen novou postel, ale třeba stěna je stará 25 let. I když je krásná a skoro netknutá, ale pamatuje již hodně. Koberec mají děti nový, ale je zřízený jako by ho měli deset let. A na nový prostě není.
Také máme stejně jako zakladatelka rozbouranou chodbu. A prostě nejsou peníze na omítnutí, zaštukování a vymalování. Prostě jsou rodiny, že na to nemají. U nás nejsou peníze ani ny blbý botník. Je to ostuda, ale je to tak. A je to snad důvod k tomu mi odebrat děti?
Ano souhlasím, že bych odstranila zbytečně moc knih ze všech pokojů.
@MeloryNox píše:
Myslíte, že se zakladatelka ještě ozve?
pokud má čisté svědomí a vše dělá jak nejlépe může tak nevidím důvod,proč by se neozvala.Já pěvně věřím,že vše je jak teda říká a čekám na posun a jednání ohledně vrácení chlapečka
nevím, jestli se ještě ozve, každopádně mě by se to nechtělo dočítat ani za nic ![]()
Ty děti mají evidentně ale lásku tý mámy,jídlo mají,lítaj si na zahradě,a myslím,že třeba to až tak nevnímají,jinak asi nežily,a pokud má zakladatelka hodného přítele,který má rád jí i děti,tak je to základ pro to,aby vydrželi tohle strašné období,odrazili se ode dna,a já myslím,že i to bydlení si postupně zlepší!
Taky existují rodiny,kde se děti májí „jako v bavlnce“,krásný pokojík,moderní hračky,značkové oblečení,rodiče platí tenis apod.,ale rodiče na ně nemají čas,a vynahrazují to materiálními věcmi.Ale to moc lidí nevidí,v podvědomí mají-pěkně oblečené vypulírované dítě-dobří rodiče ![]()
Tak jsem znovu ještě vše projela a uvědomila jsem si, že to bydlení vůbec není tak hrozné.
Zdá se mi, že ten nábytek v prostoru májí děti, aby měly každé své soukromí.
Všimla jsem si hraček, zanedbávané děti hračky mnohdy vůbec nemají. Hračky jsou poskládané v plastových krabicích.
Mají dvě kytary, asi ne na parádu,že? Zdá se, že se zabývají i jinými věcmi než je počítač a televize.
Je pravda, že nemají nábytek sladěný, že to není ve stejném stylu, ale je tam čisto, vana je čistá, toaleta je čistá, podlahy jsou čisté, nikde žádné odpadky, nic takového.
Pokud rekonstruují, tak krabice prostě lidé mívají. My jsme se stěhovali a také jsme věci měli v krabicích než se to všechno uspořádalo. Pak se začala kopat elektrika a zase krabice než se to dodělalo.
Nevidím tam nic, co by mělo ty děti nějak ohrozit!!!!
Opravdu jste ve svých příspěvcích byly až sprosté, nechutné, necitlivé, zfanfrnělé, zhýčkané a povrchní kačeny.
Projděte si to pořádně a napište ke každé té fotce konkrétně, co vám vadí, co považujete za životu nebezpečné!
@marcellia
nechtěla jsem se do toho tady zamotávat, ale když jsi dala tento příklad… mám kamošku, která bydlí luxusně, jenže nedělá taky nic jinýho než že lítá s hadrem, dítě jí tam vyloženě překáží, je to chudák co si nemůže pomalu kam sednou a na co sáhnout… už teď je neurotické… tam by se asi soc. pracovnicím líbilo…
myslím, že děti v zakladatelčině domě jsou na tom lépe
@eva valoi píše:
Tak jsem znovu ještě vše projela a uvědomila jsem si, že to bydlení vůbec není tak hrozné.
Zdá se mi, že ten nábytek v prostoru májí děti, aby měly každé své soukromí.
Všimla jsem si hraček, zanedbávané děti hračky mnohdy vůbec nemají. Hračky jsou poskládané v plastových krabicích.
Mají dvě kytary, asi ne na parádu,že? Zdá se, že se zabývají i jinými věcmi než je počítač a televize.Je pravda, že nemají nábytek sladěný, že to není ve stejném stylu, ale je tam čisto, vana je čistá, toaleta je čistá, podlahy jsou čisté, nikde žádné odpadky, nic takového.
Nevidím tam nic, co by mělo ty děti nějak ohrozit!!!!
Pokud rekonstruují, tak krabice prostě lidé mívají. My jsme se stěhovali a také jsme věci měli v krabicích než se to všechno uspořádalo. Pak se začala kopat elektrika a zase krabice než se to dodělalo.
Asi tak to vidím taky
Diskuzi sleduji již nějakou dobu. Zakladatelky mi je moc líto, docela jí i věřím, že se stala obětí souhry nešťastných náhod a manipulace od ex ![]()
Co se týká bydlení - budu upřímná, nelíbí se mi. Je to na mě moc chaotické, neuspořádané, mnoho krámů vyndaných všude možně, apod. Ale nevidím tedy žádnou špínu a nechutný bordel a rozhodně bych nepoužila tak drsná slova, jaká tu padala. Já jsem tedy velmi čistotná, ale zažila jsem už několik bytů či domů, které byly podobné a děti rozhodně netrpěly. Horší dojem je jistě způsoben i rekonstrukcí baráku, starším nábytkem, který k sobě neladí, a zdi jsou také hrozné. Otázku bezpečnosti z fotek nepoznám ![]()
Zapracovala bych tedy především na dětských pokojích. Postele a psací stolky děti mají, to je základ
S tím, jaký máte nábytek už se asi nedá nic moc dělat, ale snažila bych se ho lépe uspořádat. Pokud se knihy a časopisy musí skladovat vyloženě v těch pokojích, tak bych je dala třeba do Ikea papírových krabic, jak už tu někdo radil. My takhle měli v novém bytě Ikea krabice skoro půl roku
Děti mají dost hraček, což je skvělé a doporučuji zase plastové krabice Ikea, vypadá to opravdu skvěle, když se to do nich večer jen nahází a je uklizeno, nic se nemusí rovnat do polic či na postele. A na zeď bych dala nějaké ty obrázky nebo ať si děti nalepí nějaký oblíbený plakát. Udělá to opravdu hodně a můžete tím i zakrýt nedostatky na zdech
Ještě nějakou tu květinu v květináči bych doporučila.
Držím palce a kdybys potřebovala nějaké další rady, myslím, že je tu dost holek, co pomohou ![]()
@eva valoi píše:
Opravdu jste ve svých příspěvcích byly až sprosté, nechutné, necitlivé, zfanfrnělé, zhýčkané a povrchní kačeny.Projděte si to pořádně a napište ke každé té fotce konkrétně, co vám vadí, co považujete za životu nebezpečné!
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat