Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@wildcherry píše:
zakladatelka ale psala,že zas tak špatně na tom nejsou a má i peníze si platit dobrého právníka…tak nevím teda
Kdo ví,jak to celé vlastně je doopravdy
![]()
@Elke píše:
On je v kojeňáku proto, že mu někdo ublížil. Bydlení bylo zhodnoceno, ale zatím nehraje vůbec žádnou roli v tom, proč musí to dítě v ústavu zůstat.
tak asi tomu nepřidá,že bydlí tak jak bydlí,ne? ![]()
@Vera111 píše:
ale ty tu sama neustále píšeš, že jsou ve špatné finanční situaci. Tak jak dlouho myslíš, že ta rekonstrukce bude trvat?? Tady asi nejde o to, že za měsíc bude vše hotové a pak se vymaluje. Tady to vypadá na pěkných pár let a to už skoro stojí za to si tam vymalovat
s tímhle souhlasím. Já koupit barák v dezolátním stavu, tak aspoň jednu místnost vymaluju a udělám hezkou, obyvatelnou. Ale to jsem zas u toho, co komu přijde hezké a obyvatelné. Zakladatelka svůj byt považuje za vcelku hezký a obyvatelný, zatímco většina zde diskutujících ne. Na jejím místě v téhle situaci bych se snažila bydlení co nejrychleji vylepšit, abych sociálce ukázala minimálně dobrou vůli. Například vyklidit dětský pokoj a nechat v něm jenom „dětské“ věci. Nějakou barvu doma určitě mají, tak přemáznout stěny, ať to má jednotnou barvu. I za cenu toho, že to za čas budu zase sundavat kvůli rekonstrukci.
@Katka86 píše:
Kdo ví,jak to celé vlastně je doopravdy![]()
![]()
presne tak…snad se ten malej dostane tam kde mu uz nikdy nikdo neublizi a kde ho budou milovat.
@eva valoi píše:
@wildcherry A jsme zase u toho, mám mít to a to a pak mám přivádět na svět děti. A kdo nemá tomto a toto, tak at´se nemnoží. Hele co kdybysme nechali lidi žít v jejich bordýlku a my si můžem uklidit, ne?
já vím,ale nemluím o tom,že mám jedno,dvě a třetí se hold zadaří…ale čekat páté dítě a už nebýt nějak zabydlená?O tom si prostě myslím svoje.A k tomu už jak jsem psala hodně věcí co je v nepořádku nesouvisí s rekonstrukcí
@medvidek já myslím že zakladatelka by se měla probrat, přestat se jen litovat a začís s tou šílenou situací něco dělat. Právě proto, aby si vybojovala zpět to nevinné dítě. právě proto, že je těhotná a určitě nechce další dítě přivést do prostředí, které je nevyhovující. A jakou velkou nezodpovědnost a sorry, ale i sobeckost beru to, že otěhotněla v situaci, kdy nemá pro děti zajištěné pořádné bydlení.
@Kamča.dalmatinka píše:
medvídku myslim že už jsme každá napsala bod po bodu co je podle nás špatně
Ale je tu plno"plevele" a hodně špatně se v tom hledá a orientuje.
@Weru píše:
Ja teda zpravu od lekare necetla, jen to co napsala zakladatelka. A ta pise, ze chlapci bylo ublizeno umyslne, coz pro me znamena tyrani. Facka vs. modriny po celem tele, zvraceni atd., je sakra rozdil.
A ze jsi soc. pracovnice ti neverim .
Nejsem sociální pracovnice. Je to cca 5 let, co jsem na krajské sociálce skončila.
@stazinka09 píše:
Tak přesně to jsem si myslela a nechtěla ani radši psát. Máš info jak to chodí v takových případech, Zakladatelka musí prokázat, že ona to nebyla nebo naopak soud musí prokázat, že ona to byla. Dělá se znalecký posudek nebo jak?
V první řadě záleží na tom, jestli se to k soudu vůbec dostane a v jaké formě. Že ho měl v danou dobu na starosti otec by se mělo zjistit už v rámci šetření před samotným soudem.
@Katka86 píše:
tak asi tomu nepřidá,že bydlí tak jak bydlí,ne?
Nemělo by to mít v tuhle chvíli vliv.
@Elke píše:
Nejsem sociální pracovnice. Je to cca 5 let, co jsem na krajské sociálce skončila.
coz je evidentni ![]()
@nety78 píše:
„@medvidek“: A jakou velkou nezodpovědnost a sorry, ale i sobeckost beru to, že otěhotněla v situaci, kdy nemá pro děti zajištěné pořádné bydlení.
Ale podle NÍ ANO A REKONSTRUUJÍ postupně
jak finance dovolí.A o tom to je !
@Elke píše:
Nemělo by to mít v tuhle chvíli vliv.
V tuhle chvíli.A co třeba později?
A i kdyby nemělo,tak až děti vyrostoua budou si chtít pozvat kámoše,tak co?bude jím stydno si tam někoho pozvat.prostě tohle pro mě není bydlení vhodné pro děti ![]()
Ani nechci vědět, jak to tam vypadalo, když zakladatelka nebyla několik dní doma a byl tam jenom přítel a tři děti. Tohle jsou fotky po úklidu a teda jak si myslím, že mám doma často bordel, tak tohle je děs. Neříkám, že to je na odebrání dítěte, špína tam snad nebude, ale mraky krámů. Pro ty, co se jim to nezdá tak hrozný - co třeba ta skříň uprostřed místnosti? To vám nepřijde nebezpečný? Všechen mělký neukotvený nábytek je hrozný riziko, že to na dítě spadne.
A vážně si myslíte, že tam probíhá rekonstrukce? Kde? Krom nového koberce a nové postele nějak nemůžu nic najít
Mě přijde, že rekonstrukce by vypadala jinak a tak jak máme jiné hranice na pořádek, tak asi i na tu rekonstrukci, asi je pro ně rekonstrukcí to, že dali nový koberec a vymalovali kus jedný stěny. Tohle nebude za pár měsíců hotový, takže fakt není od věci to vzít pokoj po pokoji, vystěhovat, vymalovat, případně něco vyspravit, vrátit nábytek a naskládat do něj věci a ne zakrámovat bordelem.
Moc jsem nepochopila, jak to teda je s tou rekonstrukcí a novým přítelem, jestli přítel, kterého má 2 měsíce jí bude ze svého platu rekonstruovat její bydlení, mě to přijde všechno nějak divný ![]()
@nety78 píše:
@medvidek já myslím že zakladatelka by se měla probrat, přestat se jen litovat a začís s tou šílenou situací něco dělat. Právě proto, aby si vybojovala zpět to nevinné dítě. právě proto, že je těhotná a určitě nechce další dítě přivést do prostředí, které je nevyhovující. A jakou velkou nezodpovědnost a sorry, ale i sobeckost beru to, že otěhotněla v situaci, kdy nemá pro děti zajištěné pořádné bydlení.
Ona s tím něco dělá. Má právníka, obrátila se na LLP… To je v danou chvíli rychlejší a efektivnější, než fofrem dodělávat bydlení.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat