Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Holky z nekterych mi opravdu zustava rozum stat. Chudak zakladatelka.
Ukazu vam byt u ktereho bych opravdu dite odebrala.
Vidite ten rozdil? Tady je opravdu spina a bordel.
@Elke píše:
Kam to chceš uklidit? V těch otevřených krabicích, policích a skříňkách jsou povětšinou hračky a knihy. Vyházet? To budou mít děcka radost…
HOlka sakra,nejsi ty zakl?
Takže ok,dobře,at tam neuklizí,však vlastně není co a kam a kluk at zůstane v kojenáku.Možná za pár let si matku pozve do pošty pro tebe a onu mu jistě ráda vysvětlí,že se tak moc snažila,ale sociálka ji křivdila,že špatně bydlí ![]()
doteď jsem diskusi jen sledovala a nechtěla jsem reagovat. Teď se ale neudržím.
Opět tady oba tábory jen překrucují názory a komentáře těch druhých. Zakladatelka se ptala na názor ohledně bytu a tady každý musí zcela objektivně uznat, že to, jak sociální pracovnice byt popisují, se shoduje s realitou. To je bohužel fakt. Řešit tady jejich finanční situaci, nebo schopnost zakladatelky poklidit, je zbytečné. Prostě odpověď zní ANO, popis soc. pracovnic odpovídá realitě.
Další věc je ta, že nechápu proč řešíte, jak může být stav bytu důvodem k odebrání dítěte. V tomto případě toto důvodem k odebrání nebylo, takže je zbytečné tohle řešit. Soc. pracovnice byly jednoduše odeslané do zakladatelčina bytu s tím, aby zhodnotily životní podmínky rodiny, což provedly celkem přesně. S týráním, nebo netýráním dítěte to sice nesouvisí, ale což, asi to mají v popisu práce ![]()
Já teda nevěřím, že zakladatelka své dítě týrá. Ovšem pokud jde o stav jejich bydlení, tak ten je prostě špatný…
@marra píše:
FAKT JO?TY SIS UKLIZELA JO?NO JAK JE TOTO MOZNE,
![]()
![]()
![]()
![]()
Ocividne zakladatelka uklizenim netrpi.
![]()
je to k neuvereni, ale jo , dokonce to i sem tam u nas vonelo ![]()
@Jura007 píše:
No třeba Japonci oproti nám skladujou tak pětinu věcí..... Holt jsme národ přechovávatelů - a podle toho to u nás doma vypadá (i u mě…)
ja jsem extremni vyhazovatel ![]()
@wildcherry píše:
To si nemyslím,jen jde o to žít v příjemném bydlení a to většina z nás vnímá jinak,než mezi krabicema,drátama,kouskama koberce atd…a není to až tak o penězích…
Tak znova. Pokud je to rekonstrukce baráku, který převzali v dezolátním stavu, tak je snad lepší napřed provést rekonstrukci a stavební úpravy a pak řešit příjemné bydlení, než natřít neomítnuté stěny, aby to jako vypadalo… Zvlášť, když těžko mohl někdo čekat, že jim dítko po návratu od otce zabaví sociálka a budou u nich dělat šťáru.
@Loki01 píše:
Tak mě zůstavá stát rozum ze zakladatelky.Jde ji o vlastní dítě,takže sakra dělám co můžu a na těch fotkach to tak teda absolutně nevypadá.
@Loki01 píše:
jaaaaaj to je tedy byteček jak klícka. tak tady už bych si kafe fakt nedala
@medvidek píše:
Snažíš se zbytečně,vypadá to,že se ženský rozhodly zakladatelku rozcupovat na ty nejmenší kousíčky.
pokud by sem někdo dal fotky svého domova v jiné diskuzi, řeknu si takhle bych žít nechtěla, ale v souvislosti s problémem, který zakladatelka má to hned vypadá jinak . Tady JE vidět, že něco není v pořádku.
Tak já nečetla celou diskuzi, ale zkoukla fotky a něco málo početla, tak v obraze jsem ![]()
Zakladatelko, je to hrozný, vypadá to u vás jak na smeťáku, bordel, skladiště, nemluvím o tom že autíčko není v poličce, že děcko mrskne tepláky na zem, že v dřezu je neumyté nádobí atd(to píšu obrazně) ale takový nesoulad věcí.
Proč dětský pokoj není dětský pokoj, ale sklad atd.
Nemusíš mít nový in nábytek, jsem ze skromných poměrů, s mužem jsem začínala v prázdném bytě, takže se to lepilo jak to šlo, ale vždy bylo útulno, tady není útulný ani jeden koutek.Myslím že kdyby jsi to probrala a nějak smysluplně přerovnala, dětem domalovala pokoj, klidně na bílo, to je fuk, hlavně ať to nějaká vypadá.A pohledej na netu, dá se za pár korun, nebo i zadarmo udělat spousta parády, stačí jen chtít ![]()
Možná nejsi typ hospodyňky, nebaví tě to, ale teď musíš, přeju a´t to zvládnete.
@Elke píše:
Tak znova. Pokud je to rekonstrukce baráku, který převzali v dezolátním stavu, tak je snad lepší napřed provést rekonstrukci a stavební úpravy a pak řešit příjemné bydlení, než natřít neomítnuté stěny, aby to jako vypadalo… Zvlášť, když těžko mohl někdo čekat, že jim dítko po návratu od otce zabaví sociálka a budou u nich dělat šťáru.
Tak sociálka nepřišla hned na druhý den,co kluka zabavili.Dalo se čekat že přijdou.Akorát nechápu,jak si někdo mohl naivně myslet,že když je tady podezření na týrání,tak že bude sociálka k tomu bydlení schovívavá
a že ho snad popíše jako vyhovující ![]()
@Weru píše:
Presne tak.
Navic tu par lidi pletou hrusky s jablkama.
Vzdyt jde o to, ze zakl. syn byl evidentne tyranej, socialka na tomto zaklade dite umistila v kojenaku, az po te sla zkontrolovat bydleni zakl. a usoudila, ze je bydleni nevyhovujici a diteti nebezpecne.
A vsichni, ale uplne vsichni se proti zakladatelce spikli a ti co reknou svuj nazor, ze dum je v katastrofalnim stavu, a pokud ma i synek exem, tak zrejme i z nevyhovujiciho prostredi, ze ano???, coz je do oci bijici, tak tady druha skupina bude zakladatelku branit a delat z ni chudinku.
A takhle vazene damy a pane vznikaji kauzy typu Terezka a podobne.Strasne by me zajimalo kdo toho broucka maleho zmlatil az tak moc, ze zvracel, mel narazeny kotnik a modriny po tele. Matka nic nevi, otec nic nevi. Asi duch svatej.
Syn evidentně týranej nebyl. Podle uvedených vyjádření lékařů se jednalo o jednorázovou záležitost s výrazným podezřením na to, že byla způsobena úmyslným jednáním druhé osoby. Můj skromný odhad zní, že ho otec fláknul poté, co jim kluk shodil a rozbil mikrovlnku, ale prokázat to nemůžu, stejně jako své podezření nemůže prokázat sociálka. Pokud za tím skutečně stojí otec, tak se zakladatelka bohužel skutečně jen svezla a na současné situaci nemá vlastní přičinění.
@Katka86 píše:
HOlka sakra,nejsi ty zakl?![]()
![]()
Takže ok,dobře,at tam neuklizí,však vlastně není co a kam a kluk at zůstane v kojenáku.Možná za pár let si matku pozve do pošty pro tebe a onu mu jistě ráda vysvětlí,že se tak moc snažila,ale sociálka ji křivdila,že špatně bydlí
Ne, nejsem zakladatelka. Jsem někdo, kdo viděl horší věci v domácnostech, kde se kvůli dětem provádí šetření…
@eva valoi ano,je to jejich věc,ale zakladatelka se strašně podivovala nad tím,jaký posudek napsal pán ohledně bydlení…no, napsal zcela správný…a jde tu o to maličké dítě,které je v kojeňáku bez mámy…proto bych s bydlením a vším honem rychle něco dělala. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat