Podezřelá z týrání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2153
7.6.12 21:23
@marra píše:
Ale slusneho chovani mam dost, to ze je nekdo chudej neznamena,ze nemuze bydlet slusne,take jsem chuda jako kostelni mys.Staci nakoupit kybl barvy ted v obi 15kg za dve stovky,prikoupit nejakou hezkou barvicka litrovka za sedesat,a vymalovat.Koupit tapety,daji se sehnat v papiraku za super ceny a oblepit ten hruzostrasnej nabytek.Koupit u tamanu prehoz na gauc za dve kila.Zasadit si a vypestovat kvitka rozhazet je po byte.Usit si nebo koupit levne hezke povleceni,a hlavne pouzivat pracku.

Tak znova - vymalovat zeď předtím, než se zrekonstruuje, je blbost. Pračku evidentně používají, textil v bytě vypadá starší, ale čistý.

• načítám...
Anonymní
7.6.12 21:24
@marra píše:
Muj prijem je momentalne 4500kc.jen pro doplneni.Detem nakupuji v sekaci,ale jen kvalitnia hezke veci.To je ale jedno o to tu nikterak nejde.Jak uz jsem psala nize,za par korun a oni jich nemaji par,ale da se rict ze drobnosti maji ,udelas i z takoveho chlivu hezky byt.Dobre chodba je v prestavbe,vem ji cert,ale co ten lustr,ikea nabizi takove mnozstvi vyrobku za hubicku ze za jednu tisicovky si vybavis byt doplnkama vcetne lustru a jeste muzes prikoupit barvu.Kdyby dali do chodby líno,ktere mmch se da koupit odstrizene,zbytkove za hubicku,maji hezke bydleni.tecka,dal to resit nebudu ,.protoze zde jak je vidno je to spise o zakladatelce a jejich levejch rukach.

tak tak

• Upravit
18305
7.6.12 21:24

Musím konstatovat, že u zakladatelky doma je mnohem větší pořádek než u mě - a to bydlím sám..... no jo, modeláři.....

• načítám...
4275
7.6.12 21:26
@Ilwimia píše:
Tak prohlížela jsem fotky třikrát… Špínu nevidím. Vidím rozdělaný byt a v něm hromadu dětí, kde je jasně vidět, že ty prostory se dětem podřizují.
Kuchyň je dobrá, koupelna se mi zdá taky ok. Jen si představte, kolik prádla spotřebuje 6-ti člená rodina a kolikrát se jim tam asi týdně otáčí pračka. Z toho pochopitelně plyne počet ručníků a prádla okolo…
Byt je vybaven starým nábytkem, který evidentně neplní svůj účel. Předpokládám, že nábytek budou pořizovat až po té, co dokončí rekonstrukci, logicky.
Ty knihy a krabice jsou ale fakt dost nehezký. To způsobuje, že z bytu není dobrý dojem.
Můj tip:
  1. proberte, kolik můžete teď mimořádně investovat pro „uspokojení“ socky.
  1. V Ikei mají celkem levné stěhovací krabice (tuším 70,– za dvě) jsou jednobarevné (s nápisem Ikea :roll: ) prakticky řešené a když se do nich naskládá ať už cokoliv působí to pak úhledně a můžeš je vyskládat až do stropu. My v nich bydlíme už 3 roky, neb rekonstruujeme a na nábytek stále není.
  1. Všechny otevřené police bych zakryla jednobarevným lajntuchem, nejlépe neutrální barvy (béžová, světlehňedá…). Koupíš látku přesně na míru skříně - založíš okraje - nahoru našiješ tkaničky, abys mohla připevnit k polici. Působí to mnohem uklizeněji a je to poměrně jednoduché řešení.

Ono je děsně jednoduchý napsat, že to je hnusný. Oni mají 4 děti, co vím a opravují dům a to samo o sobě s sebou nese provozní bordel.
Já byla jednu dobu ve fázi, že kdyby k nám přišla socka, tak mi seberou i manžela a to mám dítě jedno a zdaleka menší byt.

Myslím na tebe a modlím se za spravedlnost. Buď silná!

Příspěvek upraven 07.06.12 v 21:06

za mě velkej souhlas…

holky, tak jako vy máte hranice někde jinde, pořád jsou tu lidi, co žijí mnohem hůř. já vidím na těch fotkách byt, který je zařízen z nejnutnějšího a starého, ale nejsou tam nánosy odpadků ani mastnoty, přes okna je vidět apod. binec tam je, ale z mého pohledu opravdu provozní. když jsem tu četla vaše reakce, tak jsem si říkala, co byste provedly mě - asi vyrvali dítě z náručí rovnou v porodnici, aby se sem nedostalo. nechci vás tím ani napdat ani urážet ani nic takového. chci tím říct něco jiného: jako se hubeným říká „ono stačí chtít, dodržovat pár pravidel“ nebo „stačí troška změn a půjde to pak postupně samo a zhubneš“, tak je nás taky dost, co prostě nikdy nebudeme mít ani naklizeno a pravděpodobně ani pořádně uklizeno, podle vašich měřítek. ať už jsou důvody jakýkoliv. já taky radši půjdu se psama ven, než umýt nádobí - tak tu třeba leží dva dny :nevim:

no a radši srabsky poprosím o nekomentování…děkuju :kytka:

• načítám...
marra
@Elke píše:
Tak znova - vymalovat zeď předtím, než se zrekonstruuje, je blbost. Pračku evidentně používají, textil v bytě vypadá starší, ale čistý.

ne ,neni to zbytecne pokud mas dite v kojenaku nebo kde.

• Upravit
20662
@Jura007 píše:
Musím konstatovat, že u zakladatelky doma je mnohem větší pořádek než u mě - a to bydlím sám..... no jo, modeláři.....

Jestli právě proto sám nebydlíš :P :lol: :lol: :lol: :lol:

Příspěvek upraven 07.06.12 v 21:27

• načítám...
lucenka
7.6.12 21:27
@Elke píše:
Jinak musím říct, že mě fascinuje, kolik lidí doporučuje vyházet knížky - nejlépe s poznámkou „k čemu tolik, to se to chystáte číst?“. Co vám připadá divného na tom, že někdo třeba hodně čte?

Do naší domácnosti každý rok přibude tak jedna police knížek minimálně a k většině se průběžně vracíme, stejně tak předpokládáme, že si je třeba jednou přečtou děti. Plné knihovny mají naši rodiče i prarodiče a knížky si navzájem půjčujeme. Něco jednou za život, když to padlo do školní povinné četby, něco jen tak ze zájmu.

Když to tu vidím, začínám celkem chápat obavy o českou vzdělanost a nářky nad tím, že lidi nečtou…

Ono když probereš staré knížky, tak se najdou skvosty vhodné na vyhození - viz. my v baráku našli uskladněnou budovatelskou povinnou četbu :) Sposta knížek se za tu dobu nastřádá dvakrát i vícekrát, takže putovaly do antikvariátu. Staré učebnice ještě po mojí mamče a mě ze střední že se na ně někdy podívám. Ani jednou jsem to neotevřela. Už jsou taky pryč. Prostě nemůžu mít z baráku skladiště. Navíc v dnešní době jsou velice dobře zásobené knihovny, tkaž nové knížky mi do domácnosti nepřibývají až tak rychle. A to jsem člověk co knížky miluje.

• Upravit
Anonymní
@Elke píše:
Tak znova - vymalovat zeď předtím, než se zrekonstruuje, je blbost. Pračku evidentně používají, textil v bytě vypadá starší, ale čistý.
:palec:
  • Upravit
4306

Správně, omlouvejte zakladatelku, je přece chudinka a proto ji musí všichni litovat a říkat, jak jí všichni ubližují, ovšem zakladatelka by se měla postavit před problémy a řešit je. Dle názoru dost nás tady, byla ta zpráva sociálky pravdivá (nevhodné a nebezpečné prostředí pro děti - ale budeme tomu říkat tedy ztížené ubytovací podmínky) a elke klidně se stav na hlavu, je to náš názor, který chtěla zakladatelka vědět.

• načítám...
48576
@Gina108 píše:
@Kamča.dalmatinka Ale i když jí dáš např. rok starý židle, ale tys dejme tomu v bytě měla jen 4, oni potřebují aspoň 6 tak budou mít 4 zánovní od tebe, dvě úplně jiný od Marry, stůl byť nový, ale malý třeba ode mě :mrgreen: , přistrčej k němu další a zas to bude každý pes jiná ves a budou z toho jen další krámy.
Jako každej to může mít doma 100× hezčí než zakladatelka, ale tím, že jí pošlete neorganizovaně co se jí nehodí se to fakt nezlepší, i když vám teda dobrou vůli neupírám. ;)

gino je to sice hloupé dohadování ale jak sem řekla věnovala bych výbavu do celého bytu z našeho bejvalého bytu bez židlí :mrgreen:

• načítám...
stazinka09
7.6.12 21:28

@Ilwimia
Vidím to podobně, máš konstruktivní tipy pro zakladatelku, to se mi líbí. Špínu nedovedu z fotek posoudit.
Zorganizovat a proházet by to chtělo, pár dobrých rad jak na to už tady taky padlo.
Ale další věc a už to tu také někdo zmiňoval je bezpečnost při probíhající rekonstrukci. Ta chodba a nezajištěné skříně prostě potenciální nebezpečí jsou. Když si představím, že za chvíli budeš mít malý miminko a do toho pobíhající batole. Moje živelný dítě by u Vás přišlo k úrazu během 15min., ale třeba máš hodný děti :lol:

Hodně se mi taky líbil nápad s provizorní místností jako zabezpečeným odkladištěm. Sklep nebo třeba komoru nemáte?
Velmi špatně působí, že všude je vlastně něco rozdělaného, nedokončeného pak to působí, že je Vám to šumák, chaos na chaos. Chtělo by to sepsat, co se bude v dohledné době vlastně rekonstruovat a co a do kdy se to změní, tento soupis předat OSPODu.

Problém bude pokud i nadále budeš tvrdit, že máte vše 100% OK, to znevěrohodňuje ostatní Tvoje tvrzení. Jak psala Gina linie máme tady bordel a cajmrsk a uděláme s ním to a to do tehdy a do tehdy.

Kafe bych si u Vás z čistýho hrnku i dala jako @eva valoi , hadry bych si odsunula stranou a koukala se hlavně jak se chováte k dětem. Jak říkal můj kolega profesně sociální pracovník ono před 100% lety žili lidi ve chlívě, aby je zahřála zvířata a ta doba, kdy teplá voda nebude standard pro spoustu lidí se zase blíží......

• Upravit
46867
7.6.12 21:29
@Katka86 píše:
Jestli právě proto sám nebydlíš :P :lol: :lol: :lol: :lol:Příspěvek upraven 07.06.12 v 21:27
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
4306
7.6.12 21:30
@marra píše:
ne ,neni to zbytecne pokud mas dite v kojenaku nebo kde.
:palec:
  • načítám...
14809

@Jura007 Hlavně se nežeň nebo máš po modelařině. :mrgreen:

• načítám...
48576

a myslela sem že je právě lepší říci pravdu aby si toho všimla když to sama nevidí nežb jí v tom podporovat a mazat med kolem huby jak se pracovnice spletli že to není tak hrozné.Co by se pak stalo?Nic ,nic by se nezměnilo.Takle je alespon šance už kvuli těm dětem že se to změní.zakladatelka třeba nemá vzor jak má doma vypadat ale takle ho nebudou mít ani ty děti

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová