Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Kamča.dalmatinka píše:
a jestli je zakladatelka z plzně či okolí nabízím jí pomoci.jak z nábytkem tak s oblečením .Máme spoustu nábytku ,hraček i nádobí které bych jí ráda věnovala+ zbytek stavebního materiálu-barvy omítky a tím teda pomohla alespon bytovou situaci zlepšit
Chtela jsem napsat neco podobneho.
Kdyby zakladatelka alespon napsala, ze je v tizive situaci neni pro me problem pomoci, alespon s oblecenim, hrackami i barvu bych koupila.
Jen mi neleze do hlavy proc , kdyz se zakl. nekdo ptal jestli je na tom financne spatne, psala, ze ani ne, ze si sama neco prividela a pritel vydela 20 tis
. Ale i tak, pokud by byl zajem , klidne neco prihodim
Holky, bez urážky, ale myslíte, že zakladatelce pomůžete tím, že jí pošlete další starý krámy a hadry???
Ona má těch svých až až, má problém kam to dát, uspořádat a vyhodit, tímhle jí fakt moc nepomůžete. ![]()
@marra píše:necetla jsem diskuzi,celou…
chci jen reagovat na ty fota bytu.Otresne,nechutne,k zvraceni......
Líp bych to nenapsala
Ty fotky,to je humus.Mám jednu známou,která bydlí stejně a takovém humusu vychovává dítě.Jednou mě pozvala dál,darovala jsem ji hodně věci na prcka i nějaký oblečení pro ni a když jsem vlezla,tak jsem se bála,že tam chytnu choleru.Víš co nechápu,kdybych takhle bydlela,v životě bych takové fotky nemohla vystavit na netu.Celé mi to prostě nějak hlava nebere
Klidně ráda taky něco pošlu,ale kdybys jenom pouklízela a to pořádně a vyházela oknem ty tuny zbytečného bordelu,tak to vypadá hned jinak ![]()
@Gina108 píše:
Holky, bez urážky, ale myslíte, že zakladatelce pomůžete tím, že jí pošlete další starý krámy a hadry???Ona má těch svých až až, má problém kam to dát, uspořádat a vyhodit, tímhle jí fakt moc nepomůžete.
a jak víš že bych posílala hadry a starý krámy? ![]()
@Kamča.dalmatinka píše:
a jak víš že bych posílala hadry a starý krámy?
Protože by to mezi hadry a starý krámy zapadlo a přeměnilo se v ně
Zakladatelka potřebuje generální vyhazov věcí než jiné věci.
Holky bydleni je strasne,ale nebudte tak hnusne. Zakladatelka ma posunute hranice jinde a opravdu netusila ze je to pro jine lidi az tak spatne
kdyby mela tuseni tak sem nikdy fotky neda, stejne jako celou dobu vse obhajovala. Prece nemuze za to jakou mela ona vychovu a v cem vyrustala,kazdy mame jiny pohled na cistotu a poradek. Pojdme zakladatelce pomoci, nechme ji at nam rekne vice a muzeme s ni krok za krokem pracovat a pomoci ji. Dite ve spinavem domove s milujicimi rodici je stokrat stastnejsi dite, nez v ustavu ci v pestounske peci!
Zakladatelko bijes sve deti? Jakou preferujes vychovu? Pijete doma alkohol?
@Kamča.dalmatinka píše:
a jak víš že bych posílala hadry a starý krámy?
Tak nečetla jsem, že jí tady někdo chce koupit komplet nový nábytek.
Barvy a stavební matroš asi by byl ok, pokud by to teda nevyšlo na půl stěny, ale tady jim chybí evidentně pracovní síla než materiál.
Příspěvek upraven 07.06.12 v 20:55
@Gina108 píše:
Holky, bez urážky, ale myslíte, že zakladatelce pomůžete tím, že jí pošlete další starý krámy a hadry???Ona má těch svých až až, má problém kam to dát, uspořádat a vyhodit, tímhle jí fakt moc nepomůžete.
Ja nemam stary kramy ![]()
@JanaK88 píše:
Zakladatelka potřebuje generální vyhazov věcí než jiné věci.
s tím souhlasím
Třeba ty všechny stěny jsou omlácené proto, že na nich byla plíseň a báli se těch nemocí. omlátili to a zjistili, že na cihle to není. takže se mohli taky bát nemocí. pravda je ten nepořádek na skříních.
asi bych opravdu vše „přebytečné“ včetně oblečení a ostaních věcí dala do jedné místnosti,ono to tam rozházené nebo naházené za zavřenými dveřmi být může. v obývacích prostorách tak bude uklizeno nebo přehledno.
naplánovat si, kterou ístnost udělat jako první komplet. kteroujako druhou, co je kam potřeba. aby v kuchyni byly jen kuchyňské věci - nádobí, utěrky, lednice…, v jídelně stůl, židle. v obýváku gauč, křesla, stoleček, ta stěna, zajištěná do zdi. jinak mi nepřijde tak hrozná. do těch skříněk se dá přehledně ledasco srovnat, co je třeba společné.
do ložnice bych nechala tu postel, postýlku promalýho skříňku nebo noční stolky a vše ostatní dala do té „provizní“ místnosti.
v pokojíčkách bych dětem nechala postele, stoly, skříňky na hračky a učení, zbytek do do provizní místnosti. když si děti dají obrázky, plakáty, nebo se vymaluje světlou barvou (k těm strakatým kobercům - nicméně pěkným, toho moc nepůjde).
jestli zakladatelka průběžně svědomitě uklízí, vysává tak i v rozdělaném domě se dá ledasco zachránit.
stanovila bych si nějaké datum, do kdy tohle členění udělat. chodí za malým, přítel má spoutu namáhavé práce, děti chodí do školy, hlava plná starostí… já myslím, že by se to společnými silami dalo do týdne přestěhovat. při tom stěhovaní zjistí, kolik nepotřebných časopisů mají - vyhodí, kolik je tam zbytečných knih. je-li líto to vyhodit, jsou i antikvariáty, ještě z toho bude nějaká kačka. nebo hlot naskládat do provizní místnosti.
zakladatelko, nemůže ti někdo z rodiny, přátel pomoci ty zdi postupně nahodit, pak vymalovat?
co teda využít sociálky, ale jiné na dávku v mimořádné životní situaci? nevím tedy jak jsou štědří. ale když se přijdou podívat, zhodnotí a rozhodnou. je to zase jedna cesta k vyřešení. nebo poskytují bezúročné půjčky, otázka je, je-li z čeho splácet, tak pozor.
no a pak, až to trochu vyřešíte, pozvat sociálku - ospod znova. uvidí změnu klepšímu.
dejte se co nejdřív do práce a věřím, že to půjde snadněji, než to teď vypadá. držím palce
Tak já jsem už viděla, že takhle někteří lidé bydlí. Pravda není to vkusně zařízené, je tam moc věcí, asi by se to dalo uspořádat lépe, ale někdo prostě ten cit a vkus pro toto nemá.
Někdo tedy psal, že by se tam neposadil, tak já bych se posadila a dala si i kávu, jenže já bych se posadila a dala si kávu kdekoliv a s kýmkoliv, nesměl by ale týrat děti. Takže pokud zakladatelka svého syna netýrá a poskytuje mu dostatek lásky, tak je tohle všechno úplně fuk.
Je celkem jedno, jestli se koupou denně nebo dvakrát týdně. Dokonce bych řekla, že koupat se denně, jak jsme zvyklé je spíše škodlivé.
To samé zuby, jestli si je čistí dvakrát denně nebo obden není taky ještě žádný důvod k umístění dítěte v ústavu.
Tak prohlížela jsem fotky třikrát… Špínu nevidím. Vidím rozdělaný byt a v něm hromadu dětí, kde je jasně vidět, že ty prostory se dětem podřizují.
Kuchyň je dobrá, koupelna se mi zdá taky ok. Jen si představte, kolik prádla spotřebuje 6-ti člená rodina a kolikrát se jim tam asi týdně otáčí pračka. Z toho pochopitelně plyne počet ručníků a prádla okolo…
Byt je vybaven starým nábytkem, který evidentně neplní svůj účel. Předpokládám, že nábytek budou pořizovat až po té, co dokončí rekonstrukci, logicky.
Ty knihy a krabice jsou ale fakt dost nehezký. To způsobuje, že z bytu není dobrý dojem.
Můj tip:
Ono je děsně jednoduchý napsat, že to je hnusný. Oni mají 4 děti, co vím a opravují dům a to samo o sobě s sebou nese provozní bordel.
Já byla jednu dobu ve fázi, že kdyby k nám přišla socka, tak mi seberou i manžela a to mám dítě jedno a zdaleka menší byt.
Myslím na tebe a modlím se za spravedlnost. Buď silná!
Příspěvek upraven 07.06.12 v 21:06
A především bysme si měly všechny uvědomit, že sociálně slabejch rozhodně ubývat nebude.
@marra píše:necetla jsem diskuzi,celou…
chci jen reagovat na ty fota bytu.Otresne,nechutne,k zvraceni.Nezlob se,ale ja ziju sama s dvema detma,kdyz jsem se tu nastehovala k rodicum byly tu hole zdi.nakoupila jsem barvy,vymalovala,dala policky,skrine,kvetiny a musim uznat,ze proti vam mam krasne bydleni a to nemam penize a vse kupuji postupne.nedivim se,ze ti dite odebrali,to si zenska?ach jo.ozvi semi poslu ti nejake obleceni a boty nadeti,hygienike potreby,uklizeci i pokud budes chtit povleceni,atd.ahoj,jsem hrozne zklamana z cele teto diskuze,muj spatny pocit se potvrdil.Preju si aby dite bylo v poradku,verim ze je mu ted velmi dobre.Klidne si me ukamenujte,ale jak muze takhloe zenska s detma zit????Dopr.dele.Mam chut prijed a udelat ti doma poradek a ocistu.Ach jo chudaci deti.Promin ale potrebujes dostat kapky,otevrit oci,ty si matka?Admini klidne si me smazte,bloknete,ale tohle opravdu hranicic s nejen tyranim.Ja se fakt nedivim,ze ti maleho vzali a obavam se ze to nebylo jen tak jak tady celou dobu pises,hlavne ze na pocitac mate,ale na cistici prostredky ne.bože!
a tohle je ukázka elementárního nedostatku slušného jednání.
Pokud dělám v bytě rekonstrukci, logicky nebudu malovat dřív, než provedu rekonstrukci stěn jen proto, aby to instantně vypadalo líp - je to plýtvání prací i penězi. Poličky, květiny a další dekorace jsou v pořadí zvelebování obydlí na konci, ne na začátku.
Na dětech se v téhle domácnosti evidentně nešetří, mají spoustu pěkných, nově vypadajících hraček, nový koberec je v jejich pokoji, oblečení vypadá čistě - nová pračka se evidentně používá.
Špína z neuklízení tam nikde není, jen spousta věcí, které není kam dát.
Mimochodem - chudoba cti netratí a žádná z vás nemá právo stavět se do patronizující pozice.
@marra píše:
Muzete mi nekdo vysvetlit,jak vam muze takove bydleni prijit normalni?Ja teda uz vydela hodne domu a bytu,byla jsem u ruznych lidi,at uz bohatejch,nebo chudejch ,ale tohle,tohle jsme jeste nezazila,takovej chlív.
Bohužel,že je to humus si myslí jen pár z nás.Taky to nechápu. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat