Podezřelá z týrání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
17359
7.6.12 19:50

@medvidek cakam na zakladatelku, dufam, ze sa este ozve. spinavo mi tam nepripada, proste niektori ludia nemaju z domu zakkladne navyky, alebo im neprikladaju dolezitost. ale vyvodzovat na zaklade toho, ze by jej uz synceka vratit nemali, tak z takych nazorov je mi fakt zle. kde je ludskost? kde su nejake priority?

• načítám...
8428
7.6.12 19:51
@soldi píše:
@Sasanka30 ja sa nerozculujem, len mi ostava rozum stat nad nedostatkom empatie a tolerancie urcitych ucastnicok fora :roll:
nazor sa da vyjadrit aj slusne a taktne. ;)
a preco by si mala strach z chorob? a z akych???
to si taka frajerka ze na zaklade par fotiek dokazes urobit kompletnu odsudzujucu analyzu?
fuu, dufam, ze nerobis na socialke. :jazyk:

jestli dělám nebo nedělám na sociálce je v tuhle chvíli jedno…
Podivej se pořádně na fotky a špína kouká i z peřin…

• načítám...
17565
7.6.12 19:51

Na mě to působí jako dům v rekonstrukci, ve kterém je uskladněno víc věcí, než se vejde. Na první pohled to vypadá hrozně, ale chápu, že zakladatelka nemá jinou možnost, a taky po čase si člověk na ty haldy věcí zvykne a nějak je přestane vnímat. Já bych doporučila vyházet všechno, na co se déle než dva roky nesáhlo, knihy nastrkat do krabic.
A taky nepůsobí moc dobře, že je rozvrtaný CELÝ byt. My taky děláme rekonstrukci za pochodu, ale vždy jen jednu místnost. V nějaké další místnosti jsou nastěhované věci z té rekonstruované místnosti, ale vždycky zbývá ještě jeden pokoj, který slouží pro normální žití. Když je to rozvrtané všude, tak to opravdu působí dost neutěšeně a pro děti nevhodně.
Ale zas oceňuju, že při tom všem tam děti mají dost místa na hraní :)

• načítám...
lucenka
7.6.12 19:54

zakladatelko tak třeba umýt pořádně wc mísu, vyhodit ty role s kobercema a ten bordel pod tím,
smetáky lopatky a čisticí prostředky na jedno místo.
Vše co je na skříních dát do krabic nebo vyhodit. Krabice se dají hezky polepit za pár korun a vypadá to líp
prázdné pet lahve pryč z kuchyně Čisté ideálně stejné povlečení na posteli - dají se sehnat i použité a jsou pořád velice pěkné a stojí pár kaček.
To je to co vidím na pidi displeji mobilu.

• Upravit
medvidek
7.6.12 19:56

Konstruktivní nápady to je ONO :srdce: .
Zakladatelko krok po kroku a půjde to.Domek bude jako klícka!To zvládnete!

• Upravit
6836
7.6.12 19:58
@soldi píše:
@Sasanka30 ja sa nerozculujem, len mi ostava rozum stat nad nedostatkom empatie a tolerancie urcitych ucastnicok fora :roll:
nazor sa da vyjadrit aj slusne a taktne. ;)
a preco by si mala strach z chorob? a z akych???
to si taka frajerka ze na zaklade par fotiek dokazes urobit kompletnu odsudzujucu analyzu?
fuu, dufam, ze nerobis na socialke. :jazyk:

Já třeba nevím,jak na ten byt reagovat slušně a taktně.Na to,že má někdo ušmudlané povlečení totiž výmluva není. :think:

• načítám...
2947
7.6.12 20:05
@Tereza1986 píše:
Já třeba nevím,jak na ten byt reagovat slušně a taktně.Na to,že má někdo ušmudlané povlečení totiž výmluva není. :think:

Já souhlasím s Terezou, bydleli jsme v jednom pokoji s přítelem a měli tam vše obývák pokoj i s malou a vypadalo to jak skladiště, pro mě tedy, i když jsem to tam vypíglovala, tak jsem z toho byla hotová, ale tohle se ani nedivím, že se to pánovi nelíbilo. Omlouvám se, za negativní názor, ale aspoň pořádně utřídit ty věci a ten nepořádek v té koupelně. I krabice od banánů, které se dostanou v každém krámě po domluvě se dají třeba olepit atd, udělat to hezké. ale každý má jiný názor

• načítám...
48576
7.6.12 20:18

soldi myslím si že věta ani psa bych tam nenechal aje ještě slušná ohledně stavu domu a zakladatelka to nevidí a chtěla znát názor.jak slušně to říci máš tam trochu nepořádek :mrgreen: a já radim udělat to razantně.
Zakladatelko nemusíte mít rozpracováno všude bordel všude.
koupelna-proč se tam válí ručníky :nevim: vždyt budou špinAVé hned jak je tam dáš.
určitě pořid koše nebo boxy na prádlo.nejlépe pro děti,miminko,vás.ty hadry všude to je běs :roll: ümejt wc a dlažbu a obklady není třeba psát.

kuchyn není vubec špatná :palec:

kdyř uklidíš ty dozy :palec: a krabice :cert: v jídelní části vyházej vše -xco tam dělaj knihy a časáky?

a to ostatní je to samé.Všude hadry,knihy,časáky,nepotřebné věci,krabice

Musíš pochopit že každá místnost má určitou funkci.knížky nemaj co dělat tam kde se jí.oblečení se nemá válet všude.ložnice jsou na spaní ,chodba na boty a pověšení bund.Koupelna na mytí prostě jednoduché .

• načítám...
17359
7.6.12 20:21

mna by straaasne zaujimalo, ze keby hocikto z vas bol uprostred rekonstrukcie a bez ohlasenia by k nemu vpadla socialka, ze ako by to vyzeralo. :roll:
treba si uvedomit, ze zakladatelka ma 3 deti, je tehotna! a za jednym dietatom kazdy den musi jazdit. plus jej priatel ma namahabu robotu. mne to pride na jedneho cloveka celkom dost.
a ja sa uplne kludne uprimne priznam, ze moja kupelna je v horsom stave ako zakladatelkina. a to mam len jedno dieta. ale proste nestiham a nie je to pre mna prvorade. takze chapem, mozno aj jej nechut a nedostatok motivacie ku konsolidacii sil k velkemu upratovaniu a zmenam.

kazdopadne, niektore si sem asi prisli hodit kamenom :roll: :roll: :roll: lebo ony su asi dokonale.
@Tereza1986 slusnost a taktnost Ta mali naucit rodicia ;) ale nerob si z toho hlavu, ani mna to nasi nenaucili :mrgreen:
moj maly ma tiez usmudlane periny, a do dnesneho rana sme mali aj my v spalni. vobec mi to neprislo.
verim tomu, ze keby k nam niekto takto prisiel a skumal detaily, tak by usudil, ze sme prasiatka, lebo nemenim obliecky kazdy mesiac a neumyvam kupelnu kazdy tyzden.
a zaver by teda znel, ze toto nie je vhodne prostredie pre dieta???

• načítám...
2153
7.6.12 20:29

Nemůžu si pomoct, ale zas tak zlý, jak tu tvrdí řada diskutujících, to prostě není.

Ta chodba bohužel dobrý první dojem neudělá, protože na první pohled vypadá poměrně děsivě. Na druhou stranu, pokud vezmu v úvahu, že je byt v průběžné rekonstrukci, na kterou evidentně není dost peněz a tak se dělá postupně, dá se to pochopit. Stejně tak nábytek v místnostech je povětšinou evidentně směs starších kousků, což ale vadí maximálně z estetických důvodů a to sociálku v podstatě zajímat nesmí. Navíc rodina evidentně průběžně investuje do nových věcí - od pohledu je nový koberec u dětí, pračka, dobře vypadá stůl pod počítač i dětská postýlka s komodou. Z toho bych chápala, že stávající bydlení je provizorium, na jehož uvedení do plně funkčního stavu se pracuje. Chod a vyzření domácnosti to ovlivňuje, ale ne natolik, aby to pro děti bylo nevhodné prostředí.

Špínu na těch fotkách skutečně nikde nevidím. Vidím spoustu věcí, které se ne příliš dobře vejdou do úložných prostor a ne vždy se dají nějak srovnat. Na druhou stranu mi připadá trochu scestný názor některých diskutujících na téma „probrat a vyházet“. Rodina má tři děti, které po sobě část věcí podědí, čili vyhazovat něco jen proto, že se to zrovna teď nepoužívá je blbost. Totéž platí pro knížky. Stejně tak je logické, že si za současného provizoria rodina nepořizuje další nábytek na uskladnění těchto věcí.

Shrnuto a podtrženo - zcela ideální podmínky to nejsou, ale rozhodně to nejsou podmínky jakkoliv ohrožující děti v domácnosti.

• načítám...
17565
7.6.12 20:29

Já ať koukám, jak koukám, tak z těch rozmazaných mobilových fotek bych si fakt netroufla tvrdit, že záchod nebo povlečení jsou špinavé :nevim: Polštář je pravda zvolchovaný a vypadá trochu tmavě, ale to může být i světlem. Anebo tím, že se na něm před chvílí poválelo dítě vrátivší se ze zahrady. Ale do WC mísy fakt nevidím, abych ji mohla posoudit. Plastové prkénko vypadá zažloutle, ale to vypadají všechna plastová prkénka po několika letech používání.
Nepřu se o haldách věcí a nutnosti povyhazovat a potřídit to tam, ale byla bych opatrná v soudech o špíně, protože to opravdu z těch fotek nejde vidět…

• načítám...
2153
7.6.12 20:38

@Etcetera78
Přesně. Navíc - rodina, která má hluboko do kapsy nevyhodí starší povlečení jen proto, že je zašlé. I tak ho lze vyprat, aby bylo z hlediska hygieny čisté, ale krásné už prostě nikdy nebude.

• načítám...
17359
7.6.12 20:40

@Elke @Etcetera78 fuu, dik, ja som uz mala pocit, ze som blba a slepa, ked nedokazem identifikovat spinave obliecky ci zachod :oops:

• načítám...
marra
7.6.12 20:41

:? necetla jsem diskuzi,celou…
chci jen reagovat na ty fota bytu.Otresne,nechutne,k zvraceni.Nezlob se,ale ja ziju sama s dvema detma,kdyz jsem se tu nastehovala k rodicum byly tu hole zdi.nakoupila jsem barvy,vymalovala,dala policky,skrine,kvetiny a musim uznat,ze proti vam mam krasne bydleni a to nemam penize a vse kupuji postupne.nedivim se,ze ti dite odebrali,to si zenska?ach jo.ozvi semi poslu ti nejake obleceni a boty nadeti,hygienike potreby,uklizeci i pokud budes chtit povleceni,atd.ahoj,jsem hrozne zklamana z cele teto diskuze,muj spatny pocit se potvrdil.Preju si aby dite bylo v poradku,verim ze je mu ted velmi dobre.Klidne si me ukamenujte,ale jak muze takhloe zenska s detma zit????Dopr.dele.Mam chut prijed a udelat ti doma poradek a ocistu.Ach jo chudaci deti.Promin ale potrebujes dostat kapky,otevrit oci,ty si matka?Admini klidne si me smazte,bloknete,ale tohle opravdu hranicic s nejen tyranim.Ja se fakt nedivim,ze ti maleho vzali a obavam se ze to nebylo jen tak jak tady celou dobu pises,hlavne ze na pocitac mate,ale na cistici prostredky ne.bože!

• Upravit
marra
7.6.12 20:45

Muzete mi nekdo vysvetlit,jak vam muze takove bydleni prijit normalni?Ja teda uz vydela hodne domu a bytu,byla jsem u ruznych lidi,at uz bohatejch,nebo chudejch ,ale tohle,tohle jsme jeste nezazila,takovej chlív.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová