Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@elis_an3 píše:
ještě by mě něco zajímalo, nečetla jsem úplně celou diskusi, tak doufám, že se neopakuju a omlouvám se předem pokud jotakže jak tomu malému ty zranění vznikly??? To chceš říct, že jeho otec je takové hovado (pardon za výraz), že ho třeba zbil, aby měl zranění a rány a on to mohl hodit na tebe a tím pádem ho dostat do péče??? To je jako něco, jak mlže dítě použít na něco takového?? nebo to možná bylo tak, že na něj mikrovlnka spadla a on toho využil k intrikám???
Za ten výraz se neomlouvej..
Protože ho v takovém stavu vrátil a jak to bylo doopravdy nikdo neví..On se k ničemu pořádně nepřiznal..
Jde o to,že je to na zakladatelku..
Což je teda hnus…
Ale mě už v tomto státě nic nepřekvapí… ![]()
@Silwinka87 fakt snad není možné zmlátit dítě jen kvůli tomu, aby udělal bývalce problémy!!!!! Nevím, jestli normální dospělý může vůbec takto přemýšlet
@Anonymní píše:
Povím Vám „svůj“ příběh.. jistou zimu byl můj synek 2roky v nemocnici s rotavirem. Na JIP,kapačky atd.. Po 3 dnech nás pustili domů. Odpol měl malý zas horečky které nešly srazit,tak jsem s ním jela zas na pohotovost. Milý dr když nás opět přijímal k hospitalizaci, mi řekl ať počítám s tím,že za mnou přijde PČR že syna týrám. Měl symetrické červené fleky na P předloktí..jistě že měl..od náplasti,kterou kanyla byla přilepená(bylo to i vidět,že to má čtvercový tvar).. tak jsem mu sdělila ať se laskavě podívá do PC,že tam jistě najde to ,že nás před 12hod propustili a kde syn kanylu měl zavedenou.. nakonec uznal..přijal nás..nikdo nepřišel,ale ty nervy celou dobu Vámneumím ani popsat..svý dítě miluju nadevše,ale tohle bylo moc.. byla jsem sama manžel na služebce v zahraničí.. ZAKLADATELKO CHÁPU A DRŽ SE.. dotyčný dr za mnou přišel a omluvil se asi po 2 dnech že toho ten večer měl dost ,ale na to mu víteco![]()
Tady bych se doktora zastal. Pokud hned nevěděl, že byl syn v nemocnici a viděl něco jako podlitiny (byť to bylo od náplasti), tak je správný že uvažoval o tom, že by na to poslal sociálku/PČR atd. Někteří rodiče jsou hrozní… Možná to řekl necitlivě atd. to chápu, pokud se navíc potom omluvil, tak bych to neviděl tak hrozně.
@elis_an3 píše:
@Silwinka87 fakt snad není možné zmlátit dítě jen kvůli tomu, aby udělal bývalce problémy!!!!! Nevím, jestli normální dospělý může vůbec takto přemýšlet
To s tebou absolutně souhlasím..Je to příšerné..
Já ho potkat osobně tak by viděl… ![]()
@elis_an3 píše:
ještě by mě něco zajímalo, nečetla jsem úplně celou diskusi, tak doufám, že se neopakuju a omlouvám se předem pokud jotakže jak tomu malému ty zranění vznikly??? To chceš říct, že jeho otec je takové hovado (pardon za výraz), že ho třeba zbil, aby měl zranění a rány a on to mohl hodit na tebe a tím pádem ho dostat do péče??? To je jako něco, jak mlže dítě použít na něco takového?? nebo to možná bylo tak, že na něj mikrovlnka spadla a on toho využil k intrikám???
Jak jsem psala, na můj dotaz co se stalo nejdřív odpovídal, že nic. Pak že malý stáhl na tem mikrovlnku, ale že se mu nic nestalo. Že spadla určitě vedle, pak zase říkal, že tam vůbec nebyl, potom dokonce i že malý upadl na záda a asi se bouchl do hlavy. Nevím co se stalo. Myslela jsem si, že se mu u bývalého stala nějaká nehoda, protože ho prostě on nebo někdo jiný neuhlídal a on to nechtěl přiznat. Až doktorka v nemocnici řekla, že to malému někdo udělal schválně. I tak jsem si ze začátku myslela, že se spletla. Teď už nevím, co si myslet.
Dnes na návštěvě se malému stal drobný úraz. Utíkal za dětmi a bývalý se po něm natáhl, aby ho zastavil a jak ho chytl, tak malý spadl na chodníček a rovnou na záda a hlavou o zem. No řval jak tur, na hlavě hned drobounký krvavý šrám a od bývalého (který na něj, že nesmí tak lítat, že musí být opatrnější) se hned rval pryč a ke mě. Když se sestřička ptala, proč má slzičky, tak bývalý hned, že to nic, že jenom zakopl. Chtěla jsem říct, že to ale byla jeho vina, jak ho prudce strhl, jenže já se bývalého pořád docela bojím a tak jsem v té chvíli neřekla nic…bývalý se se mnou pak pohádal kvůli návštěvám. Sestřička si toho všimla, tak jsme dostali vynadáno, že se nemáme hádat. Bývalý hned, že se nehádáme, že jenom něco pochopil jinak. Řekla jsem, že se hádat nechci a snažím se s bývalým pokud možno nemluvit vůbec, jenže on mě někdy napadá tak, že se neudržím a začnu se bránit (slovně). No a tak nám bylo doporučeno, abychom na návštěvy nechodili společně. Bývalý hned, že to říkal už dávno, že by to bylo lepší (neříkal nic) a abychom se střídali po dnech. jenže já se nechci vzdát toho, že malého můžu vidět každý den a navrhla jsem, že se budeme střídat po dvou hodinách. Ráno on a před obědem já. Prohlásil, že mi neustoupí, že na mě ani ostatní děti brát ohledy nebude.Tak to za nás bude muset rozhodnout pani ředitelka.
je to strašné, dítě keště nemám, tak asi nepochopím, jak to cítí matka, ale i tak z toho mám husí kůži… podle mě mu otec ublížil schválně…kdoví jestli ho častěji nebil, ale nebylo to vidět
Tak jsem se rozhodla vyfotit náše bydlení a jsem zvědavá, komu to přijde tak strašný jako dámám z úřadu. Takhle to vypadalo, když jsem přišla dnes domů od malého.
Chodba je děsná, to bez debat - rekonstrukcí projde v září. Sama si na to netroufám a přítel má teď hodně práce přes léto.
Stropy ve všech pokojích jsou nevymalované, jelikož na podzim je chceme zateplovat takovými těmi polystyrenovými deskami a přijde nám zbytečné je malovat.
V jednom dětském pokoji není dovymalováno a ta šňůra od antény se bude protahovat skrz zeď. jestli tam necháme kamna ještě nevíme. Docela dobře se s nimi dá přitopit. Jinak topení máme plynové v celém domě.
Druhou koupelnu jsem nefotila. tam je jen vana a záchod a používá se zřídka. Tam bude dodělávání až na jaře.
Příspěvek upraven 07.06.12 v 17:16
@Vedaniga pokud se půjdou ještě někdy dívat tak bych snad poradila jen to, že by to chtělo nějak zorganizovat věci, vím, že je vás tam dost a tím pádem máte hodně věcí, ale nějak zpacifikovat ty krabice a knihy atd…nějak to protřídit, nebo jinak uložit…třeba jen do jednoho pokoje
Vedanigo, tak ty zdi vypadají strašidelně, ale jestli je tam vidět, že to opravujete, tak se dá pochopit. ne každý si může dovolit nové moderní bydlení a to by se mělo! brát v úvahu. především by sociální cítění měli mít lidé ze sociálky. ty boty v řadě nasvědčují tomu, že k pořádku máte blízko a že po sobě uklízíte. že jsou omlácené zdi, snad je budete nahazovat ne? to se vás ten pán ze soc. neptal? nebo to nepochopil?
napadla mě ještě jedna věc. domluv si s ředitelkou ústavu schůzku, kdy budete moci promluvit o tom všem, z čeho máš před ex strach. domluvila bych si schůzku s tím, že s ní potřebuji něco zkonzultovat a že věřím, že mi pomůže. bude mít na tebe čas, připraví si na tebe všechna negativa a můžete se dobrat nějakému posunu. bude to stát několik tvých sil, ale to ustojíš. řekni vše, včetně toho, že máš stále z ex strach, všechna podezření, náhody, které něměly vysvětlení atd. ex to samozřejmě neříkej. nesmíš se ani podřeknout, ani ve zlobě naznačit. teď mě napadá, že on tohle mohl udělat už dávno. ale dejme tomu že ne.
stále držím palce a myslím na vás, ať jste brzy všichni doma ![]()
@Vedaniga je mi to líto
. Říkám si,že Ti asi nezbyde nic jiného než se EX postavit,dát najevo,že se ho nebojíš a pokud se sestřička ptá odpovědět po pravdě co se stalo.Ať si EX potom držkuje jak mu libo.Popřípadě se domluv s přítelem nebo s někým z rodiny,aby na tebe počkal až půjdeš od malého,abys měla svědka případného napadnutí,slovní potyčky.Jo asi bych měla,pokud můžu radit
,zapnutý telefon na nahrávání ať je nahraná celá doba co jste spolu s malým oba.Když ho budeš mít v kapse ničeho si EX všimnout nemusí a záznam by ti pomohl,si myslím.
A jsi pro mě velice statečná žena a mamina!!!Vydrž prosím!!!
@medvidek zvukový záznam prý u nás u soudu není považován za spolehlivý důkaz..nevím co je na tom pravdy
Jo ještě další fotky, viděla jsem jen tu první. No je to rozestavěné, no. ale na těch kobercích je vidět, že jsou nové. nevím, proč měl ten pan socka výhrady k obývací stěně nebo kuchyň. lince. vypadají dobře. spíš bych pouklízela do skříní ty knihy, nebo co to je. to může budit un ěkoho dojem bordelu. vyčlenit třeba jednu skříň na to vše, nebo to probrat, odnést do antikvariátu apod. i ty postele vypadají, že jsou v pohodě, takže si myslím, že dobrý. jinak je to vidět, že jste ve starém domě, holt se to opravuje za provozu. to by měl chlap pochopit. tak kytaru do skříně asi nedáte, ale teď taky záleží,jak je to ve skříních, jestli se tam ještě vejdou ty věci co jsou na posteli a tak. ikdyž já mám taky nevyžehlený prádlo hozený přes postel, páč nemám koš. dělám to tak. alespoň to během odpo vyžehlím a uklidím a je to. pračka svítila, prala, v koupelně to vypadalo čistě, takže k čistotě a pořádku vztah máte, pavučiny jsem taky nikde nenašla a to jsem to prohlížela ve velkým. je to těžký. věřím, že určitěé skupiny obyvatel žijí mnohem hůř a děti mají doma.
zkusila bych tu schůzku s ředitelkou ústavu, na to vsázím, že jestli to není ježibaba, tak se domluvíte na něčem schůdném. spolupracuj dál s tou ligou, právníkem, určitě už se to pohne, ale je to teda doba. drž se, nemáš to vůbec lehké. myslím na vás.
Ten byt podle fotek nevypadá moc vábně, ale to není žádný důvod k tomu, aby vám odebrali dítě. Obrátila bych se mj. na ochránce lidských práv - už to jednou proběhlo v médiích, jak jakési rodině odebrali 8 dětí, ale ta rodina přišla o bydlení úplně. A už tenkrát to ten ochránce odsoudil, prostě dítě nesmí být odebráno kvůli špatným sociálním podmínkám rodiny.
Nevím, co na tebe ten ex ušil, ale normálně bych na něj podala trestní oznámení pro týrání. Když tvrdí, že dítě mělo zranění od tebe, tak jak to, že s ním nešel k lékaři a muselas to udělat až ty???
Jo a jak tady ty holky psaly, že jim se stal úraz a nikdo po nich nešel - tak to byly vesměs ženy z úplných rodin, pokud vím a nikdo na ně určitě nesváděl, že to dítě opařily schválně.
Mě na tom nic divného nepřijde,m že by se jako všichni spikly proti zakladatelce. Stáčí, že se spiknul ex.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
ještě by mě něco zajímalo, nečetla jsem úplně celou diskusi, tak doufám, že se neopakuju a omlouvám se předem pokud jo
takže jak tomu malému ty zranění vznikly??? To chceš říct, že jeho otec je takové hovado (pardon za výraz), že ho třeba zbil, aby měl zranění a rány a on to mohl hodit na tebe a tím pádem ho dostat do péče??? To je jako něco, jak mlže dítě použít na něco takového?? nebo to možná bylo tak, že na něj mikrovlnka spadla a on toho využil k intrikám???