Podezřelá z týrání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
medvidek
5.6.12 21:26

Zakladatelko,s „povzdálí“sleduju tvé trápení a držím palce!!!Jsi velice statečná mamina,pro mě určitě!!!Přeji Tobě i malému aby jste byli co nejdřív spolu.

PS: Chování sestřičky bylo krajně necitlivé.

• Upravit
14809
5.6.12 21:51

Mně skoro připadá, že takováto šikana ohledně úklidu apod. je skoro na podání žaloby. To je prostě buzerace jako vyšitá. Já tady mám třeba dneska cirkus na kolečkách a je to moje věc. Až si uklidím, tak budu mít uklizeno. A taky nemáme všechno stoprocentně dodělané, nejsou na všechno hned peníze, jako co toto je?

• načítám...
5453
5.6.12 21:54
přesně souhlasím,je to šílenost :cert: :cert:
@eva valoi píše:
Mně skoro připadá, že takováto šikana ohledně úklidu apod. je skoro na podání žaloby. To je prostě buzerace jako vyšitá. Já tady mám třeba dneska cirkus na kolečkách a je to moje věc. Až si uklidím, tak budu mít uklizeno. A taky nemáme všechno stoprocentně dodělané, nejsou na všechno hned peníze, jako co toto je?
  • načítám...
14809
5.6.12 22:00

Já jsem samozřejmě proti týrání dětí, ale pokud bude milující matka žít s dítětem v jeskyni a bude ho k sobě tisknout, aby ho zahřála, tak mu je líp než v ústavu i kdyby byl celej zlatej (ten ústav).
Umím si živě představit sociální pracovnici v akci: „Dětský pokoj nebo samostatné lůžko dítě nemá, pane Louka?“ Že každému děcku je stejně nejlíp pod peřinou u rodičů ve své chytrosti sociální pracovnice Zubatá asi neví.

• načítám...
6532
5.6.12 22:32

@Vedaniga co zavolat na OSPOD, že jejich člověk není podle tebe objektivní a požádat o někoho jiného? A ještě se tam zeptat, co a jak se vlastně posuzuje?

• načítám...
4854
5.6.12 22:48

Vedaniga to,co pises je neuveritelne.Ja teda uklizim,ale jen proto,abych se otocila a zjistila,ze je jeste vetsi bordel,nez predtim.Taky na to nekdy seru a uklidim az kdyz deti zalezou,takze pokud by ke me prisel takovy pan chytry,tak mi deti vezme okamzite teda.Je moc zajimave,ze me primo mesto dalo byt,kde nebyla vana ani sprchovy kout,pouze zlabek a hadice ze zdi a to prisaham,presne jako v nemocnici,teda pardon,tam maji sprchu,ja ji nemela!!Takze podle ceho teda to vsechno berou?
K ostanimu se vyjadrovat nebudu,nedokazu si ani predstavit,ze bych mela kluka v ustavu a tvoje odstavce,kdy jses u maleho preskakuju,takze vim z toho tak 2 slova,ja osobne to cist nemuzu :( .

• načítám...
466
6.6.12 14:05

Dneska jsem mluvila se sociální pracovnicí přímo patřící ke kojeneckému ústavu a schválně jsem se jí zeptala, jaké by mělo být to zázemí pro děti. Bylo mi řečeno, že by v domě měla být elektřina, teplá voda, čím v zimě zatopit. Že by každé dítě mělo mít svou postel, skříň s dostatkem oblečení, samozřejmě co jíst a nějaké ty základní hygienické podmínky. Pokud renovujeme, pak by to mělo být tak, že dítěti nesmí hrozit úraz třeba že spadne do nějaké vykopané díry na potrubí nebo aby někomu nespadly na hlavu kusy omítky. Že prý se to posuzuje hodně individuálně. Tak nevím - teplou vodu máme, elektřinu taky, každé dítě má svojí postel, skříň oblečením dost narvanou (na můj vkus ho mají až moc), taky má každé z dětí svůj pracovní stůl a poličky na hračky. Momentálně jsme už i pro malého chystali jeho vlastní koutek, že by se přestěhoval z naší ložnice do pokojíku k nejstaršímu bráškovi. Takže malý má nejen svojí postýlku, ale k dispozici i palandu, kde by tedy samozřejmě zatím spal dole. Naše renovace nijak děti neohrožuje. V chodbě jsou sice v podlaze nerovnosti, ale nijak výrazné. Sem tam spadne na zem kousek omítky, nic víc. Žádné výkopové práce se tu nekonají, kusy zdí nám taky nepadají…

Dnes jsem také byla u soudu a nahlédla do spisu. Když jsem četla lékařskou zprávu a zprávu z šetření v místě našeho bydliště - no jímala mě hrůza, jelikož tak, jak to bylo popsané to bych si ty děti sebrala všechny a hned. Některé informace byly naprosto mylné, špatně pochopené, došlo k několika evidentním mýlkám pani doktorky v nemocnici. Některé jsou naprosto vytržené z kontextu a znějí tedy děsivě, jiné jsou velice neúplné..
Například je zde uvedeno, že jsem tvrdila, že otec dítěte mi telefonicky sdělil, že na malého spadla mikrovlnka, což otec popírá. Samozřejmě, že popírá a já vypadám jako lhář. Takhle jsem to totiž neřekla. Uvedla jsem, že jediné sdělení otce bylo, že malý jim strhl mikrovlnku, což jsem doložila smskou. Taky pani doktorka (mimochodem, celý víkend tam byl úplně jiný doktor) z nemocnice uvedla, že se chovám laxně a o malého nejevím zájem, že je většinu času zavřený v postýlce a já se věnuji svému novému příteli. To mi úplně spadla čelist, co je to za kravinu. Přítel za mnou byl v nemocnici 2×. Prvně mi jen přivezl v sobotu oblečení a to malý zrovna spal, tak jsme si půl hodiny povídali a musel jet. Pak přijel v pondělí i se synem a dcerou. Byli tam hodinu a půl. Z toho půl hodiny jsem se synem probírala angličtinu a potom jsme si hráli s malým. Řekla bych, že si pani doktorka spletla mého bývalého, který tam byl nakvartýrovaný denně a neodpustil si sáhodlouhé debaty o tom, jaká jsem potvora a on já nic, já muzikant. Byť to byly spíše hádky, nejspíše si je pani doktorka spletla se zamilovanými rozhovory. Má evidentní nenadšenost s přítomnosti bývalého jí asi unikla. Včetně mé žádosti, aby sestřička v případě potřeby volala pana doktora, kdyby chtěl vyvádět. Že malý byl většinu doby v postýlce je pravda, ale takto podaná zní hrozně. Ještě trochu tou dobou kašlal a když běhal po chodbách, bylo to horší. navíc všude lezl, na cizí pokoje, na sesternu, do kuchyňky a tak když jsem dostala od jedné ze sestřiček vynadáno, že tam nemá tak lítat, no tak byl většinu času v postýlce. Tam jsme měli nanošené hračky, stavěli jsme si s kostkami, vyráběli si z papíru, hráli jsme si s plyšáky. Stejně každý den tak ty dvě hoďky po chodbě lítal. Tvrzení, že jsem se mu nevěnovala mě dost uráží.

Je tu taky uvedeno, že otec malého přišel na návštěvu až v pondělí, což je lež. přišel už v sobotu. Jenže to pani doktorka píšící zprávu nemůže vědět, protože tam o víkendu nebyla. Bývalý dokonce tvrdil, že při středečním koupání malého si všiml, že má modřinu na hlavě a předloktích. Divný, že o modřinách na rukou není nikde pak ani zmínka a o modřině na hlavě se do té doby nezmínil…taky tvrdil, že měl nečistoty ve vlasech, když ho koupal, malý je měl i po návratu spolu s exémem, který má neustále více či méně. Nečistoty a opruzení také padá na mou hlavu a vysvětlení, že byl dva dny u otce a po návratu jsem ho nekoupala, jelikož mu nebylo nejlíp a v ten pátek jsem tedy taky nemyslela na to, že bych ho měla mezi návštěvou dětské lékařky a odjezdem do nemocnice vykoupat. No tak byl špinavý, jak se vrátil od otce. Jenže otec tvrdí, že ho koupal a tak je to moje vina a já ho zanedbávám.
A kde vzala doktorka, že jsem na chodbě diskutovala s přítelem, to tedy netuším už vůbec. Nediskutovala jsem tam ani s bývalým, ani tím současným…

Zpráva o místním šetření v bydlišti je úděsné - Už samotná věta, že syn nenavštěvuje základní školu zní jakoby do školy nechodil vůbec…termín individuální vzdělávání asi v životě neslyšely. V kuchyní stará kuchyňská linka, na ní neumyté nádobí a zbytky jídla. A že zrovna v lednici bylo akorát to, co obědvali a krabice mléka, jablka, lupínky a staré housky. V obýváku stará rozbitá obývací stěna a konferenční stolek. V ložnici manželské postele a starý nábytek. Všude veliký nepořádek, hromady prádla, hraček, obuvi, cestovních tašek a batohů. Koberce a podlahy špinavé, neluxované, nevytřené. Děti působily zanedbaně, chlapec byl nemluvný, dívka nám odpovídala, sdělila, že mají 2koupelny, my viděly jednu. Závěr : rodina žije dle našeho názoru v nevyhovujících podmínkách, podmínky pro péči o děti jsou zde velice ztížené.

Řekněte samy, jak tohle na vás působí? Mě to docela vyděsilo. A přitom všechno má poměrně snadné vysvětlení, jenže to nikoho nezajímalo. Na hromady obuvi nevím jak přišly, protože na chodbě máme 4botníky a 1poličky a boty (až na jedny synovy a jedny dceřiny) jsou v nich vždy uklizeny. Hromady prádla byly pouze dvě. jedna přítelova v ložnici a druhá synova v dětském pokoji. Oba jsou děsní bordeláři. Ostatní špinavé prádlo je v koupelně v koši na špinavé prádlo. Že zrovna neměli nakoupeno a to se jako nesmí jít nakoupit až před večeří? V obýváku nemáme rozbitou obývací stěnu. Nemáme žádnou obývací stěnu. Máme tam počítačový stůl s PC, notebookem, tiskárnou a kancelářskými potřebami. Pak tam taky jsou dvoje poličkové skříně na dětské hračky a stolní hry a poličky na fotoalba. Jsou tam tři křesla, gauč a pro návštěvy na přespání starší postel. Taky je tam skříň s televizí, videem a video kazetami. Vedle stolu jsou šuplíky s potřebami na malování a různé jiné hrátky. Asi jim vadilo, že nemáme obývací stěnu jako jinde nebo nevím. Kladli jsme důraz na to, aby tam zůstalo co nejvíce místa na hraní. Děti tam mají úplně nový koberec se silnicemi, zvířaty a tak, často si na něm hrají, tak jsme ho nechtěli zastavovat nábytkem.
A že je kuchyňská linka asi sedm let stará - proč to vadí? Vždyť je funkční. A špinavé nádobí, zbytky jídla - vždyť právě doobědvali. To se musí mít nádobí okamžitě po každém jídle? My ho tedy myjeme vždy až po večeři. Zbytky jídla byla půlka šišky knedlíku. V ložnici starý nábytek - co já vím tak přítel skříně kupoval před třemi lety, já svůj pracovní stůl a šuplíky před pěti. Pravda, dětskou postýlku pamatuje i nejstarší syn a knihovnu mám po strejdovi, ale vše je udržované, čisté a funkční. To se jako nesmí mít starší nábytek? A co sto let staré starožitné skříně? Hromady hraček, co vím tak byl nepořádek akorát v jednom z dětských pokojů a nějaké drobnosti na zemi v obýváku. Hromady cestovních tašek a batohů. Tak na chodbě jsou batohy 3 na sedátku vedle botníku, zbylé batohy a tašky jsou v kumbále. Nevyluxováno a nevytřeno opravdu bylo, to připouštím. Přítel prostě se vším ostatním už tohle nestíhal. Taky nebyla umytá okna a otřený prach z parapetů, na to zapomenuly. A ano, koberec v kuchyni je opravdu starý a v některých místech vybledlý. Ale v dětském pokoji jsou oba koberce kupované před rokem. V ložnici jsou tři roky staré z našeho minulého bydliště. Děti působily zanedbaně, jelikož byly zrovna oblečené ven na zahradu, kam zásadně chodí ve starším oblečení na dotahání nebo i špinavém z předchozího hraní na zahradě. přeci tam nepůjdou v saku a kravatě.Když jsem se syna ptala, proč s těma dámama nemluvil, jenom pokrčil rameny a proč by jako měl, když se ho na nic neptaly…Tak žijeme dle jejich názoru v nevyhovujících podmínkách. To bych chtěla vidět, co by napsaly být na kontrole v našem minulém bydlišti, kdy byly stěny ložnice a dětského pokoje i strop obýváku pokryty plísněmi hned dvou druhů, zdi byly mokré, v podlahách díry a nerovnosti, okna nešla otevírat, zavírat, voda byla permanentně hnědá, pouze užitková nakonec ještě s arzenem. Veškeré vestavěné skříně, kuchyňská linka, koupelna a ostatní stálé bytové zařízení 17let staré. Bytovka nezkolaudovaná k bydlení, nezapsaná v katastru - to nikoho nezajímalo ani když jsem o pomoc vysloveně prosila.

Takže na mě docela padla depka, že s tímhle na nějaké zrušení předběžka nemám šanci, že do takhle popsaného prostředí mi dítě nikdy nikdo nevrátí…

• načítám...
4306
6.6.12 14:22

Zkontaktuj právníka z LLP a domluv se s ním, co se proti tomu dá podniknout, ten ti poradí nejlépe. Příště kdyby jsi náhodou měla podobnou návštěvu ze sociálky, tak si prohlídku buď natoč nebo vyfoť, ať máš důkazy o tom strašlivém bordelu. Ohledně zprávy můžeš minimálně na sociálku zaslat své vyjádření ke zprávě, ale víc by ti řekl právník zabývající se touto problematikou. Držím ti palce, ať ten boj vyhraješ

• načítám...
2331
6.6.12 14:25

Tak se obávám,že váš ex trochu popostrčil úřady k tomu,aby vám kluka vzali.. že by na socce měl známé..? :idea:

Pevné nervy a nedejte se

• načítám...
medvidek
6.6.12 14:25

@JanaK88 jsem ráda,že jsi se ozvala.Chtěla jsem Tě poprosit o pomoc pro tuto maminu.
@Vedaniga statečná maminko,drž se!!!S pomocí dotáhneš tento boj o malého do vítězného konce!!!Věřím tomu!A myslím na tebe.

• Upravit
Silwinka87
6.6.12 14:29

zakladatelko

Ach jo..To je hrůza,co oni si do těch spisů všechno napíšou.. :roll:
Víš co,normálně o to zrušení zažádej,myslím si,že by tam třeba ještě jednou někoho poslali,aby to zkontroloval..Je přece jasné,že když jsi nebyla doma,tak tam asi nemohlo být naklizeno..Bych chtěla vidět chlapa,který by byl sám s dětmi doma a měl vyuklízené pomalu líp než ženská.. :nevim:
A o čem to má jako vypovídat?Že nemáte luxusní byt a nejnovější zařízení?Proto přece nejste horší rodiče,ne?
Mě fakt zaráží tento stát :cert: O co by se měli starat,o to se nestarají,ale trápit tady normální rodinu,v tom se přímo vyžívají.. :pocitac:
Nejhorší na tom je,že paradoxně nikoho nezajímá ten malý,který je v tom ústavu v hodně špatném psychickém stavu.. :cert: Hlavně že se dá na nějaké posouzení zaujatých soc.pracovnic.. :cert:

Zakladatelko..BOJUJ!!Všechny ti držíme palce :hug: :hug: Pro mě jsi ta nejlepší matka,jakou by tvůj synek a všechny tvoje děti mohly mít.. :pankac:

• Upravit
stazinka09
6.6.12 14:30
@JanaK88 píše:
Zkontaktuj právníka z LLP a domluv se s ním, co se proti tomu dá podniknout, ten ti poradí nejlépe. Příště kdyby jsi náhodou měla podobnou návštěvu ze sociálky, tak si prohlídku buď natoč nebo vyfoť, ať máš důkazy o tom strašlivém bordelu. Ohledně zprávy můžeš minimálně na sociálku zaslat své vyjádření ke zprávě, ale víc by ti řekl právník zabývající se touto problematikou. Držím ti palce, ať ten boj vyhraješ

JJ určitě kontaktuj LLP znova. Ono takhle sepsaný to opravdu vypadá děsivě. Jinak pokud máte šetření OSPODu domluvená, ohlášená není od věci buď dokumentovat nebo k tomu někoho přizvat jako svědka. Vždy po šetření si nech výslovně sdělit jaké závady shledali a co jsou jejich doporučení. Vždy chtěj vidět zápis ze šetření, máš na to právo.

Jinak tady je vidět, že není jednotná metodika jak vyhodnocovat šetření. Já se výslovně na toto informovala na „našem“ OSPODu - a tady razí linii, že v bytě nesmí být prostředí, které dítě ohrožuje na zdraví - tzn. např. že netrvají na zavedené teplé vodě, není to problém, ale ty jako rodič musíš zajistit dostatečnou péči o dítě ve ztížených podmínkách nebo nemusíš mít lednici (protože na ní třeba nemáš), ale chtějí vysvětlit jak zajišťuješ plnohodnotnou stravu atd…

• Upravit
918
6.6.12 14:34

to je šilene. Podle toho popisu bych rekla, ze popisuji nejakou problemovou rodinu, ktera ma deti jen na jedno…
Neskutecne. Jesteze jsi na ten soud zasla, jinak by jsi ani nevedela co za hnusy je ve spisu napsano!
Doufam, ze se to brzy vyresi a chlapecek bude u Tebe !!!

• načítám...
4306
6.6.12 14:35

@medvidek Děkuji za důvěru, ale v oblasti sociálního práva se vůbec nepohybuji. Jediná rada je hledat organizaci/poradnu, kde by jí poskytli pomoc a odkázali na právníka, který toto odvětví zná. Já bych se chytla Ligy pro lidská práva a tam vše popsala a požádala je o radu, ale to zakladatelka myslím udělala.
Na vyřešení jsou:

1. Jak napadnout zprávu lékařky, pokud napadnout nelze, napsat sama vyjádření (to že lékařka tam nebyla, že přítel tam byl 2×, že když dítě bylo mimo postýlku, tak sestra zuřila)
  2. Jak napadnout vyjádření sociálky. Pokud se hodnotící choval při prohlídce špatně či nevhodně, tak je přípustná stížnost. Pokud nejde oficiálně vyjádření napadnout, opět poslat vyjádření a požadovat vložení do spisu, nafoť kuchyň a obývák a přilož to klidně k tomu.
  3. Jak zakladatelka psala požádat o zrušení předběžka, v tom zakladatelce už pomáhá právník z LLP, jestli jsem dobře pochopila.

Obecná rada zakladatelce - měj všude sebou diktafon, vše si foť, požaduj kopie všeho (zprávy z ošetření, zprávy o chování dítěte), cokoliv kdo odmítne, požadovat písemně důvod odmítnutí. Pokud to jde (jde zejména o finance a ochotu právníka) posílat kam to jde místo sebe právníka, nebo chodit s ním.

• načítám...
7661
6.6.12 15:30

@Vedaniga Teda mě je z toho úplně ouvej. A i když na mě podle svých příspěvků v téhle diskuzi působíš sympaticky, tak mi to celé pořád připadá tak nějak nereálné. Možná tvůj ex opravdu úřaduje na vyšších místech, sle mě se spíš zdá, že v tom musí být ještě něco jiného, o čem třeba ani sama nevíš. Nemáš nějaký škraloup z minula? Třeba přímo u sociálky, nebo záznam v trestním rejstříku? Možná jsem naivní, ale je pro mě prostě nepředstavitelné, aby se stát takhle choval bez příčiny.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová