Podezřelá z týrání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anonymní
2.6.12 20:50
@sophinka píše:
@Kamča.dalmatinka jo taky jsem se s manželem dohodli podobně :pankac: ale naštěstí (ťuk,ťuk) nám toklape. Ale v takové zoufalé situaci jak tady popisují holky ,bych asi fakt zabalila saky paky a odstěhovala se co nejdál by to šlo . A modlila bych se aby ho přestalo bavit si pro dítě jezdit :(

Anonymka 2

To chci udělat odstěhovat se 300km daleko,ale bojím se ža by byla střídavka což zas nevím taková dálka.Nebo by měl širší styk a malého přes noc.
Ale už o tom dlouho přemýšlím.Tady svůj byt pronajmout a jinde si pro nás najít.

• Upravit
sophinka
2.6.12 20:53
@Anonymní píše:
Anonymka 2To chci udělat odstěhovat se 300km daleko,ale bojím se ža by byla střídavka což zas nevím taková dálka.Nebo by měl širší styk a malého přes noc.
Ale už o tom dlouho přemýšlím.Tady svůj byt pronajmout a jinde si pro nás najít.

taková cesta stají dost peněz ,kolikrát v měsíci by si mohl dovolit dítě vzít? a jak dlouho by ho bavilo vyhazovat tolik peněz?

• Upravit
Anonymní
2.6.12 20:55
@sophinka píše:
taková cesta stají dost peněz ,kolikrát v měsíci by si mohl dovolit dítě vzít? a jak dlouho by ho bavilo vyhazovat tolik peněz?

Bohužel on má dost peněz i když u soudu udělal ze sebe žebráka aby moc neplatil.Ale zase je docela škrt.Tak nevím zda by jezdil? :nevim:

• Upravit
918
2.6.12 20:58

no s tou stridavkou. Manzel to chtel zkusit. Pravnicka mu nejdriv dala velke nadeje, ze ji ted davaji prednostne atd. Jenze kdyz si precetla jejich korespondenci, rekla, ze je to bez sance. Ze maji hodne velky problem v komunikaci a soud pry dite neda do stridavky rodicum, kteri nejsou schopni se domluvit. Pry je to i primo nejak v zakone.

Ale rozsireni styku bych se bala :-( stejne az bude syn vetsi tak o to ex urcite zazada. Ale snad by ho mohlo prestat bavit jezdit tak daleko

• načítám...
1897
3.6.12 09:28

Holky, střídavku můžou dát i rozhádaným rodičům. je na to nějaký precedentní případ, asi rok starý. možná rok apůl. sledovala jsem to. ale to už ten chlap musí mít místo žaludku hov…
ono si řeknete odstěhovat se, ale kam? bez podpory rodiny, přátel známých, do neznáma, co práce, školka, škola? bez peněz,protože vás vaše drahá polovička obrala o vše. nejen o peníze ale taky o svou vlastní důstojnost, síly, sebevědomí… pak jste rády za bydlení u rodičů a to, že občas se vás někdo před ním zastane.
odstěhovat se 300 km daleko, to hrozí střídavka jak vyšitá. když se budeš ohánět tím, že týden 14 dní je doba dlouhá, že se dítě bude stěhovat pořád sem tam, dají interval třeba taky 3 měsíce nebo půl roku (to ale dávají snad jen studentům).
taky si drahý ex může vysoudit, že se dítě bude předávat na půli cesty, s ohledem na jeho tíživou finanční situaci. to znám. a taky to, že se hádal o 1000 kč na alimenty, že je nemá z čeho platit. plat měl v tu dobu 30 tis.
no a nedávat, hned je to maření úředního rozhodnutí, napřed pokuta, pak katr.
veveriku, jestli otec malou neviděl půl roku, ať na ni podá trestní oznámení o maření soudního rozhodnutí. jestli je v právu, malou zase vídat začne. asi kolem toho bude humbuk. máma malé navykládá blbosti, ale vídat by se měli. když to bude hodně skřípat, může si u toho vyžádat soc.pracovnici.
taky když bude matka dělat scény, může si zažádat do své péče.
prý je zkušenost taková, že pak starší děti svojeho druhého rodiče stejně hledají a cestu k němu najdou. ale je to velká škoda, že až tak za dlouho.

nějak se nám vedaniga nehlásí, co je nového.

• načítám...
918
3.6.12 09:49
@Anonymní píše:
Holky, střídavku můžou dát i rozhádaným rodičům. je na to nějaký precedentní případ, asi rok starý. možná rok apůl. sledovala jsem to. ale to už ten chlap musí mít místo žaludku hov…
ono si řeknete odstěhovat se, ale kam? bez podpory rodiny, přátel známých, do neznáma, co práce, školka, škola? bez peněz,protože vás vaše drahá polovička obrala o vše. nejen o peníze ale taky o svou vlastní důstojnost, síly, sebevědomí… pak jste rády za bydlení u rodičů a to, že občas se vás někdo před ním zastane.
odstěhovat se 300 km daleko, to hrozí střídavka jak vyšitá. když se budeš ohánět tím, že týden 14 dní je doba dlouhá, že se dítě bude stěhovat pořád sem tam, dají interval třeba taky 3 měsíce nebo půl roku (to ale dávají snad jen studentům).
taky si drahý ex může vysoudit, že se dítě bude předávat na půli cesty, s ohledem na jeho tíživou finanční situaci. to znám. a taky to, že se hádal o 1000 kč na alimenty, že je nemá z čeho platit. plat měl v tu dobu 30 tis.
no a nedávat, hned je to maření úředního rozhodnutí, napřed pokuta, pak katr.
veveriku, jestli otec malou neviděl půl roku, ať na ni podá trestní oznámení o maření soudního rozhodnutí. jestli je v právu, malou zase vídat začne. asi kolem toho bude humbuk. máma malé navykládá blbosti, ale vídat by se měli. když to bude hodně skřípat, může si u toho vyžádat soc.pracovnici.
taky když bude matka dělat scény, může si zažádat do své péče.
prý je zkušenost taková, že pak starší děti svojeho druhého rodiče stejně hledají a cestu k němu najdou. ale je to velká škoda, že až tak za dlouho.nějak se nám vedaniga nehlásí, co je nového.

no jo, ale na to podat trestni oznameni a soudit se, jsou potreba penize. V nasem pripade urcite hoodne penez, protize ex se bude odvolavat do alejuja, ona dostava dost tucne vyzivne tak to bude delat schvalne a manzelovi se bude smat, ze ona to prece neplati, taky uz jsme zazili :-). My jsme ted v situaci, ze nemame poradne na jidlo, natoz pak na soudy. Ona ma manzela ktery uz k nam parkrat poslal „sve lidi“ jak on rika, aby meho muze vyresilu. Taky mame dite a pooravde, mame strach se do neceho poustet.
A navic co, jak ji prokaze, ze mu ji nedava? Holka pry tri mesice mela velky zanet v uchu, vzdy mu napsala den doprecu at nejezdi, ze je nemocna. No tak on nejel. Pak ji odvezla k babicce na druhy konec republiky, protoze pry ma rizikove tehotenstvi a musi byt v klidu. Zaznam od policie ma jenom z poslednich dvou predani a pak nekdy pred rokem, kdy to bylo to same. Ona bude tvrdit, ze si pro ni nechce jezdit. Sice na ulozenou korespondenci, kde mu pise at nejezdi, ale dle pravnicky k timu soud neprihlizi.
A kdyby nam ji sverili do pece? Asi bychom se muselu odstehovat neznamo kam, protoze ja bych mela strach s detmi vyjit z baraku. Bohuzel ona je schopna vseho.
Manzel chce jeste pockat, jestli az se ji ti narodi, tak se to nespravi. Protoze ona ma tehotenstvi jako nemoc. S prvni dceroz nevychazela prvni 3 mesice vubec ven, tak jsme zvedavi jak to bude ted, kdyz jde holka v zari do skoly.
Treba se ji zase bude chtit „zbavit“ a budem ji tu mit porad. To uz tu taky bylo…

Příspěvek upraven 03.06.12 v 10:11

• načítám...
4780
3.6.12 10:05
@Anonymní píše:
Anonymka 2To chci udělat odstěhovat se 300km daleko,ale bojím se ža by byla střídavka což zas nevím taková dálka.Nebo by měl širší styk a malého přes noc.
Ale už o tom dlouho přemýšlím.Tady svůj byt pronajmout a jinde si pro nás najít.

Takhle to udělala jedna moje kamarádka. Odstěhovala se 300km daleko a má pokoj. Sice bývalý si pro malou jezdí, ale hodně málo a celkově se to všechno zklidnilo. A taky šla do města kde nikoho neznala, rodinu tam neměla, nikoho. Obdivuju ji…

• načítám...
466
3.6.12 11:19

Tak mám zase chvíli času a přečetla jsem si i ostatní příspěvky a tedy obzvlášť z toho pokousání dítěte mě běhá mráz po zádech.

U nás zatím nic nového. Na páteční návštěvě byl bývalý jak mílius. laskavý, milý, neřekl mi křivého slova. Museli jsme se totiž spolu domluvit na víkendové návštěvě. Protože jsem chtěla vzít ostatní děti, tak jsme se museli rozdělit. Já jeden den a on druhý. Chtěla jsem to tak, že on by tam byl v sobotu i neděli od devíti do půl jedenácté a my od půl jedenácté do dvanácti. Chtěla jsem malého vidět v oba dva dny. Jenže s tím bývalý nesouhlasil, že už má něco důležitého a může jenom jeden den. Docela neochotně jsem tedy svolila, že já a děti tam půjdeme v sobotu a on tedy v neděli.

Návštěvu jsme si včera užili, byl tam bez bývalého klid. Malý si s námi hrál, naštěstí nepršelo, takže jsme mohli být na zahradě ústavu, hodně se rozkecal - hlavně na nejstaršího brášku. Taky se přes půl hodiny u mě jenom choval. Držel se mě za bundu, hlavu položenou u mě na rameni a nechal se hladit po zádech (to on má strašně rád). Bohužel taky hodně kašlal a jak se to u něho nepohlídá, tak se mu to dostane na průdušky a může mít i zánět průdušek a to by mě za ním nechtěli asi ani pouštět.

Včera jsem se dozvěděla od známého, že bývalý nemohl ten jeden den za malým, protože byl na návštěvě u nějaký ex přítelkyně. A mě tvrdil, že má něco důležitějšího. No a dneska měl jet tedy za malým, ale jeho auto pořád stojí u nás v ulici (parkuje tam běžně, když jezdí do Prahy). I když do Prahy a zpátky jezdil vždy vlakem, tak za malým odsud už autem. Tak si říkám, jestli tam vůbec za malým jel? Volala jsem jak se malý má, jestli ještě tolik kašle, ale ono tam o víkendu skoro nikdy nikdo u telefonu nesedí, takže jsem se nedovolala.

Každopádně je mi smutno, malý nám hrozně chybí. Navíc teď ještě i přítel odjel na týden pracovně pryč a tak je všechno komplikovanější a složitější…

• načítám...
Anonymní
3.6.12 12:16
@veverik píše:
no jo, ale na to podat trestni oznameni a soudit se, jsou potreba penize. V nasem pripade urcite hoodne penez, protize ex se bude odvolavat do alejuja, ona dostava dost tucne vyzivne tak to bude delat schvalne a manzelovi se bude smat, ze ona to prece neplati, taky uz jsme zazili :-). My jsme ted v situaci, ze nemame poradne na jidlo, natoz pak na soudy. Ona ma manzela ktery uz k nam parkrat poslal „sve lidi“ jak on rika, aby meho muze vyresilu. Taky mame dite a pooravde, mame strach se do neceho poustet.
A navic co, jak ji prokaze, ze mu ji nedava? Holka pry tri mesice mela velky zanet v uchu, vzdy mu napsala den doprecu at nejezdi, ze je nemocna. No tak on nejel. Pak ji odvezla k babicce na druhy konec republiky, protoze pry ma rizikove tehotenstvi a musi byt v klidu. Zaznam od policie ma jenom z poslednich dvou predani a pak nekdy pred rokem, kdy to bylo to same. Ona bude tvrdit, ze si pro ni nechce jezdit. Sice na ulozenou korespondenci, kde mu pise at nejezdi, ale dle pravnicky k timu soud neprihlizi.
A kdyby nam ji sverili do pece? Asi bychom se muselu odstehovat neznamo kam, protoze ja bych mela strach s detmi vyjit z baraku. Bohuzel ona je schopna vseho.
Manzel chce jeste pockat, jestli az se ji ti narodi, tak se to nespravi. Protoze ona ma tehotenstvi jako nemoc. S prvni dceroz nevychazela prvni 3 mesice vubec ven, tak jsme zvedavi jak to bude ted, kdyz jde holka v zari do skoly.
Treba se ji zase bude chtit „zbavit“ a budem ji tu mit porad. To uz tu taky bylo…Příspěvek upraven 03.06.12 v 10:11

to je pravda, veveriku. peníze to holt chce. on ji asi očkuje i ten její. toho bych se taky bála, co tu popisuješ. pravda je, že sms se u soudu nenosí. člověku zůstává rozum stát, když pak zjistí, že někde je to úplně obráceně. já kdybch měla dítě na kapačkách, tak ex si prosadí, že ho odveze bůh ví kam.
co kontaktovat lékařku malé, jestli její stav nyžaduje nepřevážet nebo omezení styku s okolím. no, je to nápad. tak hodně štěstí

• Upravit
1897
3.6.12 12:17
@Anabellka píše:
Takhle to udělala jedna moje kamarádka. Odstěhovala se 300km daleko a má pokoj. Sice bývalý si pro malou jezdí, ale hodně málo a celkově se to všechno zklidnilo. A taky šla do města kde nikoho neznala, rodinu tam neměla, nikoho. Obdivuju ji…

to si obdiv zaslouží. :kytka:

• načítám...
1897
3.6.12 12:22

Vedanigo, to je pitomé, že ses nedovolala. možná by ti řekli, že tam ex není a mohli jste vyrazit za malým vy. odpoledne tam návštěvy nejsou, že by ses tam rozjela. teda nevím,jak to máš daleko.
volat bych ještě zkusila, jestli není malý nemocný. přinesla bych mu nějaké ovoce, co má rád, vitamínky. bude vidět další snaha. pořád nechápu, přece musí vidět, jak se k sobě chováte, jak na tebe malý reaguje, alespoň častější návštěvy kdyby povolili. ptala si se sester, lékařky, jestli se něco hnulo, jak se to vyvíjí?
hodně sil :hug:

• načítám...
slunicko 123
3.6.12 12:34

VEDANIGA Obdivuji tě jak se držíš,jak jsi silná.Neumím si představit být v tvé kůži a hlavně děťátka-co musí bobek bez maminky/sourozenců zažívat.A náš stát je pěkně v prdeli,že tohle dopustí,to není normální.Syn je od tebe pomalu 14dní a nic se neděje.Já bych udělala takový kravál,že by na to jen tak nezapomněli šmejdi zasraní :pocitac: :cert: :poblion: .Ve spousty rodin se něco děje a nechávají to být,popřípadě jsou rodiny pod dohledem,děti umístěny u prarodičů a tobě ho prostě sprostě vezmou :,( .Sleduji tvůj příběh a chce se mi brečet a doufám,že se vše rychle vyřeší a prďolka bude zase u tebe v náruči 24hod den co den :srdce: :hug:

• Upravit
4854
3.6.12 12:35
@Anonymní píše:
Vedanigo, to je pitomé, že ses nedovolala. možná by ti řekli, že tam ex není a mohli jste vyrazit za malým vy. odpoledne tam návštěvy nejsou, že by ses tam rozjela. teda nevím,jak to máš daleko.
volat bych ještě zkusila, jestli není malý nemocný. přinesla bych mu nějaké ovoce, co má rád, vitamínky. bude vidět další snaha. pořád nechápu, přece musí vidět, jak se k sobě chováte, jak na tebe malý reaguje, alespoň častější návštěvy kdyby povolili. ptala si se sester, lékařky, jestli se něco hnulo, jak se to vyvíjí?
hodně sil :hug:

Dovolim si nesouhlasit.Ja jsem v rodine ta prisna a kluk jde stejne za mnou.Da mi prednost pred vsim krasnym co muze delat/prozit,vseho se vzda jen proto,aby mohl sedet u me na kline a koukat se mnou na pohadky.Nevim,ale male dite bude porad milovat svoje rodice,i kdyz ho bijou,protoze nikoho jineho nema a snazi se projevovat lasku (mazlit se,pusinkovat,objimat) i kdyz bylo pred 5 minutama bito.Natoz v ustavu,kde nikoho nezna,je tam samo,to bych se kazde dite hrnulo rodicum do naruce-byt tyranum.Vis,jak to myslim?
Predem upozornuju nektere aktivistky,ze v zadnem pripade neobvinuji zakladatelku z muceni ditete a ze ani ja sama doma deti netyram.Beru to obrazne-priklad.

• načítám...
918
3.6.12 13:25
@Anonymní píše:
to je pravda, veveriku. peníze to holt chce. on ji asi očkuje i ten její. toho bych se taky bála, co tu popisuješ. pravda je, že sms se u soudu nenosí. člověku zůstává rozum stát, když pak zjistí, že někde je to úplně obráceně. já kdybch měla dítě na kapačkách, tak ex si prosadí, že ho odveze bůh ví kam.
co kontaktovat lékařku malé, jestli její stav nyžaduje nepřevážet nebo omezení styku s okolím. no, je to nápad. tak hodně štěstí
my ani nevim kdo je jeji dr. Ona je neskutecne strida. Jakmile ji dr nejde na ruku, meni ho. My vkastne i hilce nevime vubec nic. Kdyz u nas byla naposledy mimichodem se zminila, ze uz bylu u zapisu. I kdyz ji muz opakovene prosil, at mu da vedet, ze by u toho rad byl. Na jakou jde skolu? Do toho nam nic neni, ona je v peci matky a ta o vsem rozhodne a neni oovina otci nic oznamovat, natoz s nim neco konzultovat.
Ted jsme to rady s manzelem probirali z leva do prava. Chce to vzdat. Rekl, ze stesti dcery je mu prednejsi nez jeho. Nechce aby tohke zazivala cele detstvi a aby si z detstvi nepamatovala jen tyhle boje.
Ja mam jiny nazor, chtela bych jeste neco zkusit. Tak si o tom oromluvime tas za 14 dnu a uvidim no
  • načítám...
stazinka09
3.6.12 13:31
@veverik píše:
my ani nevim kdo je jeji dr. Ona je neskutecne strida. Jakmile ji dr nejde na ruku, meni ho. My vkastne i hilce nevime vubec nic. Kdyz u nas byla naposledy mimichodem se zminila, ze uz bylu u zapisu. I kdyz ji muz opakovene prosil, at mu da vedet, ze by u toho rad byl. Na jakou jde skolu? Do toho nam nic neni, ona je v peci matky a ta o vsem rozhodne a neni oovina otci nic oznamovat, natoz s nim neco konzultovat.
Ted jsme to rady s manzelem probirali z leva do prava. Chce to vzdat. Rekl, ze stesti dcery je mu prednejsi nez jeho. Nechce aby tohke zazivala cele detstvi a aby si z detstvi nepamatovala jen tyhle boje.
Ja mam jiny nazor, chtela bych jeste neco zkusit. Tak si o tom oromluvime tas za 14 dnu a uvidim no

Tak to nemá ex pravdu. Tyto údaje musí sdělovat povinně (lékař, škola, školka). Dítě je sice v její výlučné péči ale druhý rodič zůstává zákonný zástupce dítěte a má na tyto informace právo, jeho rodičovská zodpovědnost není nijak omezena. Takové vydírání je dobré řešit hned zpočátku přes OSPOD a pohrozit jí zákonem.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová