Podezřelá z týrání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
12332
1.6.12 23:10

holky bohužel žádná možnost být pod dozorem se svým dítětem někde v ústavu není - nikdo s ní nikdy nepočítal :roll: ale určitě pokud je tohle předběžko rozhodnuto, tak zkusit zakladatelko - péči prarodičů nebo strýce - prostě kohokoliv z rodiny, ať nemusí být malý v ústavu :cert: kdyby byla krize a neměl ti kdo poradit s tím předběžkem, tak bych možná mohla i já, zkusila bych se i poptat kolegů, jak jsem na RD,tak můžu být trochu mimo…
a zajít si na sociálku se zeptat, jak to vidí oni - jaký bude další postup - máš právo nahlédnout do spisu -oni mají právo vytáhnout to, co by mohlo dítěti z jejich pohledu ublížit- jak se bude dál postupovat, co je a není reálné, ať jsi v obraze
je to hrůza, si to nedovedu představit, myslím na tebe :hug:

• načítám...
Silwinka87
2.6.12 00:14

zakladatelko

¨Zrovna jsem dočetla celou diskusi a musím ti říct,že dneska asi neusnu 8o Jsem naprosto zděšena tímhle systémem a nejradši bych šla do ulic.. :cert: Vždyť toto není možné..Malý je vyloženě citově frustrovaný,psychicky je na tom bídně a může to na něm zanechat následky..
Proč někdo neřeší tohle..?
Nechci se tě dotknout,ale podle mého názoru se k tomu stavíš celkem laxně.. :nevim: Já být na tvém místě,tak je toho plná televize a noviny a taky bych se snažila kontaktovat nějaké neziskové organizace,kde by ti určitě pomohli..
Prosím,udělej něco..Vím,že je to těžké,ale ať tě vidím zítra třeba na Nově..Udělej to pro své dítě..Udělej to pro svou rodinu.. :hug:
Věřím ti a neodsuzuju tě..Prožíváš peklo,které si ani nemůžeme představit..Ale jednej… :hug:

• Upravit
xyxy
2.6.12 07:44

Souhlasím s @Silwinka87 hlavně prosím rychle jednej.
Nemyslím to ve zlém, ale tohle není žádná sranda. Za chvíli by z tebe mohl bývalý udělat největšího tyrana na světě. A lidé jsou hloupí, nejprve slepě všemu věří a až poté zjišťují pravé informace :( .

Jak nemám ráda Novu a podobné senzace-chtivé tv, tak v tomhle případě to schvaluji. Aspoň rozpoutáš nějakou akci, solidarita lidí umí být veliká. Tak prosím jednej.

HODNĚ ŠTĚSTÍ!!! :hug: :kytka:

• Upravit
sophinka
2.6.12 08:45

přece musí být způsob prokázat ,jak staré je zranění a že v tu dobu měl dítě otec? i psychologické vyšetření musí ukázat ,zda v rodině je něco blbě… :cert:

• Upravit
byron
2.6.12 08:47

@sophinka no asi nejsou schopní! Debilové

• Upravit
17363
2.6.12 09:42
@Boriska píše:
holky bohužel žádná možnost být pod dozorem se svým dítětem někde v ústavu není - nikdo s ní nikdy nepočítal :roll: ale určitě pokud je tohle předběžko rozhodnuto, tak zkusit zakladatelko - péči prarodičů nebo strýce - prostě kohokoliv z rodiny, ať nemusí být malý v ústavu :cert:

Není pravda, znám mimimálně 2 ústavy, kde může být matka z dítětem.
Být zakladatelkou, tak si to snažím vydupat, každá trošku schopná OSPODačka je to schopná zařídit (mluvím z praxe).
Jinak bych nechala sepsat předběžko na předání dítěte do péče prarodiče, tety apod.
V tomhle případě by soud měl jednat v zájmu dítěte :cert:

• načítám...
1897
2.6.12 09:55

Zakladatelko,
plně ti věřím, mám také „zkušenosti“ ne sice právě takové, ale taky „slušné“
je mi naprosto jasný, proč si zvlolila „taktiku“ jakou si zvolila. ono člověk ani jinou možnost nemá. když se budeš „dožadovat práva“, dohadovat, vysvětlovat, bude to horší. ty co psaly, že by zaručeně něco viditelného udělaly, nechaly to tak, tak by asi taky neudělaly. složilo by je to úplně stejně, jak tebe. a byly by rády, že by mohli za svým dítětem přijít od do. spousta případů byla v televizi, ale taky se s žádným nic moc nepohnulo. a také maminky měli pouze možnost od do to bylo vše. ono je to fakt dost náročné jak psychicky, tak fyzicky. člověku se zastaví svět. ale bojuj, nevzdávej to. dál si vyžaduj extra návštěvy pro děti,pro sebe, buď tam každý den. žádné, že ti to v neděli nevyjde. vyjde. vše se dá odložit vše počká…
ztěžovat si můžeš i u nadřízeného orgánu OSPOD na krajském úřadě. mělo by se to jmenovat stejně, taky OSPOD.
nahlédnutí do spisu. z vlastní zkušenosti vím, co je to za proces. děs. musela jsem písemně žádat a vedoucí to údajně měla schválit. schválení jsem neviděla, ale do spisu mi po průtazích druhý den nechali nahlédnout. myslím si, to co už tu padlo, že tam ex musel něco „dodat“ již v minulosti. jdi za nimi s právníkem, pořiďte kopie. to vám musí umožnit, to u nich někde ofotit. to už právník bude vědět. jakmile přijdeš s právníke, sklapnou paty a budou se předhánět, kdo to ofotí první.
trvala bych na tom, že se zraněními se vrátil od otce. vyslíchala tě policie? nebo kdo?
já takhle jednou byla na pohotovosti, že mi malého po dvou dnech vrátil úplně apatického, vyžízněnýho a hladovýho, s opruzeninami na zadečku a udělali ze mě hysterku, že se to přeci stát může. na sociálce mi v zápětí řekli, že otec ho ty dva dny vychovával a vychovávat ho může jak chce, a že se mi nelíbí styl výchovy je věc moje, ne úřadů. takže otec dítě klidně může nechat hlady nebo mu za dva dny nepřebalit plenu! dovedete si to představit? člověk nejprve zajistí aby se dítě polepšilo. umyjeho, dá mu trochu čaje, trochu najíst a pak žene za lékařem, ať to vidí. takže ten stav je třetinový. to by musel být lékař u převzetí, kompletně dítě prohlídnout a pak schválit předání, jako že je OK. takže , milé kritizující, ne všude sedí duchaplní lidé, se sklonem k spravedlnosti a všeobecnému blahu. člověk by se postavil na hlavu, jen aby dokázal, kde je pravda. přímými důkazy, ale když o ně není zájem, jde to těžko.
vedanigo, hodně sil. víc právě poradit neumím. nicméně drž se, nevzdávej to. ex evidentně lže a jednou to vyjde na jevo. tak jen aby to nebylo pozdě.
drž se. :hug:

• načítám...
Anonymní
2.6.12 10:12
@Anonymní píše:
Zakladatelko,
plně ti věřím, mám také „zkušenosti“ ne sice právě takové, ale taky „slušné“
je mi naprosto jasný, proč si zvlolila „taktiku“ jakou si zvolila. ono člověk ani jinou možnost nemá. když se budeš „dožadovat práva“, dohadovat, vysvětlovat, bude to horší. ty co psaly, že by zaručeně něco viditelného udělaly, nechaly to tak, tak by asi taky neudělaly. složilo by je to úplně stejně, jak tebe. a byly by rády, že by mohli za svým dítětem přijít od do. spousta případů byla v televizi, ale taky se s žádným nic moc nepohnulo. a také maminky měli pouze možnost od do to bylo vše. ono je to fakt dost náročné jak psychicky, tak fyzicky. člověku se zastaví svět. ale bojuj, nevzdávej to. dál si vyžaduj extra návštěvy pro děti,pro sebe, buď tam každý den. žádné, že ti to v neděli nevyjde. vyjde. vše se dá odložit vše počká…
ztěžovat si můžeš i u nadřízeného orgánu OSPOD na krajském úřadě. mělo by se to jmenovat stejně, taky OSPOD.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
Konečně někdo kdo zažil něco podobného a ví, že s úřady to není tak jednoduché.

Doufám, že to u tebe dopadlo dobře. :hug: A jen jsi mě utvrdila v tom, že na matku se pohlíží na sociálce úplně jinak než na otce. :cert:

A ab se Vám nepletly anonymky. Já jsem ta co u ní byla kontrola kvůli svěření dítěte do péče.

• Upravit
Anonymní
2.6.12 10:45
@Anonymní píše: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Konečně někdo kdo zažil něco podobného a ví, že s úřady to není tak jednoduché.

Doufám, že to u tebe dopadlo dobře. :hug: A jen jsi mě utvrdila v tom, že na matku se pohlíží na sociálce úplně jinak než na otce. :cert:

A ab se Vám nepletly anonymky. Já jsem ta co u ní byla kontrola kvůli svěření dítěte do péče.

Jsem další anonymka co má špatnou zkušenost s OSPOD.
Taky ptec může nechat dítě bez pití,vrátit dítě opruzelé a je to v pořádku.Může mě napadat a ohrožovat dítě a nic se neděje.A já jsem ta špatná že vůbec něco říkám.
Takže věřím zakladatelce :kytka:
Tady se začne něco dělat až když je bohužel pozdě :,(

• Upravit
byron
2.6.12 11:27

Tak mám jistou zkušenost s tím, že na otce se kouká jinak. Jak děti vrátí a vjakých podmínkách jsou teda nikdo nikdy nezkontroloval, ale že během rozvodu přijdou neohlášeně k vám- matce např., to je v pořádku. Mně to zase až tak nevadí, mám vše ok, samozřejmě porvozní bordel- jenže to by neměl nikdo řešit.
Když jsme chtěla návštěvu u otce, tak to bylo- no je to možný- my se s ním domluvíme :roll: .

Nejvíce se řeší práva otců- nezodpovědných a nebezpečných

• Upravit
byron
2.6.12 11:29

Mně se děti vracely prohulené, nevyčištěné zuby- na co koupit kartáček a vyčistit jim zuby, žejo. Nevykoupané- byly cítít močí atd… No fakt nic moc. Porgram? Pustit jim TV…

• Upravit
14809
2.6.12 11:37

@byron Vůbec si neumím představit, když musí matka odevzdat na víkend děti otci a celou dobu se bát, že se jim něco stane.

• načítám...
byron
2.6.12 11:42

@eva valoi no, já musím říct, že jsem se vyloženě nebála že by jim on něco provedl, to ne. Spíš jsme s ebála, že bude chrápat a děti se tam budou muset zabavit samotné- u tv.

Odmítal koupit ten kartáček na zuby- schválně, že chci, aby si děti čistily zuby- jak divný, žejo? No tak mi řekl, že kartáček na zuby teda fakt nekoupí.
Byl línej je vykoupat, straší dcera se i štítila- nemyli vanu.

Vraceli se smradlaví, ale hlavně prohulený- kouřilo se ta, O106- několik dospělejch lidí- takže v zimě jsme musela pořídit každýmu ještě zimní bundy, všechno včetně bund muselo do pračky. Nenechala bych děti snrdět kouřem, ale to byl takovej smrad

• Upravit
19494
2.6.12 11:44
@byron píše:
@eva valoi jasně že ne divokej, já bych teda přiznám a i nevěděla, co mám přesně dělat. Jenže bych si vše asi zjištovala. Já si to popravdě neumím představit- tu situaci, nedokážu odhadnout, jak bych se zachovala- jestli bych se sesypala nebo byla racionální a šla bych tvrdě za svým…Já nevím no já bych se pos…

Ja vím jak by to dopadlo u nás, kdyby nám chtěl někdo neoprvnene sebrat dite. Prvni v rade pes a (druhý zbraň. Táta mířil na myslivce co nám chtěl zastřelit psa, nechci si představit, co by se stalo, kdyby nám chteli násilím vzít dítě

• načítám...
14809
2.6.12 11:53

@byron Jasně, já jsem myslela přesně to, co ty píšeš, že se jim prostě nevěnuje tak, jak je potřeba. Ono stačí právě to, že usne a děti něco provedou.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová