Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@eva valoi A nebude to třeba tím, že je to případ z roku 1994? Že právě na popud těch případů, které skončili špatně a taky proto, že je jich stále více a více, zpřísnili opatření a šetří to dopodrobna a důkladně při sebemenším podezření? Je to přeci jen dvacet let starý příběh (mimochodem hrozný
) myslím, že dnes už to funguje jinak..
@Kallkapa Z části možná ano, ale ne na 100%. Spíš bych to viděla jako Byron, tedy na koho člověk narazí…
Me by zase zajimalo, proc nam tady zakladatelka nenapsala nic o tom svem ex?vubec ani slovo,navic z dochlevu vim,ze mapet deti
a kazde snad jineho otce,coz se muze stat,ale az tak normalni to neni ze.Proste neverim tomu,ze xy lidi necha matku ktera nic udelala trpet a nepomuze ji nikdo.Nerikejte mi,ze se jen tak zavre cile,zdrave,normalne netyrane dite do kojenaku nebo kam.To je prece kravina.Neco v tom proste je,.mozna ma zaznam uz z minula,mozna uz ma neco zakladatelka za sebou,neverim ze byvse bylo tak rychle.
@marra Copak o to, prostě v životě má člověk třeba někdy smůlu na chlapy a nenajde hned toho pravého. Já bych se vyvarovala předsudků, ačkoliv úplně běžné to není. Zase znám ženy, které byly taky třeba třikrát těhotné a také pokaždé s jiným, ale dítě mají jen jedno s tím posledním partnerem, se kterým už zůstaly, takže vlaatně světice, jen je postait na most.
@eva valoi jako tebe vid?
btw moc ti to sluší
.
JInak zakladatelku nechci vůbec soudit, když o ní nic nevím. Znám holku, co má tři děti a každou s jiným, no a? Stará se bezvadně, tak co.
@byron Jo ty myslíš moji profilovku? To ale není ani světice a není ani na mostě. Je to manželka jednoho ze zakladatelů katedrály v Naumburku. Ale vůbec se neví, jestli takhle vypadala, protože když naumburský mistr tesal její tvář, tak už byla cirka 200 let po smrti. ![]()
@eva valoi Také jsem to přečetla jedním dechem a je to děs.
@marra
Omlouvám se za anonym, ale snad pochopíte.
Já osobně zakladatelce věřím. Možná se pletu. ![]()
Mám prostě s úřady svou zkušenost.
Před pár lety jsem žádala soud o svěření dítěte do péče. Mojí žádosti bylo vyhověno, ale o to nejde. Za pár dní mi od soudu přišel dopis s termínem, kdy se máme zastavit, bylo tam i, že syna bude u soudu zastupovat sociální pracovnice. Všechno bych pochopila. Ale asi za dva dny u nás zvonil zvonek a za dveřmi sociální pracovnice (dvě). A že se jdou podívat jak bydlíme. Kontrolovali ložnici (jestli má malej postel), dětský pokoj, koupelnu se záchodem, kuchyni a i koukali do lednice zda tam máme něco k jídlu. Zkoumali i jak mám vytřeno.
U soudu řekla, že souhlasí se věřením dítěte mé do péče a tak mi malého soud přiřkl. A za pár dní po soudu u nás opět zvonili soc. prac. a opět šmejdili. Nevím proč, ale malého mi nechali a tak to neřeším.
Ale spíš se pozastavuji proč nikdo nekontroloval mého bývalého? Nikdo ani nekontroluje, kde by mělo být dítě na pár dní v měsíci, když není doma. Můj Ex má sice byt, ale nejde mu tam voda, elektřina a ani plyn. Tak jak mohou souhlasit s tím, že tam dítě na pár dní v měsíci bude. Proč mají úředníci na každého jiný metr. Vím, že bych si neměla na nic stěžovat a také si nestěžuji, protože malého mám já. Jenže kde mám pak jistotu, že se i mně nestane to co zakladatelce. Protože otec se o něj nedostatečně těch pár dní stará. Pro jistotu mu syna nedávám na noc, ale jen na pár hodin. Ale tím pádem mohu mít problémy já, protože on má návštěvy určené soudem.
Mám ještě jednu zkušenost. Kamarádka také žádala o svěření dítěte do péče. Dítě dostala, ale nikdy u ní nikdo ze sociálky nebyl a ani je nezajímalo jak bydlí. Bydlíme ve stejném městě a tak nechápu proč jedna to má tak a druhá tak.
To je i ten důvod proč věřím zakladatelce. Vím, že to není stejný případ. Ale když mohou mít v našem případě na každou jiný metr. Proč by to nemohlo být i u ní.
A pokud jde o to, proč nebojuje. Já osobně bych v takovéto situaci také sklopila uši a poslouchala na slovo. S největší pravděpodobností bych se zhroutila a skočila na psychiatrii já. Možná to někdo nepochopí, ale občas je lepší se nehádat, aby nebylo hůř. Jen bych asi zkoušela nějakého nezávislého psychologa a aby dítě vyšetřil. A jeho závěr předala po právníkovi soudci.
Zakladatelko drž se. Řekla bych, že to bude pořádně náročný běh na dlouhou trať. A ještě s nejistým koncem.
Já jsem měla před lety se sociálkou stejnou zkušenost. Když jsem žádala o svěření mého nejstaršího syna do péče (tehdy mu bylo 2 a půl roku), tak u mě žádná sociálka nebyla, nic je nezajímalo a syn byl svěřen do péče mě. Po nějaké době se můj exmanžel rozhodl nechat si soudně určít návštěvy syna u něj, tak k nám přišly bez ohlášení 2 ženský ze sociálky, chtěly mluvit s klukem, kterému bylo tenkrát asi 3 a půl roku BEZ MÉ PŘÍTOMNOSTI (já jsem poslouchala za dveřma
), nechtěly vidět pokoj, postel, nic. U mého exmanžela byly, nezajímalo je, že malý nemá u nich ani vlastní postel (spával tenkrát v jedné posteli s otcem a jeho tehdejší přítelkyní), že je v celým baráku nahuleno a on tam v tom musí celý víkend být. Vůbec se mi to nelíbilo, ale u soudu to normálně prošlo a kluk k němu jezdil každý druhý celý víkend. Naštěstí to tatínka přestalo asi po dvou letech bavit a kluka už si přestal brát, tak máme klid.
Proto musím říct, že zakladatelce věřím, protože tady ten systém je šílenej a držím palce ať se to co nejdřív vyřeší a malýho má doma, protože mám stejně starýho kluka a nedovedu si to vůbec představit.
zakladatelko,doporucuji ti enchat otce zbavit otcovskych prav,budes mit od nej navzdy pokoj.A hlavne,podala si jiz trestni oznameni?
@Anabellka píše:
No tak zrovna podle tohoto bych to na 100% neřekla, protože tohle dělá můj 12 letý syn, který za svůj život dostal tak maximálně 2× pleskanec za nějaký průšvih. Nikdy nezažil co je to nářez, a když k němu příjdu a zvednu ruku, tak uhýbá jak kdyby mu bylo bůhvíjak ubližováno.
Přesně tak, naše puberťačka taky neví, co je výprask, ale taky se chová jak týrané dítě a krčí se
![]()
@marra píše:
zakladatelko,doporucuji ti enchat otce zbavit otcovskych prav,budes mit od nej navzdy pokoj.A hlavne,podala si jiz trestni oznameni?
jak se zbavuje otcovských práv,co přesně to znamená?děkuji
@marra opet s tebou souhlasim taky mi to moc nesedi, hlavne kdyz ti hodinu zvraci takhle male dite a ocividne je i s modrinama a buh vi cim tak to muze byt klidne otres mozku a misto toho aby ho vzala okamzite do nemocnice tak ho necha hodinu zvracet a pak jde za svou doktorkou?
a co se tyka toho sebrani ditete tak v mem okoli je ,,znama,, ktera na dite absolutne s.re po vsech strankach, socialka o ni vi ale dite ji jen tak sebrat nemuzou protoze to vlastne ,,nejde,, dokud nebude primy dukaz ![]()
@slunicko 123 píše:
jak se zbavuje otcovských práv,co přesně to znamená?děkuji
Otcovskych prav se zbavuje tak,ze zajdes na ospod tam s tebou proresi ruzne formality,sepisou zadost na soud,navstivi te doma,budou se ptat na hodne veci i osobnich,hlavne osobnich,navstivi skolku,skolu prarodice ,pote probehnesoud u me trval asi dve hodiny a tam se resi zda otce zbavit ci ne.U nas to probehlo nastesti ku prospechu nasemu.Znamena to ze otec jiz nemazadne pravo na deti,nemuze rozhodovat o jejich vzdelavani,nejsi povinna mu deti sverovat,nemusis se hadat u doktoru,ale vyzivovaci povinnost mu i nadale zustava.
@marra píše:
Otcovskych prav se zbavuje tak,ze zajdes na ospod tam s tebou proresi ruzne formality,sepisou zadost na soud,navstivi te doma,budou se ptat na hodne veci i osobnich,hlavne osobnich,navstivi skolku,skolu prarodice ,pote probehnesoud u me trval asi dve hodiny a tam se resi zda otce zbavit ci ne.U nas to probehlo nastesti ku prospechu nasemu.Znamena to ze otec jiz nemazadne pravo na deti,nemuze rozhodovat o jejich vzdelavani,nejsi povinna mu deti sverovat,nemusis se hadat u doktoru,ale vyzivovaci povinnost mu i nadale zustava.
děkuji za stručné info
a máme šanci v případě,že otec se na výchově dítěte jakkoliv nepodílí celých 6let?dítě nenavštěvuje,nekontaktuje,neplatí.co vím nepracuje,bydlí chvílemi u rodičů,krade v obchoďácích,prohlašuje,že žádné dítě nemá
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat