Podezřelá z týrání

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
138
31.5.12 22:28

Pokud to je opravdu tak jak zakladatelka píše, tak to je neuvěřitelný teror ze strany státu. V takovém případě bych šel přes mrtvoly, prodal co mám a soudil se státem třeba do smrti. Soudce je evidentní dement, stejně jako ti co zavírají děti na psychiatri aby se tzv. naučili mít rádi otce/matku.

• načítám...
dada1511
31.5.12 22:36

@Vedaniga Když jsem přečetla první diskuzy,nevěřila jsem vlastním očím,a bylo mi tě nesmírně líto,ale co nechápu:

Kdyby se mi dítě po návštěvě od otce vrátilo,zvracelo,a mělo modřiny,do toho bylo ještě spavé,jela bych okamžitě na pohotovost,a nic bych nezjišťovala a okamžitě už ve dveřích bych nahlásila že se mi dítě takto vrátilo po návštěvě u otce.A podala prestní oznámení.

Tvůj ex: kdyby na dítě spadla mikrovlnka,je zaručeně po něm,nebo je přinejmenším těžce zraněné - lže.

Teď fakt nevím,co si mám o tom myslet,protože jako matka vím,že do stádia do jakého jsi to nechala zajít,bych to nenechala,a už se mi ten příběh zdá trošku nereálný.

• Upravit
14809
31.5.12 23:07

Přečtěte si toto - každej blb by poznal, že ta holka je evidentně týraná. Přesto nikdo nic neudělal. Opravdu se mi nechce věřit tomu, co se řeší v této diskuzi.
Proč musela Lucinka zemřít?

Lucinka se narodila dne 26. 4. 1989 jako lehce nedonošená s porodní váhou 2 349 g. Po porodu se dobře adaptovala a pobyt na novorozeneckém oddělení byl bez komplikací. Podle vyjádření znalce měla všechny předpoklady pro další normální vývoj. V péči matky, která již měla o rok staršího syna, však od počátku neprospívala a nejenže nepřibývala na váze, ale na hmotnosti dokonce i ubývala. Byla proto třikrát hospitalizována na dětské klinice. V nemocnici se její psychomotorický vývoj vždy výrazně zlepšil a markantně přibrala i na váze. Přitom nikdy žádná somatická příčina špatného prospívání zjištěna nebyla. Již při první hospitalizaci ve čtyř a půl měsících věku vyslovila nemocnice podezření na nedostatečný příjem potravy. Touto významnou informací se však nikdo dále nezabýval. Byla promarněna první šance Lucinku zachránit. Znalec z oboru pediatrie dospěl k závěru, že příčinou opožděného vývoje nezletilé byla především špatná péče rodiny, která jí nezajistila potřebný příjem stravy a dostatek stimulů. V průběhu péče v rodině se psychomotorická retardace dítěte zvýrazňovala, naopak hospitalizace vždy vedly k významnému zlepšení jak po stránce výživové, tak po stránce duševní. Ve třech letech odpovídala váha a výška nezletilé dítěti starému asi 1 a 3/4 roku. Přesto dětská lékařka učinila při tzv. tříleté prohlídce závěr, že psychomotorický vývoj nezletilé odpovídá normě (!). Tehdy byla zmařena druhá šance holčičku zachránit.
V ranních hodinách dne 28. 10. 1992 utrpěla Lucinka těžké popáleniny hýždí a stehen s rizikem rozvoje popáleninového šoku - podle vyjádření matky si přistavila židličku k roztopeným kamnům a sama si na ně sedla. V té době již v rodině bydlel druh matky Martin Ježek. Matka se krátce předtím vrátila z porodnice s dalším dítětem (Ježkovou vlastní dcerou Martinou). K lékařskému ošetření byla Lucinka dopravena s velkým zpožděním až ve 21.00 hod. sousedem, a to na naléhání rodičů Martina Ježka, kteří toho dne náhodně přišli na návštěvu. Matka se lékařskému ošetření snažila zabránit a nepravdivě jim sdělila, že s Lucinkou již u lékaře byla a na zranění dostala heřmánkovou mast. Po přijetí do nemocnice byla holčička ihned umístěna na jednotce intenzivní péče. Podle zprávy kliniky byla nezletilá v době přijetí silně podvyživená,vážila pouze 11 kg (tj. ještě o půl kilogramu méně než půl roku předtím ve třech letech). Při ošetřování se chovala velmi klidně, výborně spolupracovala, přes zjevnou retardaci se rychle učila. Rozvoj rozumových schopností u ní nedosahoval věkové normy, ačkoli její dispozice by to dovolovaly. Kromě popáleninového úrazu byly na jejím těle zjištěny četné hematomy, jizvičky a škrábance po celém těle včetně hlavy. Měla též poraněnou sliznici dutiny ústní v oblasti patrových oblouků.Matka ani nikdo jiný z rodiny o její zdravotní stav neprojevoval zájem. Matka se do nemocnice dostavila až 13. 11. 1993 na písemné vyzvání, přání vidět dítě neprojevila.. V rozporu s jejími tvrzeními, že Lucinka je tak hubená proto, že špatně jí a modřiny má od pádů, protože je nemotorná, se holčička v nemocnici projevovala jako velký jedlík (i zde markantně přibrala na váze), nepadala a žádná nemotornost u ní patrna nebyla. Ačkoli uvedený mechanismus úrazu působil velmi nevěrohodně (Lucinka neměla popálené dlaně ani kolínka, pouze hýždě a stehna, takže by zřejmě musela vyskočit do výšky a na kamna dopadnout) a OPD bylo upozorněno i na další zjištěná zranění či stopy po nich, bylo rozhodnuto o vrácení Lucinky matce. Promarněna byla i třetí šance k záchraně Lucinky. V souvislosti s popálením nezletilé, nevěrohodným vysvětlením mechanismu úrazu a opožděným zajištěním lékařské péče nebylo podáno trestní oznámení, a to ani pro nedbalostní ublížení na zdraví.

OPD OÚ Praha 8 pouze zajistilo pro obě starší děti celotýdenní školku. Tam však Lucinka docházela jen velmi zřídka, naposledy dne 30. 4. 1993, jednak pro častou nemocnost, jednak pro modřiny a další známky týrání. OPD ani školka se nad tím nepozastavovaly, OPD to údajně ani nevědělo. Promarněna byla čtvrtá šance Lucince pomoci. Pátá a poslední šance byla zmařena tři dny před smrtí holčičky, kdy již po těle i v obličeji měla mnohočetné modřiny a zranění po bití, kopání a svazování. Tehdy se sociální pracovnice vydala na návštěvu do rodiny. Matka jí však po zazvonění z okna sdělila, že je jí špatně a děti že jsou ve školce. Sociální pracovnice se s tím spokojila a řekla, že přijde příští týden. Toho se Lucinka již nedožila. Přitom ji mohl zachránit i telefonický dotaz na školku, zda tam děti chodí a jsouli v pořádku.

• načítám...
marra
31.5.12 23:17

@eva valoi :zed: :zed:
Uf docetla jsem cela,nebudu psat jak je mi z chovani vsech zucastnenych zle.Nicmene dekuji za tvuj prispevek,tady aspon vidite,ze ne vsichni tyrajici NEJEZDI s detmi k lekari.Takze ja zakladatelce moc neverim,jak uz jsem psala na zacatku.

• Upravit
14809
31.5.12 23:20

Já jsem tím zase chtěla demonstrovat, že asi není zas až tak jednoduché sebrat dítě matce. A že se to bezdůvodně nedělá. A pokud by bylo prokázáno, že je vše v pořádku, tak je dítě za dva dny doma.

• načítám...
14809
31.5.12 23:21

Dokonce mnohdy ani dítě z rodiny neodeberou přes jasně nasvědčující a usvědčující důkazy týrání.

• načítám...
byron
31.5.12 23:23

@eva valoi no právě proto bych evo právě věřila, že netýrané dítě odeberou :nevim: . Já bych se tomu prostě vůbec nedivila

• Upravit
14809
31.5.12 23:26

@byron Tak na tom taky něco je. Ale pokud by bylo vše v pořádku, tak nevěřím tomu, že by toho kluka prostě nevrátili matce.

• načítám...
byron
31.5.12 23:32

@eva valoi já si fakt myslím, že u nás je možný všechno- klidně se nechá utýrat dítě, nikdo nic nenahlásí, neřeší- viz tvůj případ a je jich hodně, že.
Na druhou stranu na třeba slušný lidi se něco hodí a těžko se bránit.

Strašně záleží na lidech a na koho narazíš, jak se zalíbíš- bohužel někdy nemáš dobrej ,,ksicht,, a paní úřednice tě div nevyhodí ze dveří a přijde někdo, na koho cukruje :nevim: - to jen por příklad.

• Upravit
14809
31.5.12 23:39

@byron Já chápu, co chceš říct, ale mně se prostě zdá, že to trvá nějak moc dlouho. Můžeš sice narazit na blbou úřednici, ale zase nerozhoduje o tom jedna úřednice a pořád máš v našem státě možnost jít jinam, odvolat se, dožadovat se svých práv apod. A tohle je poměrně vážná věc. Já zase ze zkušenosti vím, že vydat předběžné opatředí trvá den. Například.
Za prvé chodí s dětmi někam k lékaři, proč nezapojí svou dětskou lékařku?
Je sama? Svěřit dítě předběžně např. do péče prarodičů by taky netrvalo tak dlouho.
Osobně bych třeba trvala na pobytu s dítětem, operovala bych tím, že by bez matky utrpělo psychickou újmu. Pohrozila bych vyšším soudem s možností odvolat se třeba až k soudu mezinárodnímu.

Zdál by se vám můj postup divokej? Mně ne, jde přeci o moje dítě. Jenže já bych minimálně včas jela se zraněným dítětem do nemocnice.

• načítám...
byron
31.5.12 23:43

@eva valoi jasně že ne divokej, já bych teda přiznám a i nevěděla, co mám přesně dělat. Jenže bych si vše asi zjištovala. Já si to popravdě neumím představit- tu situaci, nedokážu odhadnout, jak bych se zachovala- jestli bych se sesypala nebo byla racionální a šla bych tvrdě za svým…

Já nevím no já bych se pos…

• Upravit
6311
31.5.12 23:46

Ja by som tiez pohla nebom zemou, aby dieta takto netrpelo. Predsa ho nemozu nechat takto trapit ktovieaky dlhy cas, kym sudca rozhodne. Trvala by som na tom, nech mi ho daju a nech teda pani zo socialky chodia kazdy den kontrolovat, ci mu nic nie je. Kludne by som to rozmazla cez media, ze mi stat tyra dieta.

• načítám...
14809
31.5.12 23:46

Já bych se obrátila třeba na ombudsmana. Vyžádala bych si minimálně pobyt s dítětem, nenechala bych ho samotné.

• načítám...
14809
31.5.12 23:47

@sonam Soud může vydat právě tzv.předběžné opatření než se to prošetří. Ale proč to tedy neudělá, pokud je vše v pořádku?

• načítám...
14809
31.5.12 23:49

Příspěvek upraven 01.06.12 v 00:28

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria